Terug
Blog header image

Dag lieve onbekende moeder

Elke dag zie ik haar en ik vraag me af wie ze is, wat ze doet en hoe ze zich voelt.

Lieve onbekende moeder, 

Elke dag zie ik je. Je ziet mij zelden, maar ik zou je nooit kunnen aanspreken. Ik weet niet waarom, maar je intrigeert mij.  

Ik zie elke dag wel iets anders aan je. Soms heb je een diepe frons alsof je je ergens zorgen over maakt. Zijn er zorgen? Misschien over de kinderen, de hond, je echtgenoot? Soms zie ik je met een bijna verborgen glimlach. Dan zie ik je genieten, maar ik weet niet waar je van geniet. Omdat het droog en zonnig weer is? Of heb je misschien net een leuk onderonsje met een van de kinderen gehad? Je ogen spreken boekdelen en zijn oprecht de spiegel van je ziel. 

Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik vind dat je er meestal moe en doorleefd uitziet, ingegroeide wallen waarvoor je niet eens moeite doet om ze te verbergen. En toch zie ik je dan vrolijk hand in hand met je oudste dochter voorbijkomen. Je zet de vermoeidheid opzij en lacht vrolijk. Samen zoeken jullie de mooiste stokken en stenen, tellen jullie de eendjes of stampen jullie samen in de plassen. Soms ben je geïrriteerd omdat je dochter een driftbui heeft en bij voorkeur in de modder gaat liggen. Wonderbaarlijk hoe kalm je meestal blijft. Soms lukt het niet en heb je wellicht haast. Je tilt haar dan op en zet haar in de buggy of wandelwagen. Snel loop je dan door en ik zie dat je het dan moeilijk hebt, dat je wel kan janken en zo snel mogelijk naar huis wil. 

Naast een pracht van een echte peuter heb je ook nog een baby. Ik denk dat het ook een meisje is, maar meestal zie ik het niet. Je draagt haar in een mooie draagzak op je buik. Ik zie jullie vaak naar elkaar kijken en dan zie ik hoe verliefd je bent op dat kleine wezentje. Ik zie ook hoe de baby naar je lacht en jij dan altijd even een 'eskimokusje' geeft. 

Een trouwe viervoeter maakt het gezelschap bijna compleet. Ik zie hoe lief hij wacht als jij de boodschappen doet. Negeert alles en iedereen en houdt zijn blik vast op de plek waar je bent verdwenen. Zodra je weer naar buiten komt staat hij op en begint zachtjes te kwispelen. Soms blaft hij, als hij je teveel mist. Ook al moet je naar 10 verschillende winkels, hij is te blij dat hij met jou op stap mag. Ook als jullie in het bos lopen, of op de hei, dan neem je tijd voor hem. Neem je een balletje mee, mag hij zwemmen en spelen met andere honden. Ik zou wel eens met hem willen ruilen!

Je echtgenoot zie ik maar af en toe. Hij werkt hard en zorg ervoor dat jullie niets te kort komen. Ik zie dat je goed voor hem zorgt en ook hij is moe. Maar jullie liefde overwint alles en het is mooi om te zien hoe jullie toch samen jullie 'dingetjes' hebben; van nootjes en cola op vrijdagavond tot luieren met het gezin op zondag.

Wat een rijkdom, 2 van die prachtige kinderen, een mooie man en een lieve hond. Zo te zien leef je voor hen en ben je de beste moeder en vrouw die ze zich wensen kunnen. Maar denk ook een beetje aan jezelf. Ik zie wel dat je onlangs naar de kapper bent geweest en dat doet je goed, maar ik zie ook dat je schoenen aan vervanging toe zijn en dat je vaak dezelfde kleren aanhebt. Zijn het de kilo's die nog in grote getale aanwezig zijn na 2 zwangerschappen? Of is het gewoon gemakzucht? Want soms heb je een mooi jurkje aan en dat staat je prachtig. 

Geef je jezelf af en toe ook eens een compliment of een klein cadeautje. Je hoeft niet op anderen te wachten die jou voorzien van de nodige veren. Ik weet dat je het grotendeels alleen doet en daarvoor maak ik een diepe buiging. 

Veel Liefs

nijn81
6 jaar geleden

<3

Chiara
6 jaar geleden

Wauw... Mooi geschreven!

Joycies
6 jaar geleden

Wat een super mooie "brief"

Lindsy83
6 jaar geleden

mooi! Het leuke is nog dat die moeder die je beschrijft zo jij of ik zou kunnn zijn. Bij mij zou ik dan wel alleen met mijn zoontje lopen en een iets kleiner hondje, maar in grote lijnen zijn er altijd overeenkomsten en is dit waarschijnlijk hoe vele anderen ons zouden zien :)

Anoniem
6 jaar geleden

Mooi!!

Anoniem
6 jaar geleden

Mooi! Ik geloof dat ik weet wie die moeder is...

TessK
6 jaar geleden

:-)

TessK
6 jaar geleden

Thnx! Jij ook!

TessK
6 jaar geleden

Dankje!

TessK
6 jaar geleden

Dankje!

TessK
6 jaar geleden

Sterker nog... Het gaat over mij ;-)

TessK
6 jaar geleden

Dank!

TessK
6 jaar geleden

Ja, was wel duidelijk geloof ik :-)

Lindsy83
6 jaar geleden

;) Ik zag inderdaad veel overeenkomsten ;D Maar er had zo iemand in je straat kunnen wonen die erg op je lijkt ;)

rebo1982
6 jaar geleden

Je bent dan ook een hele lieve coole en ietwat vermoeide moeder he! :)

nathje80
6 jaar geleden

Mooi geschreven, zo vol liefde!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl