Snap
 • Mama
 • syndroom
 • School
 • opgroeien
 • weer
 • Momlife
 • maar
 • naar
 • nest
 • waar
 • Cliché
 • Lege

Cliché of niet?

Zo cliché maar zo waar! (Voor mij)

De tijd vliegt! Zo cliché maar wel heel waar! 

Vanaf het moment dat onze oudste zoon Kian geboren werd hoorde ik die regel regelmatig! En tuurlijk geloofde ik het wel maar vond het ook altijd zo’n cliché.

Het eerste jaar duurde mij eigenlijk best lang. Ik kan wel eerlijk zeggen dat ik best moest wennen aan het moeder zijn, de combi met werken en soms lange dagen thuis waarbij je niet meer zomaar alles kon plannen. De dagen begonnen vaak al om 6 uur en onze oudste ging niet heel makkelijk slapen. Nu we erop terug kijken hadden wij daar zelf ook wel anders mee om kunnen gaan, maar ja... dat weet je pas bij de tweede... of derde? 

Daarna kwam er een periode die mede door mijn ziekte en vroeggeboorte van onze tweede zoon Tobie heel zwaar was en waarin we geleefd werden. Soms heb ik geen idee welke dingen er in diezelfde tijd gebeurde of speelde en voelt het alsof we op ons eigen eiland geleefd hebben. 

Afgelopen zondag werd onze jongste zoon Brent 4 jaar! 4 jaar die ik zo bewust mogelijk heb meegemaakt en waar ik zoveel mogelijk van wilde genieten! Juist omdat ze een stuk onbezorgder waren dan bij de andere twee. 

Inmiddels is er een nieuw schooljaar begonnen! Het jaar waarbij we alle drie onze jongens op de basisschool hebben en tegelijkertijd het enige jaar! 

Kian is namelijk begonnen in groep 8 en gaat dus zijn laatste jaar in! Tobie zit in groep 5 en Brent is net begonnen in groep 1. 

Maandag had ik daarom best even last van het lege nest syndroom. Al kwam dat denk ik vooral omdat het gewoon 6 weken druk en gezellig was geweest en opeens is het weer stil in huis! 

Soms denk ik, hoe dan? Hoe kan het dat Kian volgend jaar naar de middelbare school gaat? Daar ben ik toch net zelf vanaf?? 

Ik roep wel al vanaf de geboorte van mijn kinderen dat alle leeftijden iets leuks hebben(En soms wat mindere) en dat blijf ik vinden. Het blijft bijzonder om te zien hoe een kind zijn eigen karakter heeft, zijn eigen hobby’s en interesse, zijn onzekerheden en hoe groot ze ook zijn, een knuffel altijd welkom is! 

 

Snap