Snap
  • Mama
  • Workingmom
  • werkenindezorg
  • Corona
  • gehandicaptenzorg
  • coronavaccin

Corona vaccin zorgmedewerker

Werken in de gehandicaptenzorg

We kunnen er niet onderuit! Corona duikt overal op!! 

Ik werk zelf als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg een kwetsbare doelgroep. 

Afgelopen mei vakantie moest ik onze vakantie naar Mallorca annuleren. We mochten niet vliegen. Mijn leidinggevende deed een beroep op mij of ik mijn vakantie wilde annuleren en extra wilde werken. Ik twijfelde niet en besefte dat mijn extra inzet nodig was.

Het hele jaar stond op het werk in het teken van corona, heel veel testen, sneltesten, mondkapjes, proberen afstand te houden, meer escalatie, cliënten die het niet begrijpen en dat afreageren. Het was een bijzonder en heftig jaar. Besmette locatie op ons terrein, cliënten die overlijden, collega’s die positief testen. Pff het kwam dichtbij. Neem ik het mee naar huis, besmet ik mijn familie.

Eerlijk zelf ben ik niet zo bang voor corona. Meer omdat ik een gezonde jonge vrouw ben die er vast niet zo ziek van wordt. Het nadeel is dat ik het mee kan nemen naar mijn werk, mijn cliënten of collega’s kan besmetten met alle gevolgen van dien of ik neem het mee richting mijn familie die op de meiden passen.

Het komt dichtbij. Ik heb de afgelopen tijd regelmatig gezegd het is niet de vraag of wij het krijgen (als zorgmedewerkers) maar, wanneer? 

Inmiddels is er wereldwijd met man en macht gewerkt aan een vaccin. Ik val onder 1 van de eerste groepen die geënt  mag worden, de keuze staat vrij ook vanuit mijn werkgever.

Ik verdiep mij de laatste weken enorm in de onderzoeken, de bronnen, bijsluiters en bekijk uitleggen over dit vaccin.

Ergens twijfel ik om dit vaccin te nemen. Ik twijfel niet aan de kunde van de medewerkers die hemel en aarde hebben bewogen om dit vaccin te maken. Maar meer het idee wat zijn de gevolgen? Hoe betrouwbaar is het? Daarnaast als ik corona krijg kan het vast niet zo erg zijn als kwetsbaren en ouderen? 

Dekend aan mijn cliënten en als ik dan degene ben die het meeneemt de werkvloer op, vraag ik mij af of ik het mijzelf kan vergeven als dit gevolgen heeft voor mijn cliënten. Kan ik mijzelf dan vergeven, ga ik mij niet schuldig voelen? 

Ook wil ik graag terug naar het normale leven, minder voorzichtig zijn, familie weer opzoeken en een knuffel kunnen geven. 

Ik januari mag ik de keus maken. Ik twijfel nog maar neig steeds meer naar ja. Niet voor mijzelf maar wel om mijn gezin en cliënten te beschermen. Daarnaast is de druk op de zorg abnormaal kunnen geplande operaties niet door gaan met alle gevolgen van dien. Als ik de keus ga maken om mij te vaccineren doe ik dit voor mijn medemens voor de wereld en omdat dit de enige manier is om corona uit te roeien! 

Back to the normal please! 

3 jaar geleden

Er is door een prof uit het amc een heel duudelijk filmpje gemaakt over de bijwerkingen en ook op de langer termijn. Dit filmpje trekt mij wel meer over de streep maar nog blijf ik mij daar ook zorgen om maken. Dank voor je lieve reactie. De thuiszorg lijkt mij ook erg heftig op dit moment.Fijn dat er mensen zoals wij zijn die met liefde nu doorstrijden in de zorg.

3 jaar geleden

Bingo! Ik werk ook in de zorg maar dan de thuiszorg en het is best een dillema. De vraag wanneer wij het krijgen speelt.. maar ook wat doet het vaccin op langere tijd.. en onze tijd tikt.. om te laten enten. Je bent een topper! Dankjewel voor de zorg die je geeft!