Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dan maak je het gewoon zelf

Over anderhalve maand wordt mijn zoontje 1. Wij doen normaliter met verjaardag helemaal niets aan versieringen of dergelijke. Maar nu moet het ervan komen.

Nog 7 weken en dan wordt mijn zoontje 1. Wauw, dat afgelopen jaar is voorbijgevlogen. Langzamerhand ben ik toch maar beetje begonnen met nadenken hoe ik zijn eerste verjaardag ga invullen. We gaan er echt een feestje van bouwen, met alle toeters en bellen. Dus ook een versierd huis. Ik neem als ik bij bepaalde winkels ben al het een en ander mee. Ballonnen met 1 erop in mooie knalblauwe kleuren. Pakpapier wat makkelijk scheurt (want uitpakken zal vast veel leuker zijn dan het cadeau zelf). En een stoffen slinger, een vlaggenlijn. Maar niet met bloemetjes of PIP achtige prints. Daar houdt mama namelijk niet zo van (het is al wennen een minimalistisch interieur en kinderspullen haha). Maar dan kom je nog wel aan het zoeken zeg, een echte jongensvlaggenlijn. Dus geen blauwe bloemetjes, maar stoere auto's, dat zocht ik. Ik zat in de winkel zo'n vlaggenlijn te bekijken, vond ze trouwens ook wel aan de prijs zeg, en dacht .. zo moeilijk ziet dat er niet uit. Dus .. op naar de stoffenhal. Couponnetjes stof uitgezocht, naaimachine tevoorschijn gehaald .. ach het was zo gepiept. Drie avondjes, elke avond anderhalf uur. Eerste avond uittekenen en knippen, tweede avond vlaggen vaststikken, omdraaien en gladstrijken, derde avond alles aaneen spelden, op het lint en vastzetten. Klaar!

En nu dan nog een feestmuts ... hahaha ook die ga ik denk ik maar zelf maken! Van de stofjes nog het een en ander over .. losse cijfers met klittenband, kan die muts ook jaren mee ;-)

10 jaar geleden

Oh dankje, ga ik daar even kijken!

10 jaar geleden

Leuk bedacht! Op knippie.nl staan ook veel voorbeelden van verjaardagsmutsen die je zelf kan maken.

10 jaar geleden

Haha nee vaantjes gemaakt van shirtjes, broekjes en rompertjes. En dan elk jaar langer. Kan je op een gegegeven moment vertellen dat dat vaantje van het shirtje was wat hij/zij aan had met een half jaar, of toen hij/zij net kon lopen, etc. Ik ga vanavond meteen wat spulletjes uitsorteren (heb grote bak te klein spul verzameld)

10 jaar geleden

HAhaa... oh maar dat is een goeie:) die onthoud ik!