Terug
Blog header image

Buitengesloten door vriendinnen!?

Mijn eerste blog na lang twijfelen! Toch maar proberen want ik ben benieuwd naar jullie ervaringen/reacties.

Een blog schijven, wel doen, niet doen? Twijfel twijfel....Want waar begin ik ergens? En wanneer heb ik überhaupt tijd om een blog te schrijven?!

Nou, toch maar proberen! Ik lees bijna alle blogs wel op Mamaplaats en herken veel verhalen.

Ik was benieuwd of er andere mama's zijn die het volgende herkennen;

Ik zit al heel lang, al zeker wel een paar jaar, met iets. De ene dag denk ik er niet eens aan en de volgende dag word ik opeens weer zo boos en verdrietig.

In juli 2010 ben ik voor het eerst mama geworden, ik was toen 26 jaar en 2,5 jaar samen met mijn vriend.

Voor dat ik mijn vriend leerde kennen was ik 2 jaar vrijgezel na een relatie te hebben gehad van 7 jaar. In de 2 jaar dat ik vrijgezel was, was het lang leve de lol. Ik woonde lekker alleen, autootje voor de deur en kon doen en laten wat ik wou. Elk weekend met vriendinnen op stap, soms wel 3 feestjes in een nacht. Wat een ongelooflijke lol hebben we gehad, heerlijk die vrijheid, zal die tijd nooit vergeten. Op een gegeven moment was het toch ook wel leuk geweest en op dat moment leerde ik mijn vriend kennen. Ik werd rustiger en ging me "settelen". Ik was er aan toe! Ondertussen gingen vriendinnen door met het lang leve de lol. Prima natuurlijk, ze waren vrijgezel en jong! Toen ik zwanger was van mijn dochtertje was iedereen mega enthousiast!! Ze konden allemaal niet wachten tot ze er was, en ook na de geboorte waren ze de meeste trotse tantes! Tot er op een gegeven moment iets veranderde. Ik weet niet meer precies hoe en wanneer dat was maar ze lieten me een beetje links liggen. Ik was niet gezellig meer denk ik. Ik ging tenslotte niet meer mee naar feestjes en andere uitjes.

Inmiddels hebben wij ook een zoontje van bijna 16 maanden en voel ik me steeds vaker ongelooflijk "buiten gesloten".

Een van mijn vriendinnen is inmiddels ook heel gelukkig in de liefde maar gaat toch door met het feesten etc.

Oke, ieder zijn ding.

Op social media lees en zie ik hoe ongelooooflijk leuk mijn vriendinnen het allemaal hebben samen en lachen ze om hun inside jokes. Niemand die vraagt hoe het mij gaat, of hoe het met de kids gaat. Langskomen doen ze ook niet meer, hebben ze t te druk voor. Er word niet heel erg meer naar mij omgekeken zeg maar.

Een tijd geleden waren we samen om de verjaardag van mijn beste vriendin te vieren, wij zijn al ons hele leven vriendinnen, al sinds ons 2e jaar, sinds de crèche. Nooit ruzie gehad en nooit "uit elkaar" geweest. We vierden toen haar 30e verjaardag. De rest vd vriendinnen zijn allemaal sinds een jaar of 10 in beeld.

Ik was ergens mee bezig en opeens hoorde ik ze allemaal lachen om de super grappige gesprekken die ze met elkaar hadden in de "vriendinnen app"! What the f*ck?!? Dacht ik!! Vriendinnen app?? Ehmmm, halloooo?? Ik zit daar niet in he ladies? Beetje ongemakkelijk dit, sommige van jullie kennen elkaar nog maar net!!

Nou ja, ik hoor er dus niet meer bij want ik heb nou eenmaal een rustig leven met 2 heerlijke kinderen.

Ik heb dit wel eens laten vallen, dat ik dit vervelend vind (zacht uitgedrukt) maar er word niet echt heel erg op ingegaan. Ik laat het ook maar gaan denk ik. Ik ben nog steeds de enige met kindjes uit ons "groepje" ook al zijn wel "al" rond de 32 maargoed, pijn doet het wel. Want waar ligt t nou aan? Ik vat het veel te persoonlijk op!

Ik mis vriendinnen met kinderen die snappen hoe het leven met n gezin in elkaar zit!!

Zijn er mama's die dit herkennen? Hoe gaan jullie er mee om?

Liefs,

Mama van I & J

Lindsy83
6 jaar geleden

zeker herkenbaar en het is inderdaad meestal niet zo perossnlijk als het voelt. Zelf was ik een van de laatsten van mijn vriendinnen die kinderen kreeg. En ik heb me onbewust ook zelf schuldig gemaakt aan vriendschappen laten verwateren. Inmiddels heb ik nu ook een zoontje en gelukkig accepteerden mijn oude vriendinnen dat ik het contact toch wel begon te missen. Dus bij ons is het nu eigenlijk weer als vanouds... Maar zelfs als je huidige vriendinnen niet meer bij je blijken te passen zijn er genoeg moeders waar je ook leuke vriendinnen mee kan zijn. En wie weet als je vriendinnen dan ook weer in dezelfde fase komen is het met hun ook weer gezellig. Ik zou het zeker niet persoonlijk opvatten en gewoon nemen zo als het is. En als je 'vriendschap' mist gewoon eens om je heen kijken naar mensen die dus wel in dezelfde fase zitten.

