Snap
  • Mama
  • mom#momlife#motherhood#moeder#moederdochter#likemotherlikedaugther#backtoschool#instamom#momblogger

Dag kleine grote meid!

Maandag, de eerste schooldag is een feit. 

Een nieuwe fase is aangebroken... We hebben geen kleuter meer, mevrouw gaat vanaf vandaag naar de groep Pluto. Omdat ze op speciaal onderwijs zit werken hun niet met groepen zoals 1 t/m 8 maar op niveaus . Maar plat gezegd zit ze in groep 3 met extra verzorging en rustmomenten. Ze gaat dus nu echt leren rekenen en schrijven en lezen! Geweldig vind ik dat, ze was al een tijdje bezig met letters en woordjes schrijven, en ook de kleuter juffen gaven aan dat ze er echt aan toe was. 

En nu is het dan zover . Ben zo benieuwd hoe ze het vind en wat ze gedaan heeft, ze heeft vast een hele boel te vertellen!  Zit al de hele tijd naar buiten te koekeloeren of ik de taxi zie , de overbuurvouw die toevallig in de tuin bezig is denkt nu waarschijnlijk dat ik haar begluur maar heb daar even schijt aan. Eindelijk de taxi!  Ik schiet zo snel van de bank af dat zelfs de hond schrikt. Eenmaal buiten ruk ik zowat het portier los om mijn kleine meisje helemaal plat te knuffelen , die meteen in me armen valt en honderd uit kletst . Maar niks hoor ik ruk het portier open en mevrouw is gewoon dansjes en kunstjes aan het tonen aan de andere in de bus en ziet me niet eens staan! Nee totaal niet! Een beetje teleurgesteld roep ik Evy , O hey mama! Ik zeg ga je mee?, dan kun je me alles vertellen over vandaag. Nou ik krijg met Gods gratie een knuffel en samen lopen we naar binnen, ik neem haar mee op de bank en geef haar een   extra dikke knuffel, en hoe ging het vandaag vraag ik meteen uit nieuwsgierigheid. Goed was leuk , ik heb een meester en hij heet Henk. O leuk zeg ik. En wat heb je gedaan allemaal op je je eerste dag? Weet je wat ze zei? Niks ze had niks gedaan. Ik ga buiten spelen dag mama! Nou daar zit je dan met je goeie gedrag. Misschien tijdens het eten denk ik nog.

MAMHAMA!!!! IK MAG BIJ BRAM ETEN! O ok maar we eten sliertjes (spaghetti)  O Bram ook , mag het please???? Nou ja het is goed antwoordt ik. Nou dan vraag ik het straks wel, meestal als ze in bad zit dan komt ze wel los.

Ik vind het best raar, en denk meteen misschien was het niet leuk, heeft ze geen vriendjes? de raarste dingen haal ik me in me hoofd. Ok dat Janna en Tessa altijd het zelfde reageren dat snap ik nou wel, Vraag je aan hun hoe was het op school krijg ik standaard het zelfde antwoord Saai! elke dag het zelfde antwoord. Ooit eens gelezen dat je dat niet moet vragen maar moet vragen. En heb je vandaag nog wat geleerd? Dus als moeder zijnde   denk je ja dat gaat ik doen. Nou dus toen dochterlief thuis kwam met vriendin en ik het vroeg, verslikte ze zich eerst in haar drinken en vroeg toen of het wel helemaal goed ging met mij Mislukt dus. Poging gedaan bij dochter nummer 2 en die vroeg ook of het wel goed ging en o ja  wat denk jezelf?? was haar antwoord en bij Evy ging het anders daar vroeg je gewoon hoe was en je krijgt de hele dag te horen van minuut tot minuut. Tot nu

Tijdens het douchen nog een keer gevraagd en kreeg weer het zelfde te horen. Mevrouw had niks gedaan. Maar de meester is lief. 

Dinsdag idem dito. We hadden niks gedaan ! gelukkig krijg je als ouders een appje waarin staat wat ze gedaan hebben en maken ze vaak foto's . Dus dat is dan wel fijn, zo kwam ik er achter dat ze de letter i hadden geleerd , en dat de meester een verhaal had voorgelezen. O sorry was even vergeten dat ze wel iets over school had gezegd . Namelijk dat de meester morgen mee ging zwemmen! meer niet. pfff

Woensdag . Vandaag heb ik een gesprek met de meester . Een kennismaking gesprek. E n ik vertelde hem dat ze eerst altijd zo open was en nu alleen maar mede deelt  dat ze niks gedaan heeft. Hier moest de meester erg hard om lachen. Hij vertelde dat hoor ik vaker hoor, sommige kinderen delen zelfs niets thuis en willen dat graag gescheiden houden, net als op je werk zeg maar. Je neemt je werk ook niet mee naar huis. Huh ??? De mevrouw is zes. Het zal wel.  komt vast goed allemaal. en het is ook allemaal reuze spannend! Ok bedankt dag.... meester Henk.

Ja dat zal het vast zijn , ze gaat graag naar school heeft het volgens de meester erg naar haar zin en kan goed met andere kindjes omgaan..

Waarschijnlijk stel ik me enorm aan , en moet ik gauw even normaal doen.  Er is niks aan de hand, ze is gewoon alles een plekje aan het geven. Haar nieuwe leventje is begonnen hier nu in groep pluto  (3) van de hele dag spelen nu op je kont zitten , van kletsen door de klas naar stil zijn. Groep 3 de moeilijkste klas ook wel genoemd. De overgang  is groot . …….

Ineens geen kleuter meer …… Geen kleuters meer in huis …… Mijn allerlaatste baby...Is nu een school gaand kind...Dag lieve kleine grote meid. Veel plezier op school!...…  En als je zin hebt mag je me alles vertellen, tot die tijd lees ik de appjes van de meester wel.

Snik … En nu ga ik me andere dochter helpen die de pil kwijt is zucht....