Terug
Blog header image

Carnaval, hoe verkleed te gaan?!

Hier in het Zuiden staat alles al bol van Carnaval. En ook wij gaan lekker Carnaval vieren met de kinderen. Maar hoe verkleed te gaan.
Loes van der Leer
6 jaar geleden

Mijn vriend heeft lang in Braband gewoont en heeft nog vrienden daar, we waren van plan naar de grote optocht te gaan op zondag maar hij kan werk niet meer verzetten.. GROMM!! Mijn vriendin daar had een leger jurk voor me gehad, dus ik was als sexy leger chick gegaan, haha! De kids hebben jammer genoeg geen verkleed kleding, wel dieren onesies, dus waarschijnlijk was de kleine meid een poes geweest en meneer een koe. Hahahahaha! Veel.plezier!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik kom uit bergen op zoom 'krabbegat' en hier vieren we Vastenavond net wat anders. Hier gaan we verkleed in boerenkielen met een rode zakdoek naar 'achter' en een stuk oud gordijn. Hoedjes van lampekappen vol gegooid mee prullekes. En heten volwassenen Krabbé en kindjes kreukels. Ook bontjassen de nar en steketee niet te vergeten. En gewoon de prins natuurlijk maar ook Wana ' dn heks' buitenstaanders worden aangekleed gaa uit genoemd.

Anoniem
6 jaar geleden

Zelf hou ik er trouwens niet van. Alleen naar de grote optocht intocht en kinder Vastenavond gaan wij.

Anoniem
6 jaar geleden

Jaaaa zekers! Ik heb heel wat outfits voor mezelf hangen: cleopatra, spacemonster, roodkapje (en mijn man wolf ;-) ), sneeuwpop... Mijn jongste kan kiezen uit oude outfits van mijn oudste: roze varkentje, prinses, poesje. Voor mijn oudste moeten we nog even op pad. Ik heb er al zin in! Met kinderen is carnaval weer zo veel anders dan voorheen! Ik vind het echt heel leuk! Kruumelbal heet het hier voor de kleintjes.

Kimdejong
6 jaar geleden

Maar die onesies zijn wel heel erg handig en lekker warm voor carnaval ;-)

Kimdejong
6 jaar geleden

Wij gaan nu ook niet meer veel hoor. Vroeger wel. Toen de jongste geboren was zijn we ook nog twee jaar geweest. En dan met heel de familie op zaterdagavond de kroeg in (tante, oom, neefjes en nichtje). Echter door scheiding van tante en oom en het gezeik dat daar allemaal omheen is geweest gaan we nu niet meer. Wel jammer want was echt wel leuk met alle neven en mijn oudste nicht. Kleinste neefje had nu ook mee gemogen dit jaar qua leeftijd, maar ja....

Kimdejong
6 jaar geleden

Klinkt goed, veel plezier!

anoniem2017
6 jaar geleden

Ik wil nog op zoek. Mijn dochter wil als elsa dus leek het mij wel grappig om als anna te gaan , papa aan te kleden als kristof en broer als olaf. Maar ja broer is 7 en die wil als ninja of als boef. Zelf heb ik een jaren 50 jurk liggen en vriend een hippie pak ( ooit een jaren 70 feestje gehad) Ben ook eens als bus geweest ( gele overal met aan de voorkant het lijn nummer van d busdienst hier en op mijn kond pas op zwenkt uit haha. Ook eens zwerver geweest jutte sint zak kapotgeknipt destijds maar dat ligt er niet meer. Ook een jaar heks geweest. Zullen binnenkort eens in een zaak gaan kijken vind dat wel leuk en z zijn ook wel toe aan nieuwe verkleedspullen zijn overal uitgegroeid of zo mee gespeeld dat ze kapot zijn. Nu heeft mijn dochter mijn oude communijurk gevonden en die wil ze ook wel graag aan

anoniem2017
6 jaar geleden

Owja ik krijg vriend pas mee sinds wij kinderen hebben, daarvoor ging ik sltijd met een vriendin

Kimdejong
6 jaar geleden

Wij waren Frozen vorig jaar op de 4e verjaardag van mijn dochter. Zij Elsa, ik Anna, broertje Olaf en Papa Kristof (al hadden dochter en ik het leuker gevonden om Papa in een Sven te verkleden hahaha). Succes met de zoektocht naar outfits ;-)

anoniem2017
6 jaar geleden

Ow jullie hebben dat leuke blote voetenpad om met de kinderen te wandelen ;)

mamablogster
6 jaar geleden

Zo cool. Je had mijn bericht kunnen typen maantje. Ik woon alweer 5 jaar in Oosterhout maar het enige wat ik vier is kindervastenavond met manlief en de kinderen. En morgenmiddag kijken bij de zevensprong op de grote markt, dan staat mijn grote dochter van bijna 6 daar de zevensprong te doen namelijk. Ik ben en blijf berregse in hart en nieren

