Terug
Blog header image

​Borstvoeding, een levensreddend middel?

Een blog van een twijfelmoeder. Mocht je het niet willen, prima! Maar dan wel omdat je het zelf niet wil.
nijn81
6 jaar geleden

Duidelijke, niet veroordelende blog! Ik was geen twijfel moeder. Ik wist heel erg goed dat ik graag borstvoeding wilde geven. Het heeft wat bloed (letterlijk!) zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk tien maanden en een jaar gevoed. Ben er trots op, Maar kijk niet neer op meiden die dat niet hebben gered of bewust niet hebben geprobeerd. Ieder haar keuze. Voeden in het openbaar heb ik in al die tijd dat ik borstvoeding heb gegeven maar een keer of drie, vier gedaan. Ik voelde me er gewoon niet prettig bij. En heb het die paar keer dus echt alleen in noodgevallen gedaan. Inderdaad goed afgedekt. Niet om andere mensen niet tot last te zijn, maar gewoon voor mezelf. Ik zou nooit met een belerend vingertje naar niet-borstvoedende meiden wijzen. Ik heb daar zo'n hekel aan als anderen dat wel doen....!

Annemiek2
6 jaar geleden

Op zich vind ik het wel een heel goed blog. Je hebt het ook over de keuze die je kunt maken als moeder. Ik had de keuze ook gemaakt. Ik zou gaan borstvoeden. Helaas moest ik toen ik bevallen was na 9 dagen een andere keuze maken. Dat heeft mij zo ontzetten pijn en verdriet gedaan. Dat gun ik niemand. Het zou voor zwangere vrouwen niet erg zijn dat hier ook rekening mee gehouden wordt. Ik zou het heel attent van je vinden als je in zo'n blog als deze ook deze wens bv moeders een hart onder de riem zou geven. Of een kanttekening zou maken dat het soms niet lukt of soms juist beter is om niet zelf te voeden. Mijn situatie was uniek omdat het een combinatie van factoren was. Toch zijn er meerdere moeders die niet zelf kunnen of mogen voeden of dat het soms zelfs gevaarlijk is voor de pasgeborene vanwege medicijn gebruik. Nogmaals het is jouw blog maar je schrijft vaak goede blogs die goed onderbouwd zijn. Een kleine kanttekening van jouw kant zou je blog helemaal af maken. Vriendelijke groetjes :).

Sharelyn
6 jaar geleden

Wat fijn om te horen dat ik niet de enige was die daar wel eens moeite mee had. In de openbare gelegenheden, waar ik het dan deed, leken veel voedende moeders het ook juist weer erg normaal te vinden. En vooral hun 'trek je nergens wat van aan' instelling, vond ik intimiderend en ook weer bewonderenswaardig. Het hielp m'n onzekerheid in elk geval niet. En goed dat je inderdaad je eigen overtuiging niet projecteert op een ander. Uit eigen ervaring weet ik dat het niet altijd behulpzaam is. Tuurlijk kun je het erover hebben. En ook ik zal vooral de positieve kanten benaderen. Maar de keuze moet nooit gemaakt of overtuigd worden door iemand anders. De overtuiging moet echt uit jezelf komen. Anders hou je het ook weer niet vol.

Sharelyn
6 jaar geleden

Dank je wel voor je feedback en mooie complimenten! Ik vind ook dat je absoluut gelijk hebt en heb een stuk toegevoegd. Voor vrouwen waar het niet kan of mag, ligt dit inderdaad heel gevoelig. En eerlijkheidshalve, heb ik daar niet direct bij stil gestaan tijdens het schrijven. Maar goed dat je mij erop wijst!

Annemiek2
6 jaar geleden

Dankjewel dat je dat stuk heb toegevoegd. Als je er niet mee te maken hebt denk je hier ook niet zo snel aan. Dat stuk geeft de moeders die geen keuze hebben een beter gevoel. Je voelt je al zo rot als het niet lukt. Door dat stukje zou het mij in die tijd een stuk aardiger zijn binnen gekomen. :)

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..