Snap
  • Mama
  • mom
  • Lifestyle
  • mindset
  • Familylife
  • coronatijdperk

Coronatijd

Even voorstellen...

Mijn naam is Lisette. Ik ben moeder van Amélie (5 maanden) Juliën (5 jaar) en Thymen (10 jaar) Hele diverse leeftijden maar dat heeft zeker zijn voordelen! In mijn blogs geef ik jullie een kijkje in mijn leven en het opvoeden van mijn kinderen. Puur en eerlijk. Want laten we eerlijk zijn, opvoeden is niet altijd even makkelijker. Geen kind is hetzelfde en er is geen handleiding voor. Ieder kind is een individu met een eigen willetje en een eigen ‘ik’. 

Coronatijd

In deze tijd, waarin we veel op elkaar zijn aangewezen en man en kinderen noodgedwongen thuis moeten blijven, merk ik dat communiceren en de liefde voor elkaar belangrijker is dan ooit. We zijn gewend aan bewegingsvrijheid, het gaan en staan waar je wilt.

Nu dat even niet meer kan merken we pas hoe waardevol dat is. Hoe belangrijk familie is en dat onze vrijheid niet zo vanzelfsprekend is als we altijd hebben ervaren. De leuke uitjes die we wekelijks met ons gezin ondernamen kunnen nu even niet... De scholen zijn gesloten en de wereld lijkt alleen nog maar in de ban van het ‘Coronavirus’

Het doet me denken aan vroeger tijden waarin de pest duizenden levens opeisten. Het lijkt wel een film waarvan we het einde niet kennen... Lockdown van ons land, even nergens meer naartoe kunnen gaan, alleen nog voor het noodzakelijke.

Het leven krijgt plots een totaal andere wending, zeker in de belevingswereld van een kind die opeens beperkt word in zijn bewegingsvrijheid en sociale contacten met vrienden en directe familie.

Hoe zien de dagen er hier momenteel uit?

De dagen verlopen niet altijd gestructureerd maar mijn man en ik doen ons best de kinderen in deze Coronacrisis zo goed mogelijk te begeleiden bij het schoolwerk, sociaal welbevinden en alles wat hen gelukkig maakt. Als moeder van drie kinderen blijft er, zoals je zult begrijpen, soms bar weinig vrije tijd over. Er zitten dagen tussen dat ik eerst drie bakken espresso naar binnen moet werken voor ik op gang kom ☕️☕️☕️😉 

Mijn man werkt 40 uur vanuit huis en mijn werk ligt momenteel nagenoeg stil. De zorg voor onze kinderen, het huishouden en het onderwijs heb ik momenteel dus voornamelijk op mij genomen. Hoewel mijn man ook bijspringt waar hij kan. De huishoudelijke rompslomp probeer ik zo nu en dan in de avonduurtjes weg te werken. Gezellig is dat niet want ik wil nog ook quality-time met mijn man samen.

Oké, het huis ziet er nu dus niet echt uit om door een ringetje te halen.. Maar goed, het is even niet anders en er komen wel weer betere tijden. Ken je die uitspraak ‘Good moms have sticky floors and dirty ovens’? Nou, dat houd ik maar even in mijn achterhoofd.. 😉😇. Het is letterlijk en figuurlijk dan wat rommeliger thuis maar we genieten nu wel meer van elkaar. Bijvoorbeeld: ontbijt, lunch EN avondeten met het hele gezin aan tafel... Heerlijk!

Hoe ervaren jullie de coronatijd? Brengt het jullie dichter bij elkaar als familie?