Snap
  • Mama

Buikgriepmisselijkheid vs. zwangerschapsmisselijkheid

Dat misselijke gevoel dat je hebt tijdens een buikgriep én een zwangerschap. Het lijkt in mijn geval zó veel op elkaar dat het verwarrend is

Ik ben in mijn jongvolwassene tijd niet heel erg vaak ziek geweest. Goede weerstand ofzo. Dus dat ellendige gevoel, dat buikgriep je geeft, heb ik gelukkig niet zo vaak hoeven ervaren. Tot ik zwanger werd. Beide keren was ik zo slap als een vaatdoek en voelde ik mijn maaginhoud telkens mijn slokdarm omhoog kruipen. Zo misselijk…. Tot ruim na de twintigste week heb ik er beide keren van mogen genieten. Het was geen pretje. Ik herkende het gevoel wel heel vaag, maar ik moest diep in mijn geheugen graven waar ik het rotgevoel nou precies van kende. Op een dag schoot het me te binnen: het voelde als buikgriep!

Direct na die misselijkheids-fase vergat ik het gevoel gelijk. Het genieten kon beginnen! En vier ja na dato weet ik nog wel dat ik het een gruwelijk irritant rotgevoel vond. Maar hoe het precies voelde, dat weet ik gelukkig niet meer. 

Tot afgelopen week…. Echte buikgriep.

De herinneringen kwamen weer boven. Ik herkende het gevoel gelijk! Oh ja, zoooo voelde dat! Gelukkig is het nu maar een griepje dat ik in een paar dagen uitziek. Niet te geloven dat ik dat gevoel destijds wéken achter elkaar heb gevoeld en doorstaan heb….

Maar het griepje zet niet echt door. Het duurt nu al langer dan een paar daagjes. De weinige keren dat ik ooit ziek was, was ik inderdaad goed ziek, moest in bed blijven en de emmer naast me neer zetten. Het was gelukkig wel kort maar krachtig. Maar nu is het een beetje een vaag gevoel. Het maakt me niet bedlegerig. De kotsbak heb ik ook nog (nét) niet hoeven gebruiken…. En vooral ’s avonds komt het heel erg opzetten. Net als in mijn zwangerschappen (ik had nooit ochtendmisselijkheid, maar het kwam altijd net na de middag opzetten….). En het duurt nu al meer dan een week.

Hmmmm, begin nu wel heel erg te twijfelen. Zou het dan toch geen griepje zijn, maar………??! Neeeee…. Sommige griepvirusjes duren gewoon wat langer. Ik ken meer mensen die langer dan twee weken geveld waren. Daarbij gebruik ik het aller betrouwbaarste anticonceptiemiddel dat er bestaat (na geheelonthouding): het Mirenaspiraaltje. Maar dat bekende gevoel...... Het voelt écht als een zwangerschap! Het is zo verwarrend allemaal!

Toch maar een testje gaan halen voor de zekerheid, morgen? …………………………………..??

7 jaar geleden

Fijn dat je je weer beter voelt :-)

7 jaar geleden

Nee. En ben weer helemaal beter. *engelsmiley*

7 jaar geleden

En? Testje gedaan?