MamavanJongens
6 jaar geleden

Ik had dit stuk zo kunnen schrijven. Al ging mijn verhaal wel een beetje anders. Ik had een vriendinnen groepje met twee vriendinnen en mijn zusje. Samen op stap gaan was echt ons ding. Maar goed, ik werd moeder en zij waren nog lang leve de lol. Ik kon niet overal meer mee heen plus ik krijg vaak genoeg te horen in mijn omgeving dat mijn plek nu meer thuis hoort te zijn ( vind ik heel eerlijk wel eens vervelend om te horen, want ik ben een afspraak met vriendinnen toch echt wel eens nodig). We zaten met ons vieren in een app groepje en zo ineens werd het daar rustiger. Zag ik ineens op facebook dat de overige ladies twee andere dames aan hun groepje toe hadden gevoegd en ik was ineens alleen. En uiteraard waren ze druk in dat nieuwe app groepje wat ze hadden aangemaakt. Ik hoorde daar niet bij. Op facebook kwamen alle foto's voorbij van uitjes die ze hadden in de bios of waar dan ook. Tot een verjaardag van één van ons oude groepje. Daar werd ik uitgenodigd om ook te komen en de rest te ontmoeten. Laat het nou net zijn dat ik een flinke woordenwisseling kreeg met één van die nieuwe dames. Ik was ineens klaar met alles. Heb ook eerlijk gezegd dat ik hier klaar mee was. Dat ik me vaak gepasseerd voelde, dat ze nu liever met die anderen dingen deden en dat me dat heel verdrietig maakte. Niemand reageerde. Jah dat ik me niet druk moest maken, dat ze me niet vergeten waren, dat ze niet wisten dat ik er zo over dacht en me zo voelde. Een paar maand later werd ik ineens uitgenodigd op een high tea. En ik werd zelfs ineens toegevoegd aan hun app groep. Mijn zusje en één van de vriendinnen spreken zo heel af en toe nog eens appart van de rest af. Met z'n drieën gaan we dan wat doen omdat we vroeger ook een soort van drie musketiers waren. Word ons niet altijd in dank afgenomen door de anderen maar goed. Wij zijn dat nodig. En ik kan het ondertussen ook met de dame waar ik destijds een woordenwisseling mee kreeg heel goed vinden. We lijken heel veel op elkaar, staan zelfs samen op kunstmarkten omdat we dezelfde hobby hebben en hebben hele leuke gesprekken samen. Maar of we echt dikke vriendinnen worden? Nee... Meid als het je dwars zit kan het misschien toch helpen dit aan te geven in jou vriendengroep. Het heeft bij mij geholpen, want ik irriteerde me ook telkens. Het frustreerde me dat ik als moeder zijnde nergens meer tussen paste en een lange vriendschap voor mijn gevoel helemaal verdween terwijl we zoveel lief en leed hadden gedeeld samen. En dat vond ik heel erg. Ik had eens een stapavond geregeld met vervoer en al. Uiteindelijk was ik zelf degene die niet mee kon en wilden ze het feest niet voor mij verplaatsen. Zij hadden een leuke avond in de disco die ik geregeld had en ik bleef thuis. Ik vond het vreselijk. Nu sinds ik me uitspreek over dingen lijken de dingen beter te gaan. Ik hoop dat dat zo blijft....

Joycies
6 jaar geleden

Ik herken dit gelukkig niet. Mijn vriendengroep waar ik samen met mijn man in zit hebben ook nog heen kinderen. Stappen doen ze nog steeds en mijn man en ik gaan om de beurt mee maar ze zijn ook veranderd. Vaker nog gaan we bij iemand thuis zitten of nemen wij ons ventje mee. Ze passen ook vaak op ons mannetje zodat mijn man en ik wat leuks kunnen doen. Ik besef me goed dat ik bof met zo'n groep. In mei gaan we op skivakantie en om de beurt gaan we op mijn mannetje passen en ook onze vrienden doen een dag. Wrl heel vervelend voor jou Ook niet echt netjes. Hopelijk vind je vriendinnen die wel in jouw "fase" van het leven zitten. Liefs

Anoniem
6 jaar geleden

Dit is niet persoonlijk. Dit uit elkaar groeien van vriendinnen gebeurt al eeeeeeeuwen.... Maar dankzij dat er nu social media zijn, zit je er met je neus bovenop. En dat is hard! Als ik jou zou zijn, zou ik me ook ontiegelijk klote voelen. Maar als buitenstaander zeg ik: Hou je aan je eigen zin in je eigen stukje vast: "Ik laat het ook maar gaan denk ik".... Nooit nieuwe meiden tegen gekomen die wel in dezelfde fase zitten? Via je kinderen? Dan komt dat vast nog wel.