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
2 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
20 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Zwangerschapsdonders

Eerlijk is eerlijk
Zwanger worden het lijkt voor iedereen zo vanzelf sprekend, als je 1 kindje hebt word er na 1,5 a 2 jaar gevraagd wanneer komt de 2de? Ook zo’n vanzelf sprekende vraag. Wij hebben ruim een jaar op de dag moeten wachten waarop de test eindelijk positief was en toen! Toen dacht ik alleen maar oh nee!, nu zit het erin en moet het er ook weer uit!! Tijdens een gesprek met mijn verloskundige toch wat dieper op de angst in gegaan. Ik was bang voor het onbekende, de pijn die niemand kan beschrijven, de tijd na de bevalling en het ziekenhuis. Tijdens de zwangerschap heb ik veel gelezen en opgezocht waaronder de echte waarheid en niet de roze wolk praatjes. Ja het kon me nog banger maken, maar mij heeft het helpen relativeren. Ook ben ik zwangerschapsyoga gaan doen dit raad ik iedereen aan! Wat heeft dit me door de bevalling heen geholpen. Yoga is echt niks voor mij en tijdens de eerste yoga les ben ik dan ook bijna in lachen uitgebarsten. Zat ik dan met onbekende vrouwen om me heen met mijn ogen dicht diep in te ademen en lang uit. Ik voelde de lach vanbinnen al kriebelen, stiekem heb ik even door mijn wimpers heen gegluurd of iedereen echt met haar ogen dicht zat. Ja iedereen zat zo, Okee diep in ademen en lang uit pfffff. Dat gevoel en stralen wat mensen altijd benoemen als ze zwanger zijn dat was ver te vinden bij mij. Ik schaamde me hiervoor maar aan de andere kant dacht ik, ik ben gewoon niet “insta” perfect. Die groeiende buik walgelijk! Het nadenken over wat ik wel en niet mocht eten bah bah! En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel uur ik kon slapen! Werken eten slapen was mijn ritueel haha. Na een week of 25 begon ik pas met genieten, de kleine meid was beweeglijk en ik had energie. De groeiende buik werd nu een echte babybelly hierdoor durfde ik hem eindelijk echt te tonen maar die glow waar iedereen het altijd over heeft, die was echt stuk bij mij. Ik kwam er achter dat eigenlijk best veel vrouwen deze gevoelens hebben alleen word er nooit over gesproken.Rond week 28 voelde ik de kleine meid minder dan normaal jeeetje wat een twijfel krijg je dan en stress! Een extra check bij de verloskundige en door naar de ecg scan voor de bewegingen en hartslag. Uit de extra echo bleek dat ons kleine meisje niet zo klein was… ik ging het ziekenhuis uit met een doorverwijzing voor een bloedsuikertest, zwangerschapsdiabetes… oh my dat betekend 3 keer ja 3 keer in 3 uur tijd bloed af nemen en een mega zoet drankje op je nuchtere maag. Nou het bloedprikken dat is alle 3 de keren uitzonderlijk in 1 keer goed gegaan. Dat drankje? Als ik eraan denk draait mijn maag een extra rondje, zo zoet en zo veel niet een shot glaasje ofzo… nee echt 1,5 beker vol! Nou ja dat meisje in mijn buik die genoot er in ieder geval van, want ze was goed aan het dansen. Uitslag geen diabetes, maar wel extra groei echo’s (helemaal niet erg dat extra gluren).Bij de laatste groei echo het advies gekregen om bij 38weken te gaan inleiden. Huh wat error!!! Dat is over 4 weken!! Dit hele inleiden verhaal heb ik besproken met mijn eigen verloskundige en die was het er niet mee eens. Tja wat doe je dan.. door een gesprek aan te vragen met de gynaecoloog ben ik erachter gekomen dat mijn gevoel zei niet over die 40 weken heen. ik koos de midden weg van mijn eigen verloskundige en van de gynaecoloog in het ziekenhuis. Bij 38+3 voor de eerste keer gestript bij 39+1 nog een keer en wat bleek 1/2 cm ontsluiting! Dit gaat het worden, vannacht komt ze maar helaas ik werd de volgende ochtend na een goede nacht wakker met geen teken van een bevalling. Op deze dag een doorverwijzing gekregen om een afspraak te maken voor inleiden. Bij 39+4 nog een keer gestript maar helaas het mocht niet baten. Op 4-8-2022 mochten we om 5.30 uur bellen of mijn plekje nog vrij was. En dat was hij om 6.30 uur moesten wij ons melden op de afdeling van het geboorte zorgcentrum in Hoorn.