Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Christmas time is here to come!

Geweldig die december maand, lekker eten, cadeautjes, samen zijn...of niet? Voor ons is het misschien vanzelfsprekend, maar lang niet overal

Ik ben dankbaar, heel dankbaar voor mijn lieve man, onze twee prachtige kindjes en alles wat we hebben en kunnen. Juist door die dankbaarheid besef ik me wat ik heb en weet ik dat ik mezelf gelukkig mag prijzen, want juist deze maand december is erg moeilijk voor veel mensen...

Zag je hem lopen in de supermarkt? Die man met een kerststol, een flesje wijn en een pakje roomboter in zijn mandje. Hij is alleen deze kerst. Zijn vrouw is overleden, kinderen heeft hij niet en hij komt vanwege het verdriet over zijn vrouw de deur liever niet meer uit. Denk ook eens aan hem deze kerst.

Zag je haar fietsen? Die buurvrouw met die twee kinderen van de overkant? Zij die aan de bijstand zit. Haar man heeft haar verlaten omdat hij een zieke vrouw niet zo zag zitten en ach, de slapjanus dat het is, die kinderen laat maar bij moeder, dan kan ik gewoon leven hoe ik wil. Door haar ziekte kan ze niet werken en ze wil zo graag, want de muren komen op haar af. Iedere ochtend fietst ze door weer en wind, met veel pijn, om haar twee meiden naar school te brengen. Ze wil immers graag dat ze een betere toekomst krijgen dan zij. Kerst komt er weer aan, sinterklaascadeaus bij elkaar sprokkelen was al een grote moeite, dus helaas iets leuks onder de boom zit er niet in. Geen etentjes, geen luxe, maar toch ze zingen liedjes met zijn drieën rondom de kerstboom deze kerstavond. Ze hebben elkaar en maken het gezellig. Denk ook eens aan hun deze kerst.

Zag je haar lopen voorbij je huis? Die oude dame met haar rollator? Haar man is overleden en haar kinderen hebben het te druk voor haar. Ze loopt iedere dag hetzelfde rondje, zodat ze toch nog eens buiten komt ook al is ze slecht ter been. Denk ook eens aan haar deze kerst.

En die dame die iedere donderdag van de voedselbank af komt? Ze hadden het geweldig, luxe in december en eigenlijk in iedere maand. Verschrikkelijk nieuws, haar man heeft onderweg naar zijn werk een ongeluk gehad en dit niet overleefd. Ineens stond ze er alleen voor met twee kinderen. Omdat ze jaren niet heeft hoeven werken en haar opleidingen niet meer relevant zijn, komt ze niet aan een baan. Ze doet zo haar best maar krijgt afwijzing na afwijzing. Ze heeft het huis moeten verkopen en krijgt nu een bijstand, is aan het werk geplaatst met behoud van uitkering en heeft veel moeite met het aan elkaar knopen van de eindjes. De voedselbank is een grote lastenverlichting voor haar. Nadat ze haar schaamte is over gestapt is ze hen verschrikkelijk dankbaar. Denk ook eens aan haar deze kerst.

Armoede en eenzaamheid zijn niet altijd een situatie waar je zelf voor kiest.

Daarom heb ik als dankbare moeder een kerstdiner georganiseerd voor 90 personen, minder bedeeld, eenzaam of allebei. Mede dankzij de hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren, hoop ik een lichtpuntje voor deze mensen te maken in deze maand van samenzijn en delen. Daarnaast hoop ik een inspiratiebron te zijn voor andere mensen, zodat we de wereld samen nog mooier maken!

Merry Christmas!

Love,

Mommy D

9 jaar geleden

Prachtige blog! Ben het er helemaal mee eens. En wat ongelofelijk lief dat je dat organiseert..