Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Zo worden je kids (en jijzelf) iedere dag een scheutje gezonder!

Af en toe is het flink aanpoten om dagelijks een gezonde maaltijd te fabriceren. Daar weten wij alles van (en Meike Meinhardt, voedingsdeskundige van Carbonell ook). We attenderen jullie graag op een mooi product dat deze uitdaging, dagelijks gezond zijn en blijven, gemakkelijker maakt!

<h2<Kinderen gezond laten eten is belangrijk

Meike Meinhardt is voedingsdeskundige van Carbonell en trotse mama van Zen en Liz. Meike deelt graag met andere moeders hoe zij haar gezin gezond laat eten.

Hoe je je kinderen gezonder laat eten?

Meike geeft hier graag haar visie op: ‘’Gewoon lekker je fantasie gebruiken! Maak van het eten altijd iets leuks. Een klein feestje. Door het net leuker te presenteren, vrolijke combinaties te maken of de groente te verstoppen. Kinderen vinden het dan veel leuker. En zo eten ze vanzelf een stuk gezonder.”

“Mijn kinderen Zen en Liz eten makkelijker en met meer plezier groente, wanneer ik deze aan een prikker rijg. Dit ziet er erg leuk uit en dat maakt het gelijk een stuk lekkerder. Probeer het ook eens. Kook of wok verschillende groente. Het liefst met veel kleur en rijg ze aan een prikker!.”

De ideale olie voor het hele gezin

Meike vindt Carbonell Olys een heel fijn en belangrijk hulpmiddel bij het gezonder laten eten van je kinderen. Carbonell Olys zit namelijk boordevol met olijfolie, sojaolie, druivenpitolie, koolzaadolie en een vleugje visolie. Daarom heeft Olys alle essentiële vetzuren in zich, die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen*. En de omega 3 (DHA en EPA) is goed voor het hart.** Olys is dus niet alleen goed voor je kinderen maar ook voor jezelf!

Kinderen hebben essentiële vetzuren nodig om te ontwikkelen en groeien. Het lichaam maakt deze vetzuren niet aan. Daarom is het belangrijk om deze via andere manieren binnen te krijgen. Door elke dag een maaltijd te bereiden met Carbonell Olys krijgt je gezin een significante hoeveelheid van deze dagelijks benodigde vetzuren binnen.

Warm en koud

Naast dat het een gezond en goed product is, is het ook zowel voor koude als warme gerechten te gebruiken. Olys heeft een milde olijfoliesmaak, dus of je nu een lekkere saladedressing maakt of aardappeltjes bakt, je begint altijd met een scheutje Carbonell Olys.

Meike en Mamaplaats adviseren: Iedere dag een scheutje gezonder met Carbonell Olys!

*Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g alfa-linoleenzuur (ALA) en een dagelijkse inname van 10 g linolzuur (LA). Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 0.3 g ALA en 3.2 g LA.

**Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA. Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 69 mg DHA en EPA .

Carbonell adviseert een gevarieerd, evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Kijk voor meer informatie op www.carbonell.nl