Snap
  • Mama
  • zoon
  • trots
  • prematuur
  • jarig
  • oudstekind

Brief aan Giulian

hieperdepiep hoer, alweer 5 jaar !

Lieve Giulian,

Vandaag is het 30 april en ben je alweer 5 jaar geworden. Al 5 jaar ben jij mijn zoon, het kind dat mij moeder maakte op een moment dat ik er nog niet klaar voor was. Ik leefde toe naar de uitgerekende datum op 4 juli 2016 want rond die tijd zou je geboren moeten worden. Jij kon er niets aan doen, ik ook niet ook al twijfel ik daar wel eens aan. Had ik iets anders kunnen doen om dit te voorkomen? Ik weet het niet want de oorzaak hebben ze niet kunnen achterhalen. Waarschijnlijk had het gewoon zo moeten zijn en daar heb ik mij bij neergelegd. Dit is voor mij ook makkelijker omdat ik weet dat het zo goed met je gaat. Over je geboorte heb ik al vaak wat opgeschreven dus dat ga ik niet nog eens doen. Maar wel over het feit dat ik al vijf jaar jouw trotse moeder ben!

Van een verlegen jongetje ben je gegroeid tot een echte kleuter en ik zie je steeds groter en wijzer worden. Je kletst 100 uit als je onder bekenden bent, bij onbekende mensen moet je eerst even de kat uit de boom kijken maar ook daar kun je steeds sneller jezelf zijn. Soms verbaas je mij met je uitspraken en wat je al allemaal weet. Ook leer je dingen op school of van je vriendjes uit de buurt waarvan ik liever had dat je ze nog niet zou leren, maar dat is nou eenmaal niet te voorkomen. Ondanks dat je je brutale momentjes kan hebben, ben je de liefste knuffelkont die ik ken. Ook nu je twee broertjes geboren zijn wil je vaak even een kus en een knuffel geven. En wat kun je mij goed helpen als ik even mijn handen vol heb. Even een speentje geven of even het wipstoeltje op en neer wiebelen.

Je bent een mannetje dat heel gevoelig is. Je kunt boos worden om de kleinste dingetjes maar ook tranen in je ogen krijgen van geluk. Dat vind ik zo mooi om te zien! Zelfs bij bepaalde liedjes en muziek waarvan je geen idee hebt waar het over gaat kun je bepaalde gevoelens uiten. Als ik wel eens boos op je moet worden voel je meteen de emotie in mij wat natuurlijk totaal niet helpt want daar word je alleen maar bozer en verdrietig van. Misschien komt dat wel omdat we eigenlijk best veel op elkaar lijken. Ik vind het niet altijd makkelijk het opvoeden op zich maar ik doe mijn best. Zolang je weet dat ik mega veel van je hou, dan is het goed. Ik vertel je dat ook vaak voordat je gaat slapen en we eindigen de dag dan ook altijd met een kus en een knuffel.

Jeetje wat gaat de tijd snel, dat zegt iedereen altijd maar het is ook gewoon zo. Ik kan me de dag dat jij geboren bent goed herinneren ook al kan ik veel van die dag niet meer goed herinneren. Gelukkig zijn er veel foto’s van en die kijk ik dan ook vaak terug. Ik ben dan mega trots en soms ook een traan van geluk erbij! Want ondanks de heftige start ben je toch maar mooi een stoere jongen van 5 ! Je zit nog op de kleuterschool maar ik ben al zo benieuwd hoe je gaat zijn elk jaar dat je ouder wordt.

Ik hoop dat je nog vele mooie dingen mee mag gaan maken en veel avonturen kan gaan beleven met vriendjes of met ons als gezin! Je bent de oudste en ik weet zeker dat je zusje en broertjes heel veel van jou kunnen en willen leren. Je bent hun grote voorbeeld. Ik ben sowieso trots op jou en mijn liefde voor jou is onvoorwaardelijk. Je zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart, gewoon omdat je mijn eerste kind bent denk ik.

Soms zeg je wel eens dat als je later groot bent dat je dan nog steeds bij ons wilt wonen. Nou ik weet zeker dat dat niet het geval is tegen die tijd maar dat je dat zegt betekent toch dat je het fijn vindt om bij ons te zijn en ik hoop dat je dat gevoel voorlopig nog zal hebben.

Giulian, ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met jou. Je hebt nu al veel vriendjes en je speelt ook graag samen met ze. En wat is het belangrijk om vrienden om je heen te hebben. Dus wees altijd de lieve jongen die je nu bent en geniet van alle mooi dingen om je heen.