Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Combinatie werken en moeder zijn

Het is soms een heel gepuzzel om alles te combineren. hoe doen jullie dat? Flexibel zijn op je werk of zeggen alleen dan ben ik beschikbaar?

10 jaar geleden

hallo, dat hangt denk ik heel erg van je baan en opvang af. Mijn ouders passen een dag in de week op en mijn gastouder heeft alleen mijn kindjes dus is ook wel flexibel in het schuiven van dagen. Dus als ik bijvoorbeeld een keer op donderdag moet werken in plaats van vrijdag dan is dat voor mij geen probleem en vind ik dat ook helemaal niet erg. Ik vind dat ook loyaal tegenover collegas en zo blijft het ook leuk om parttimer te zijn, ook voor de collegas. Maar waar ik niet flexibel in ben is het aantal dagen wat ik werk. Als ik een dag extra werk in een week dan compenseer ik dat wel weer een volgende week. eigenlijk heb ik wel als stelregel dat ik niet meer dan drie dagen per week werk, daar heb ik ook een goed gevoel bij tegenover mijn kinderen.... dus wel flexibel maar eigenlijk ook weer niet :-)

10 jaar geleden

Ik werk 3 dagen en heb op die 3 dagen dan ook opvang geregeld die een hele dag kan, dus als mijn uren veranderen kan ik de kleine alsnog wegbrengen. Heb geen baan dat ik kan zeggen, vandaag een uurtje langer en morgen eerder naar huis of andersom ;)

10 jaar geleden

Ik denk dat je in deze tijd van crisis toch wel een beetje flexibel moet zijn om je baan te behouden. Mij valt dat ook lang niet altijd mee. Zie mijn blog:http://www.mamaplaats.nl/blog/mama/voor-mama/werken-thuisblijven-mama/de-balans-tussen-werk-en-gezin/