Snap

Dagje uit met kinderen

Brrrrrr, koud... Na een heerlijke zomer zit jij echt niet te wachten op de sneeuw en nattigheid. Toch is de winter écht niet het moment om jezelf en je kinderen op te sluiten in het huis. De winter is juist het moment voor een dagje uit met de kinderen. Dus spring van de bank af, trek een dikke jas aan en leef je uit met de kids!

Dagje uit met kinderen: Binnen of buiten?

De winter wordt vaak geassocieerd met koude dagen en nachten, donkere avonden en nattigheid. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen ervoor kiezen om tijdens de winter lekker onder een dekentje op de bank te kruipen met een warme kop thee. Toch is de winter juist het moment om erop uit te trekken met het gezin.. en wel om deze redenen:

  • Buitenlucht is gezond!
  • Verveling: Kinderen gaan zich na een tijdje vervelen in huis, ze kennen het speelgoed en worden niet meer geprikkeld door de bekende omgeving. 
  • De winter is een hele andere beleving voor de kinderen dan de zomer, herfst of lente. 

Besloten om van de bank af te komen? Top! Maar dan komt de volgende vraag, wat ga je doen met de kinderen? Er zijn twee opties. Eén: je kiest ervoor om tijdens een dagje uit met kinderen de warmte op te zoeken in een leuke binnenomgeving. Twee: je zoekt de buitenlucht op en maakt op die manier gebruik van alles wat de winter te bieden heeft, zoals een goede sneeuwbui op zijn tijd. Alles heeft zijn voor en zijn nadelen, maar voor de twijfelaars onder ons is hier een lijstje met mogelijke dagjes uit. Jaja, zowel binnen als buiten!

Wintercircus
Ieder kind wordt blij van het circus. Spectaculaire shows met acrobaten, doldwaze rondrennende pipo's en allerlei verschillende wilde dieren van wel heel dichtbij. Toch is de sfeer bij een wintercircus net even wat anders en vaak gezelliger dan bij een gewoon circus. Zo is het thema en het circus zelf in winterse sferen. Veel lichtjes, nepsneeuw, vaak een kampvuur en natuurlijk winterse hapjes zoals erwtensoep en hotdogs. De dieren kunnen bij een wintercircus ook verschillen van de dieren bij een 'gewoon' circus. Kortom een heerlijk dagje uit met kinderen en stiekem worden papa en mama ook wel erg blij van de vrolijke sferen in de winter periode. 

Indoor speelpaleis
Een indoor speeltuin is voornamelijk voor de kinderen een feestje. Lekker klimmen, klauteren en in de ballenbak spelen. Een heerlijk dagje uit met kinderen voor tijdens de koude winterdagen. Terwijl de kinderen zich uitleven, kunnen papa en mama genieten van een lekkere kop koffie. Kijk hier voor een indoor speelpaleis bij jou in de buurt.

Schaatsen
Schaatsen is natuurlijk fantastisch om te doen maar vaak wel wat meer geschikt voor de wat oudere kinderen. Voor kleinere kinderen zijn er vaak wel hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden zoals een stoel of een rekje. Schaatsen is een leuke winterse activiteit welke zowel buiten als binnen uitgevoerd kan worden. 

IJssculpturen
Doe eens wat anders, trek de lekkere dikke trui en de winterjas maar uit de kast en ga met het gezin eens ijssculpturen kijken! Op verschillende plekken in Nederland worden jaarlijks in de winter ijssculpturen gemaakt. De meest fantastische creaties kunnen (vaak) gratis worden bezichtigd. Een leuk uitstapje voor het hele gezin. 

Boswandeling
Een boswandeling is erg leuk met de kinderen wanneer er veel sneeuw is gevallen. De bomen zien er dan heel anders uit en de beleving van het bos is ineens heel anders voor de kinderen. Samen sneeuwballen gooien tussen de bomen door en hutten bouwen zijn leuke activiteiten om te ondernemen in een bos vol met sneeuw. 

Strand
Het strand is misschien niet meteen het eerste waar je aan zit te denken bij een dikke laag sneeuw. Toch staat een strand vol met sneeuw garant voor een top dagje uit met kinderen. Beeld het je eens in, een blauwe zee, witte sneeuw en samen met de kinderen sneeuwengeltjes maken, heerlijk toch? Voor de kids is het strand vol sneeuw één groot speelveld om de grootste sneeuwpop ooit te maken. Wanneer jullie lekker zijn uitgewaaid wacht er in de strandtent een lekkere warme chocolademelk met slagroom bij een knusse openhaard, beter kan niet! 

Haal de winter in huis
Wat ook een optie is, is de winter in huis halen. Zo kun je kleine kinderen de winter laten ontdekken door een bak met sneeuw te vullen en.... voelen maar! Voor jonge kinderen is dit een nieuwe ervaring en ieder kind reageert er anders op, probeer maar eens. Je kunt natuurlijk ook altijd de knutselspullen tevoorschijn toveren, klik hier voor een aantal tips.  

Tips voor een goedkoop dagje uit met kinderen

Eén ding is zeker wat je ook gaat doen, de warmte of de kou opzoeken, een dagje uit met kinderen is altijd een feest!

Deze moeder heeft nog wat tips voor een goedkoop dagje uit met kinderen »