Snap
  • Mama
  • dreumes
  • liefde
  • 1jaar
  • Corona

Coronatijd als een cadeautje

Coronatijd als een cadeautje. Laat ik op voorhand zeggen dat ik het COVID19 virus echt heel naar vind, daar is niks goeds over te zeggen. Waarom dan toch de titel 'coronatijd als een kadootje'?

De 'coronatijd', oftewel: de intelligente lockdowntijd. Dan heb ik het over 16 maart tot 1 juli. Deze tijd was heftig voor een ieder met jonge kids thuis, zo ook voor ons. Deze maanden waren voor ons op een 3-kamerappartement met 2 werkende ouders best een uitdaging. Als de 1 zakelijk moest bellen, ging de ander wandelen met Robin. Sliep Robin, dan was de uitdaging nog groter, vooral als je beide moest bellen voor werk, kan je wel begrijpen. Best wel passen en meten dus met zijn drieën.

Toch was dit voor ons een minder heftige periode dan de maanden hiervoor. De intensiteit van zorg waren wij al gewend doordat Robin maanden lang zorg nodig heeft gehad ivm verborgen reflux. Dit zorgde ervoor dat zij weinig melk dronk en weinig aankwam. Zij moest ingedikt voedsel krijgen incombinatie met een laxeermiddel. En dit leidde tot veel ziekenhuisbezoekjes en een opname in augustus 2019 . Ook was er hierdoor veel onrust in haar kleine lichaampje door het vele huilen en weinig slapen. Dit alles was na een jaar van uitputting gelukkig stabiel en we hadden er dan ook voor gekozen om haar 1e verjaardag groots te vieren. Robin werd namelijk precies op de dag van de lockdown 16 maart 1 jaar! We wilde een afsluiting van een heftige periode kan je wel zeggen en eindelijk trots laten zien wat voor blij meisje Robin is geworden. Veel vrienden en familie hebben haar alleen maar huilend gezien bij de bezoekjes. En sommige hebben haar nog nooit gezien 😱

Maar toen wij de berichtgeving van de week voor 16 maart zagen twijfelde wij geen moment en hebben we direct geanticipeerd en haar verjaardag die zondag geannuleerd. Jammer maar tot op de dag van vandaag zijn wij nog steeds blij met deze keuze.

De maanden die toen volgde zaten we veel op elkaarslip maar juist hierdoor konden we intens alle stappen van Robin haar ontwikkeling volgen. Ditmaal zonder verdriet en pijn maar met vreugde en enthousiaste. Robin is namelijk zo'n blij kind geworden. Dit voelde voor mij, hoe dubbel ook met alle vermoeidheid toch een beetje als het 'inhalen' van mijn kraamtijd. Het positieve van de situatie zien noemen we dat. Mensen die mij kennen weten dat door de vermoeidheid van het afgelopen jaar wij ook continu alle virussen en bacteriën oppakte, lees met echt alle griepje waren wij de sjaak. Nou ja ik en Robin dan vooral. Waarbij ik elke keer weken plat op bed lag en aan de antibiotica moest. (iets wat ik alleen in uiterst geval wil nemen) Nu kan ik zeggen dat sinds begin maart wij allemaal griep en verkoudheid vrij zijn. Zolang is ons nog nooit gebeurt en dit terwijl wij weinig in onze hygiëne hebben aangepast omdat ik al vrij smetvreeserig leefde door deze situatie. Ik besef mij dat weerstand opbouwen een goed iets is maar geloof mij als ik zeg dat zoveel ziek zijn niet goed voor een mens, vooral niet als je elke keer alleen met medicatie er weer boven op komt.

Voor nu is deze tijd dus een kadootje, de tijd die we samen konden genieten en het niet meer ziek zijn, zodat ik alle energie kan steken in het genieten en samenzijn met mijn gezin.

Owja en we hebben ook nog een mijlpaal bereikt Robin weegt sinds 1aug 10 kilo 💪💪🎁

#16,5maand

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mokooijman?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.