Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Brutalen hebben echt de halve wereld!

Jaren geleden was ik behoorlijk onzeker en soms ook wel te lief. Nu ik ouder ben ( sinds vandaag al 38...slik ) en trotse mama van twee meiden is dit gelukkig een heel stuk minder. Zie mijn blog http://www.mamaplaats.nl/blog/mama/voor-mama/emoties-mama/zelfverzekerder-na-komst-kind/

Als ik nu bijvoorbeeld in een winkel niet tevreden over iets ben, zeg ik het gewoon en ik kan je zeggen:'dat voelt supergoed!' Zelfs de uitspraak 'brutalen hebben de halve wereld' kan ik  op dit moment beamen, alhoewel ik liever spreek over 'mondige mensen' in plaats van 'brutalen' Het woord brutaal heeft immers al snel een negatieve lading, terwijl je ook op een nette manier mondig kunt zijn.

Een paar voorbeelden? Een paar jaar geleden gingen we voor de verjaardag van mijn oudste dochter uiteten bij een ietwat prijzig, maar kindvriendelijk pannenkoekenhuis. Alle kindjes die daar de verjaardag vieren krijgen een versierde stoel en een ijsje met vuurwerk met een liedje. Helaas konden wij niet terugkijken op een leuke avond, want alles ging mis. De jongste kreeg haar pannenkoek pas toen de oudste allang klaar was, we moesten heel lang wachten, op de versierde stoel stond een compleet andere naam, er was geen vuurwerk, het eten was half koud en noem maar op. Ik keek er best met een rotgevoel op terug en besloot een klachtenmail te sturen. Het resultaat: gratis een nieuw etentje voor het hele gezin en nu was alles natuurlijk wel tot in de puntjes verzorgd.

Afgelopen zaterdag had ik weer zo`n ervaring: in verband met mijn verjaardag had ik een verse vruchtentaart bij de HEMA besteld. Toen ik thuis kwam bleek dat het een taart was met heel veel appel, maar geen aardbeien en nauwelijks ander vers fruit. Ik heb toen gebeld en vervolgens mochten we bij de HEMA een gratis aardbeientaart komen ophalen.Bij deze een warme douche voor de HEMA!

Dit zijn natuurlijk leuke resultaten voor onszelf, maar ik kom nu ook met gemak op voor mensen die niet zo mondig zijn. Zeker niet minder belangrijk natuurlijk. Ik kan moeilijk tegen onrecht en op deze manier draag ik op mijn manier een (weliswaar klein kiezel)steentje bij.

Voor het geval dat jij nog niet echt voor jezelf op komt: probeer het eens, je zult zien dat je bij een goed resultaat al snel zelfverzekerder wordt. Alsof je in een positieve visuele cirkel terechtkomt. Succes!

 

 

10 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk; of iets nu 2 of 200 euro heeft gekost, het moet gewoon functioneren!

10 jaar geleden

Altijd al voor mezelf en de minder sterke opgekomen en idd het voelt goed. Als ik ergens voor betaald heb (al is het bijwijze van maar 5cent) dan wil ik wel dat het werkt/functioneert is dat niet zo dan laat ik dat weten. Zo ook met nijntje verstoppertje voor mn neefje, die heeft hij in december gehad en is nu al kapot zonder gekkigheid ermee gedaan. Meteen mailtje gestuurd en nu kan mn zus het opsturen met de betaalbewijzen en krijgen ze nieuwe.

10 jaar geleden

Ja, inderdaad, in het geval van bijvoorbeeld een productiefout is de fabrikant ook blij!

10 jaar geleden

Goed gevoel,he!