Snap
  • Mama
  • Gezond

Borstvoeding/kolven en een vrijgezellenfeest

​Over 2 weken hebben wij een vrijgezellenfeest. En ik moet 4 keer kolven!

Het vrijgezellenfeest is van een hele goede vriendin. Ook ben ik getuige op haar bruiloft. Nu zie ik een klein beetje op tegen deze dag. En dat komt door het volgende:

- Ik geef borstvoeding, 5 keer per dag.
- Ik kan aan niemand in mijn directe omgeving om advies vragen omdat er niemand is die borstvoeding geeft of pas een baby heeft gekregen. 
- Iedereen komt met verschillende oplossingen waar ik eigenlijk niks aan heb. Natuurlijk weet ik dat het allemaal goed bedoeld is!

- De zusjes van mijn vriendin hebben de dag geregeld en wij (de vriendinnen) hadden hier dan ook niks over in te brengen. Wat mij normaal gesproken ook niet uit zou maken, maar nu eigenlijk wel.
- Natuurlijk draait alles die dag om haar en dat wil ik ook, en niet om mijn probleem, kolven.

We moeten 2 uur rijden voor we bij de bestemming zijn. We vertrekken om 10.00 uur en worden in de nacht weer opgehaald. Ik moet mijn tas dan met kolf en koeltasje overal mee naartoe nemen. Mijn koelelementen blijven maar 9 uur koud... Dus ik zal de melk aan het eind van de dag weg moeten gooien, dit vind ik erg zonde. Ook ben ik steeds 30- tot 45 minuten aan het kolven. De dag is zo druk ingepland dat ik bij sommige activiteiten helaas niet aanwezig kan zijn.
Ik heb al eens i.v.m werk 1 keer live gevoed. De rest heb ik gekolfd. Vervolgens had ik 3 dagen last van mijn borsten.
Ik hoop dat er ook een fatsoenlijke plek is om te kolven, anders lukt het niet eens.

Iemand misschien tips?
Ik heb zelfs al overwegen om af te bouwen, maar om dat alleen voor een vrijgezellenfeest te doen vond ik toch geen goed plan.

 

7 jaar geleden

Ik kolf normaal electronisch, maar ik had laatst ook een vrijgezellenfeest en ik heb de handkolf van een vriendin geleend. Even tijdens het terras naar de wc: kolven, melk weggooien en weer door. Geen koeltas of andere tassen, de handkolf paste in een plastic zak in mijn handtas. Verder stelde ik het kolven uit tot ik last kreeg. Waar ik normaal 3 voedingen geef had ik nu 1 keer gekolfd. Vlak voor ik ging gevoed en snachts haar wakker gemaakt om te voeden (geen alcohol meer gedronken na kolven). Ik heb wel geluk dat mijn melkproductie op gang blijft. Ook op mijn werk kolf ik 1 keer terwijl ik normaal 2 voedingen geef. Uitproberen! Ik vond het ook zonde om melk weg te gooien, maar geniet van je dag en maak het jezelf niet te moeilijk! Veel plezier :)

7 jaar geleden

Wij waren ook de eerste in onze vrienden groep. Wij waren vaker sjaal afhaak omdat niet alles kan met een kindje en anders als het enigszins kon ging hij mee. Misschien kan je kijken of je daar een overnachting pakt met je man/of moeder. Zo is de kleine in de buurt en kan je misschien rechtstreeks voeden. Is vaak veel sneller als kolven en je hoeft niets weg te gooien. Helaas is het dan niet een dag waarin je mama vrij bent maar dat was je ook al niet door het kolven. Geen idee of het haalbaar is. Maar misschien zijn er momenten dat je dan kolft en een andere dat je voed. Kan de gene met de kleine ook gelijk de melk mee nemen. Heel veel succes

7 jaar geleden

Ik heb een vrijgezellenfeest gehad van en vriendin toen zoon 3 maanden was. Was ook van 11.00 tot ergens 00.00/01.00. Ik heb bij haar thuis gekolfd voor we weg gingen en de melk daar in de koelkast gezet. Onderweg heb ik nog 1 x gekolfd in een restaurant ergens achteraf. Iedereen begreep het gewoon en deed niet moeilijk. Natuurlijk zaten ze flink vol maar echt pijn heb ik niet gehad. Jouw kindje is al 6 maanden dus heb je minder voedingen per dag dan ik toen had met 3 maanden denk ik. Wel slim om inderdaad even de planning te vragen zodat je eventueel de locaties al kunt bellen. Dat zou mij meer rust geven. Ik had toen het feestje zelf georganiseerd dus wist precies wat we gingen we doen :-)

7 jaar geleden

Ik heb 2 kinderen tot +- 2 jaar gevoed. Ik zou gewoon kolven/voeden voor je weggaat/en als je terug komt. En tussendoor wanneer nodig en zeker geen 3 kwartier,ik snap dat je borsten dan pijn gaan doen. Het is niet zo dat je melk toevoer accuut stopt als je eens een dag minder voed, zeker niet als je baby al 6 mnd+ is. Daarbij zorgt je kindje er daags daarna wel voor dat het goed op gang blijft. Zou me er echt niet zo druk om maken. Ik had zelf altijd net genoeg melk en zeker geen overschot, maar op een dag 1 of 2 keer minder voeden was echt geen probleem. Je kindje regelt dat zelf wel weer daags erna!