Snap
  • Mama

Businesstrip to India

“Dag jongens! Mama is woensdag weer thuis. Mama gaat naar haar team toe, in Mumbai. Dat ligt in India. Weten jullie nog?

De afgelopen dagen hebben we vaak India en Mumbai op de kaart opgezocht. We hebben filpmjes gekeken van Mumbai en het verkeer en eten daar. Zodat zij een beeld hebben waar ik de komende dagen ben. 

Op mijn werk werk ik met een deeld Nederlands en deels India team. De afgelopen jaren heb ik alleen via videoconferences, e-mail en de telefoon contact gehad met hen. Nu komt het er eindelijk van dat ik naar hen toe ga om hen te spreken. Onder andere in verband met nieuwe werkaamheden. Aan de ene kant ontzettend leuk. Ik vind het fantastisch om andere culturen te leren kennen en wil graag mijn team ook persoonlijk spreken. Aan de andere kant voelt het wel ook heel erg dubbel, want ik ben wel voor mijn werk een paar dagen weg van mijn kinderen (en man).  Terwijl mijn man ook prima voor ze kan zorgen. 

De afgelopen dagen ben ik druk geweest met de voorbereiding voor deze reis. Ten eerste outfits uitzoeken. Wat kan er makkelijk in een koffer waarmee je én er zakelijk uitziet overdag en met kleine aanpassingen netjes voor de diners ’s avonds uitziet? En ten tweede zorgen dat alles thuis goed geregeld is. Albertjan kan niet zo goed koken en doet het ook niet graag. Graag wil ik dat er ander eten op tafel staat dan shoarma, patat en pannenkoeken. Gelukkig is de vriezer groot. Dus de afgelopen dagen heb ik boerenkool-cake met chorizo worst, boeuff bourgignon en pompoensoep klaargemaakt. Ja, de kinderen houden van lekker eten. Zaterdag zijn ze bij oma en gan ze naar de sinterklaasoptocht kijken. Dan krijgen ze ook prima eten en heel veel aandacht (plus ze mogen een schoentje zetten!)

Zaterdagochtend hebben ze me naar het vliegveld gebracht. het was rustig bij het inchecken dus konden de twee oudste meekijken. En natuurlijk even op de bagageband staan om te wegen. Guido is vastbesloten om ook te gana vliegen. Grappig is dat hij er heel veel mee bezig is. Het vliegen en dat ik naar de andere kant van de wereld ga. Met gemengde gevoelens vertrek ik. Bij elk huiltje dat ik hoor kijk ik op en bij elk kindje van jonger dan ene jaar moet ik aan Yesper denken.  Gelukkig is het maar een paar dagen. 

Zondag hebben we een toeristische dag. Een collega leidt ons dan door Mumbai heen. Ik ben heel benieuwd. Op kantoor ga ik nog meer collega's ontmoeten. Ook vrouwen met kinderen die in India werk en moederschap combineren. Ik hoop erachter te komen hoe dat in India gaat. Worstelen zij ook met de opvang? En met de combi, opvang, school, schoolverplichtingen en werk/carriere? Speelt het vraagstuk van thuisblijven of blijven werken bij hen ook? .. Wordt vervolgd.