Snap
  • Mama
  • vakantie
  • depressie
  • Vaccinatie
  • samenstaanwesterk
  • Corona

COVID-19 en de maatregelen ervan

Ik word er moe van.

Ik begrijp helemaal dat mensen nu denken wat heeft jou foto nou met Corona te maken? Nou dit is mijn lichtpuntje in deze duisternis. Zij brengt een lach op mijn gezicht ook al voel ik me niet vrolijk. 

Iedereen weet wat er nu speelt met Corona en de vaccinaties. Zoals misschien wel een paar van jullie weten ben ik niet gevaccineerd om de reden dat ik niet weet wat het op lange termijn doet. Ik wil graag zekerheid voor dat ik iets in mijn lichaam laat spuiten. 

Wij hebben voor eind november een vakantie in eigen land geboekt zodat wij alles wat dit jaar gebeurt is even kunnen vergeten en alles even op een rijtje te kunnen zetten. Wij zijn hier als gezin wel even aan toe. En ik ben op dit punt mentaal helemaal gebroken, je gaat altijd maar door maar het houd een keer op.

Maar nu zie je weer allemaal berichten verschijnen van een lockdown en dat je straks alleen een QR code krijgt als je een vaccinatie hebt of als je herstellende bent. Dus niet meer testen voor toegang. 

Wij hadden net juist besloten om dan maar te testen voor toegang op vakantie kunnen we tenminste zo normaal mogelijk op vakantie. Helaas is dat misschien straks niet meer mogelijk. 

Ik voel me lichtelijk depressief worden als dit zo doorgaat , wat moet ik doen? De vakantie maar cancelen ? Mezelf zwaar klote voelen omdat ik nergens heen mag? Ik kan niet eens een dagje met mijn kleine meid weg. Ik voel me nu verplicht om te vaccineren, een prik die ik niet wil. 

Zoveel vragen spoken mij door het hoofd. Hoe komt het allemaal straks? Hoe komt het later? In wat voor wereld groeit Emma op? Zullen ze ooit verplicht gaan vaccineren ook voor jonge kinderen? Waar gaat dit heen? Zoveel onzekerheid. Ik voel me soms schuldig in wat voor wereld ik dit kleine meisje heb neergezet, zij begrijpt er natuurlijk helemaal niks van. Maar het zijn wel dingen waar ik mee rondloop. 

Hoe gaan jullie met dit hele Corona gebeuren om? Zijn jullie gevaccineerd? Ik hoor graag ook jullie kant van alles! Samen zijn we sterk!