Terug
Blog header image

Count your blessings 2015, een geweldig jaar

Blessings 2015, wat kan een jaar mooi zijn en wat kan je zelf veel leren en vooral genieten!

Terugkijkende op het afgelopen jaar, hoe bijzonder kan het jaar dan eigenlijk zijn en wat kan je veel meemaken.

Ik mag mijzelf een gelukkig mens noemen. Begin 2015 zijn we erachter gekomen dat we in augustus ons derde kindje zouden verwachten, vreugde, blijdschap en vooral overladen door liefde. Op naar een mooi jaar en genieten van elk moment, wetende dat dit onze laatste zwangerschap is. Bewust willen we dan ook dit nieuws zo snel mogelijk aan iedereen vertellen. Aangezien de echo's goed waren en de controles hebben wij onze familie blij gemaakt met dit mooie bericht.

Nog meer moois en weer een stap richting groter worden van onze oudste dochter, ze is 6 januari begonnen op de basisschool en geniet er volop van, jeetje nu denkende dat het alweer bijna een jaar geleden is en wat heeft ze in dat jaar alweer veel geleer. Soms mag de tijd wel even stil staan, om hiervan te genieten en alles om je heen even te vergeten.

Zelf heb ik ondanks mijn zwangerschap intern een nieuwe functie gekregen en ben ik op een plek gekomen waar ik het helemaal naar mijn zin heb, ze hebben mij de functie aangeboden en mij alle vrijheid gegeven om van het kleine wondertje te genieten en volop met deze compleet nieuwe functie bezig te gaan en mezelf te ontwikkelen, hoe mooi is dat, 2 kids getrouwd en 1 wondertje dat nog moet komen en dan nog een klein stapje verder te komen als werkende moeder. Mijn inzet wordt dus beloond. Ik hou van dit bedrijf.

Daarbij heeft manlief een nieuwe baan aangeboden gekregen en daarbij gelijk een vast contract bij het bedrijf waar hij altijd graag zou willen werken, zijn doorzettingsvermogen en inspanning heeft dus gewerkt. Wat ben ik trots op mijn man! Iedereen mag dit weten! Opleidingen cursussen alles wordt hem aangeboden en het lukt hem, hij is geslaagd.

Op al deze mooie momenten krijgen we namelijk ook nog geweldig veel mooi nieuws, de controles zijn goed, de echos zijn goed en zelf voel ik me prima ondanks deze zwangerschap! Heerlijk hier zo bewust van te kunnen zijn en heerlijk om dit te kunnen delen met mijn geweldige gezin.

Mijn jongste dochter is dit jaar 2 geworden, wat een mooie dag, elke verjaardag van mijn kinderen denk ik terug aan dat ene moment dat je je kindje voor het eerst ziet, dit moment kan je niet uitleggen, hoe geweldig dit is. Elke verjaardag moet ik stiekem nog even een traantje laten, weer een jaar verder weer een jaar wijzer en weer een jaar groter!

Het pronkstuk dit jaar is dan toch wel de geboorte van het allermooiste mannetje van de wereld! Dit moment, dit gevoel geweldig. De kans om een natuurlijke keizersnede te krijgen, dit raad ik echt iedereen aan. Nu ik hierover nadenk krijg ik nog tranen in mijn ogen. Mijn lieve mannetje en man mogen bij mij blijven tot het moment dat we weer terug gaan op kamer. Intens genieten en een geweldige kraamweek ! Dit alles was perfect en zou ik niet anders hadden gewild.

Mijn gezin is compleet ! Compleet gelukkig dat zijn wij.

Deze ,maand wordt mijn grote meid alweer 5 , als ik zie hoe zij in het leven staat ben ik trots, een mooi rapport mee van school als moeder zijnde hoop je dat ze het goed doet, dit is dan toch wel weer een bewijs dat onze inzet om onze kids op deze manier op te voeden goed wordt opgepakt! Ik ben in mijn leven nog nooit zo gelukkig geweest.

Daarbij zijn we natuurlijk blij dat we gezond zijn, veel liefde om ons heen hebben en veel steun aan elkaar hebben. De wereld is hard, de wereld is niet altijd vriendelijk maar het beste ervan maken, dat is wat we doen en wat van ons als moeder "gezin" verwacht wordt.

Dit zijn nog niet eens alle mooie momenten, de kerst komt eraan! Kerst vieren met familie met je gezin! Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar wij gaan hiervan genieten en deze dagen liefdevol invullen, zodat mijn gezin hier altijd fijn op terug kan kijken :)

Iedereen alvast hele fijne dagen en een fijn 2016!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.