Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

brief aan de hormonen!

even een brief aan gierende hormonen

Lieve Lieve Hormonen,

Ik begrijp heel goed dat jullie nodig heb en dat ik zonder jullie niet echt mens ben, maar moest het nou zo? Tuurlijk ik weet dat ik jullie nodig heb, maar man wat hebben jullie mij verandert. Ik was altijd een lieve,gelukkige, geduldige en rustige, maar energieke vriendin, dochter en moeder maar van de één op de andere dag was ik verandert in een draak van een vrouw!! een wandelende hormoonbom (tenminste dat is wat ik denk) . Jullie, en ja ik bedoel echt jullie lieve hormoontjes hebben het voor elkaar gekregen dat ik zelf last van mijn "gedrag" had! ik was super moe, lusteloos en was super ongeduldig zowel thuis als op het werk en dat is niet handig met mijn werk. (vanaf toen kon ik wel heel goed tellen) Ik leek wel een zo'n persoon dat boos is op heel de wereld! Jullie maakten het wel erg moeilijk om nog ergens van te genieten tjonge wat een invloed hadden jullie zeg! Jullie invloed was zo groot dat ik er zelfs depressief van werd dus om het minste of geringste was het huilen en dan ineens weer boos of voelde ik helemaal niks elke emotie kwam wel aan de beurt ik was/ ben een echt emotrut.och en ik snap dat het voor jullie ook niet altijd makkelijk is om altijd het goede te doen helemaal als het gaat om zwangerschap tja dan moeten jullie hard aan de bak soms gaat dat makkelijk, maar voor jullie was het dit keer ook chaos en ook jullie konden dat niet meer op orde krijgen. Die enkele keer dat het gelukshormoon zijn werk deed voelde het wel fijn maar jammer genoeg had dat hormoon niet zo'n zin om langer aan het werk te blijven en was dat al snel weer over. Goed dat is alweer een poosje geleden.Nu zijn we al of pas bijna 4 maanden na de bevalling en ik weet dat jullie de tijd nodig hebben om weer in het gareel te komen jullie, lieve hormoontjes zijn hard aan het werk dat merk ik wel jullie gieren door mijn lichaam en toch vraag ik jullie heel lief:"willen jullie ietsje harder werken, ik wil zo graag weer mezelf zijn! en niet meer zo'n ongeduldige bitch!" Gelukkig heeft het gelukshormoon zijn functie weer volledig opgepakt waarvoor ik enorm dankbaar ben!!

Lieve Hormoontjes doe goed jullie best en dan wacht ik op het goede resultaat.

In afwachting van resultaat verblijf ik,

Liefs!!

10 jaar geleden

Leuk!! Zien hormonen er zo uit, als op het plaatje?? ;)

10 jaar geleden

Hahaha, herkenbaar hoor

10 jaar geleden

Leuke blog!

10 jaar geleden

Een ode aan de hormonen! Gelukkig gaat het weer wat beter met je.