MamavanIenJ
6 jaar geleden

Hoi Lindsy, dankje voor je lieve reactie! Tja, we zijn ook net verhuisd en ons dochtertje zit dus sinds een paar maanden op een nieuwe school, ken inmiddels al wel wat nieuwe moeders maar dat is nu allemaal nog beetje "oppervlakkig" We zien allemaal wel hoe t loopt, kost me eigenlijk ook een beetje teveel energie nu, en die energie heb ik nodig voor mijn 2 monsters ;)

MamavanIenJ
6 jaar geleden

Hoi! Dankje voor je lieve reactie. Ik had een heel bericht terug geschreven en toen viel m'n internet uit :( alles weg haha. Maargoed, ik heb m'n blog nog best kort gehouden, er is veel gebeurd in de afgelopen jaren. Vooral in mijn leven, chronische ziekte gediagnostiseerd, financieel kreeg ik dus ook een klap te verwerken, etc etc. Voel me gewoon erg aan de zijlijn staan. Ik heb namelijk ook gewoonweg de energie niet meer om veel mee te gaan en nachten door te halen (sowieso ook geen zin in) Heb mijn energie nodig voor belangrijke dingen ;) Over paar weken is mijn beste vriendin weer jarig dus wacht even af hoe dat zal verlopen, misschien geef ik t nog wel eens aan, ik vind t lastig

MamavanIenJ
6 jaar geleden

Dankjewel voor je lieve reactie! Fijn dat jullie zo een fijne groep hebben en dat je er samen met je man deel van uit maakt, heerlijk toch! Wees er zuinig op ;)

MamavanIenJ
6 jaar geleden

Hoi Willemijn, dankje voor je reactie! Nou mijn zoontje is sowieso nog te klein en gaat niet naar kdv dus dat is bij hem nog niet echt van toepassing. Mijn dochtertje is 5 jaar en zit nu in groep 2. We zijn net verhuisd en ze zit dus op een nieuwe school nu, heb inmiddels wat nieuwe moeders leren kennen maar das nog wat "oppervlakkig". Misschien dat dat nog veranderd en ook straks als mijn zoontje naar de voorschool gaat. Ik wacht het maar eventjes af ;)

anoniem2017
6 jaar geleden

Ik ken wel het gevoel. Maar hier heeft iedereen wel kinderen. 1 vriendin staat er tussenin maar dat is mijn beste vriendin en die neem ik niks kwalijk. Wij waren 4 stellen die bevriend waren en 2 daarvan hebben ons buitengesloten. Om een zogenaamde lullige reden, zulke mensen ben ik liever kwijt dan rijk, en er komen vast wel nieuwe vrienden ooit op mijn pad. Vind het alleen zonde van de lange tijd dat wij wel bevriend waren. Nu durven ze je amper aan te kijken. Maar op dat gebied is dat hele fb gebeuren weer niks, je ziet alles, daardoor bel je elkaar niet meer op en verwaterd alles. Het is jammer, maar helaas pindakaas. Ik heb het wel uitgesproken, en ben daarin erg eerlijk geweest door te zeggen hoe het was. Heeft niks verandert, maar ik ben het kwijt. Succes en je vind vast wel weer andere vrienden. Zodra ze naar school gaan ontmoet je weer moeders met kindjes van dezelfde leeftijd. Onderhou gewoon het contact met je goede vriendin die je al kent vanaf je 2 bent en zeg eerlijk dat je het fijn zou vinden dat ze als ze bij je is er dan ook echt is en niet steeds op haar telefoon zit

peetje80
6 jaar geleden

jammer genoeg helaas herkenbaar. wij waren deze 1e die kindjes kregen uit onze aparte vriendenkring. beide kringen vonden het moeilijk en daardoor werden wij ook steeds vaker buitengesloten. nu 9 jaar later ben ik eigenlijk wel blij dat het zo gelopen is. de andere hebben nu wel kids maar die zien vooral bij de opvang en de vrienden die weer ondertussen gemaakt hebben zijn super vrienden en daarmee zien we op een betere golflengte. succes

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

helaas hier wel herkenbaar. Maar dit is ook deels mijn eigen schuld. Ook ik laat het zelf verwateren. Stom eigenlijk. Maar door mijn eigen drukte sluipt het er gewoon bij in.

Anoniem
5 jaar geleden

Ik was opzoek naar het tegenovergestelde, vriendinnen die kinderen hebben en diegene zonder kinderen buitensluiten. Uitgelegd hoe ik me hieronder voelde en ze zouden erop letten. Maar ik miste toch niet veel want ze hadden het toch alleen maar over hun kinderen was de reactie. Ik mis heel veel, ik mis mijn vriendinnen! Toen kreeg ik een paar weken later een besloten data en tijd via Whatsapp binnen of ik dan zin had om aan te sluiten. Het voelde aan alsof ze 'oja! We moeten haar voor de degelijkheid ook maar vragen'. Toen ik vandaag via Social media moest vernemen dat de een zwanger was van een tweede wist ik dat ik buitenspel stond

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
19 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
17 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
15 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
13 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
6 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!