Snap
  • Mama
  • #momlife
  • Dankbaar
  • feelgood
  • Mamachaos
  • sabbs

Chaos maar dankbaar, maar Chaos!

Een peuter, een kleuterr, een man, een huishouden, een full time baan en zomaar 1.000 andere dingen die mijn aandacht nodig hebben. Het is een hoop en het is een hoop chaos, troep en een hoop vermoeidheid.

Maar ik ben dankbaar voor de wasmanden die uitpuilen met kinderkleding want dat betekend dat mijn kinderen ravotten.

Ik ben dankbaar voor de vuile borden die zich in de gootsteen opstapelen want dat betekend dat we eten. Ik ben dankbaar voor de peuter puberteit discussies die ik dagelijks met mijn peuter voer want dat betekend dat zij zich zelfverzekerd voelt om de discussie aan te gaan en voor zichzelf durft op te komen. Ik ben dankbaar dat ik een hele huis moet opruimen want dat betekend dat we een thuis hebben. Ik ben dankbaar dat het mijn man niet opvalt dat ik mijn haar heb geverfd want dat betekend dat hij mij nog even mooi vindt. Ik ben dankbaar voor het gevoel dat ik nooit tijd genoeg heb in een dag dat betekend dat mijn leven gevuld is. Ik ben dankbaar voor alle deadlines, meetings en werkstress. Want dat betekend dat ik een baan heb waar ik van houdt en die erg belangrijk is voor mij. Ik ben dankbaar voor het missen van mijn vriendinnen want dat betekend dat ik vriendschappen heb waar het dus de moeite waard voor is om ze te missen. Ik ben dankbaar voor koffie, hééél dankbaar voor koffie!! Ik ben dankbaar dat de kinderen veel enthousiaster zijn wanneer ze hun vader zien dan mij want dat betekend dat ik de beste vader van de wereld heb uitgekozen voor hun.

Ik ben dankbaar voor de kleine handen en luide geluiden die mij iedere ochtend veelte vroeg wakker maken want ow wat zou ik geen leven meer zonder hen kunnen inbeelden. Ik ben dankbaar dat ik leer hoe ik de mooie kant van chaos kan inzien. Want er is een hoop chaos maar ook een hoop moois. Ik ben dankbaar dat mijn kinderen beide een jaartje ouder worden. Op naar nog een jaar vol kieskeurig eten, niet in je mond doen, je hebt niet meer toiletpapier nodig, niet gooien met spullen, slaap te korte, maaa- maaaaaa schreeuwende, jaren. Want dat betekend dat ik de gelukkigste moeder ben van de hele wereld. 

Liefs, 

Sabb's