Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dag tissue expanders, hallo foobies!

Borstkanker: mijn tweede en laatste operatie

Aanstaande Dinsdag is het weer zover. Mijn tweede operatie in vier maanden tijd. Waar ik tot voor kort nog dacht dat ik de tweede operatie minder spannend zou gaan vinden denk ik daar ondertussen toch wel anders over. Ik ben net zo nerveus als de vorige keer en ik zie echt tegen de operatie op. Ik ben net eindelijk weer gewend aan mijn nieuwe borsten en nu worden ze weer van me ‘afgepakt’. Het voelt zo dubbel allemaal. Met wat ik Dinsdag krijg zal ik het voorlopig moeten doen. En ook is er nog de vraag of mijn lichaam het wel goedkeurt, die siliconen borstimplantaten. Al die horrorverhalen over lekkende siliconen en de ‘Breast Implant Illness’ helpen ook niet echt mee. Natuurlijk heb ik liever geen siliconen implantaten en alle risico’s die eraan vast zitten, maar plat door het leven (en iedere keer weer herinnerd worden aan mijn borsten die ik niet meer heb) wil ik ook niet als begin dertiger.

Ook weet ik nu wat me te wachten staat. De intense pijn, dagenlang alleen maar kunnen liggen, wekenlang niet op mijn zij mogen slapen.. Oh en narcose en ik is ook geen goede combinatie. Ik kwam maar niet bij en bleef maar duizelig en misselijk. Ik heb zoveel overgegeven die eerste 24 uur. Zwangerschapsmisselijkheid was er niks bij.

En, is it just me - of zijn er nog meer vrouwen die een borstamputatie gehad hebben en wakker werden met een enorme pijn op de borstkast en rug?! Ik weet nog dat ik vroeg of mijn hart ermee gestopt was en ze me hebben moeten reanimeren, zo’n enorme pijn had ik in mijn hele bovenlichaam, van spier tot bot en letterlijk alles ertussen in 🤯 en dan niet maar even maar echt dagenlang. Zelfs ademhalen deed gewoon pijn?!

Het liefste ren ik weg en kom ik pas terug na 5 September zodat ik de operatie niet hoef te ondergaan 😭 maar ik weet ook dat de tissue expanders niet te lang mogen blijven zitten en ze er vroeg of laat uit móéten.

Ik wil deze week nog volop genieten en leuke dingen doen met mijn kindjes nu ik nog mag rennen en fietsen en tillen. Ook heb ik komend weekend een avondje zwemmen en sauna geboekt met mijn man om zo rustig en ontspannen mogelijk mijn operatie in te gaan. 

Ik probeer mezelf ook eraan te herinneren dat ik met deze tweede en tevens laatste operatie mijn hoofdstuk borstkanker symbolisch afsluit. De kanker is weg, de tissue expanders hebben ruimte gecreëerd zodat de definitieve prothesen geplaatst kunnen worden en de chirurg maakt het plaatje helemaal af.

Met een knoop in mijn maag, maar ook met een hart vol vertrouwen, meld ik me Dinsdagochtend op de opname afdeling in het ziekenhuis, en hoop stiekem dat het dit keer allemaal mee gaat vallen…

Dag borstkanker, dag tissue expanders, hallo foobies! 👀

5 maanden geleden

Hopelijk is de operatie goed gegaan.Hopelijk krijg jij geen klachten van de silicone protheses....ik heb in 2018 protheses gekregen die levenslang mee konden gaan, ook met garantie dat mocht er iets gebeuren ik nieuwe zou krijgen...om ze in 2022 te laten verwijderen door hoop gezondheidsklachten, en nee ook ik kan er moeilijk mee leven om zo eruit te zien maar het gaat nu om gezondheid en dat is me meer waard dan er mooi uit te zien.Maar ik hoop en gun je van harte dat je er heen Gezondheidsklachten van gaat krijgen....een plastische chirurg zal nooit echt zeggen dat de implantaten je ziek maken want, dat is voor hun normaal gouden business, bij de vrouwen die ervoor moeten betalen.

5 maanden geleden

Bij mij viel de wisseling naar de prothese enorm mee. Veel minder last als bij de amputatie met plaatsing van expanders.

5 maanden geleden

Ps ik ben ook nog jong midden dertig. En ja ze kunnen je ziek makem maar je hoort ook alleen de horrorverhalen.

5 maanden geleden

You can do this! Heel veel sterkte en succes. Ik ga duimen dat het dit keer allemaal meevalt 🍀❤️

5 maanden geleden

Mag ik vragen waarom je dan niet kiest voor eigen vetweefsel? Want nu ruil je de borsten die jou ziek maakten, inderdaad in voor borsten die je ziek kunnen maken. In elk geval veel succes met de operatie en het herstel!

5 maanden geleden

Hee! Dankjewel voor je berichtje 🥰 Dit was inderdaad ook mijn eerste optie, maar volgens de plastische chirurg niet mogelijk omdat ik te weinig vetweefsel heb. Ik vind het super eng hoor die siliconen, maar op advies van de arts ga ik het alsnog doen omdat er geen andere opties zijn 🥺