Snap
  • Mama
  • Aanrijding
  • auto-ongeluk

Boem is ho!

3 weken geleden botste er zo iemand op mijn auto met mij en Elijah er in

Boem is ho

Boem is ho zeggen ze toch? Nou ik heb het gemerkt! (helaas). Het gebeurde op een maandagmorgen. Jaenaï had ik al naar het kdv gebracht. Ik zat alleen met Elijah in de auto. Niets vermoedend stop ik achter een zwarte Skoda Fabia die op haar beurt weer achter een auto is gestopt die voetgangers rustig laat oversteken. 

En toen!?

Toen keek ik in mijn binnenspiegel naar achteren en zag ik dat er een zilvergrijze Fiat Panda aan kwam rijden. Wat ik ook zag is dat de auto geen vaart minderde. Je raadt het dus al: BOEM. En daarna volgde er nog een BOEM. De eerste boem was de Fiat Panda tegen mijn auto en de tweede BOEM was mijn auto tegen de Skoda Fabia.

Wat was ze aan het doen!?

Daar stonden we dan. Ik keek vrijwel meteen over mijn schouder naar achteren om te kijken hoe het met Elijah ging. Elijah had gelukkig nergens last van, wel geschrokken maar hij was ok. Hij huilde niet eens, mijn kleine bikkel! Ik stapte de auto uit en liep naar haar toe met de vraag: "Wat was je aan het doen?" Haar reactie had ik niet verwacht. Ze begon namelijk te huilen en sorry te roepen. Heel fijn een excuses, maar daar heb ik nu helaas niets meer aan en degene voor mij ook niet. 

Waar is ze naartoe?

Het was voor Elijah zijn school gebeurd net voor half 9. "Eerst hem in de klas en dan regel ik alles wel" dacht ik. "Wachten jullie hier? Ik kom zo terug". En ik liep zo richting Elijah zijn school zonder dat ik ook maar iets van iemand had genoteerd of had onthouden. Achteraf gezien is dat natuurlijk niet slim, want toen ik terug kwam was degene die mij had aangereden verdwenen. "Waar is ze naartoe?" Vroeg ik aan degene die ik had geraakt. Benieuwd hoe dit afloopt? Lees hier het hele verhaal: http://www.morethanamom.nl/auto-ongeluk-boem-is-ho/

En nu?

Nu, 3 weken later, heb ik nog steeds last van mijn rug. http://www.morethanamom.nl/auto-ongeluk-deel-2/ in deze blogpost lees je wat ik precies heb en wat deze aanrijding mentaal met mij heeft gedaan.

Heb jij wel eens een auto-ongeluk gehad? En zit jij nu nog even onbezorgd achter het stuur?

Liefs,

Nova

5 jaar geleden

Ja, 6 jaar geleden een auto-ongeluk gehad omdat de andere bestuurder zijn rijstijl niet aanpaste aan de weg en weersomstandigheden. Er is al rijdend vol achterop gereden waardoor de, gelukkig lege, kinderzitting door de auto geslingerd is. De auto die mij aanreed is gaan tollen en ik heb gelukkig de auto onder controle kunnen houden en naar de kant weten te dirigeren. Helaas wel blijvend letsel aan over gehouden, letselschadevergoeding was een schijntje tegenover de extra kosten en aanpassingen die erbij hoorde. Rolstoel, aangepaste auto etc moeten we gewoon zelf betalen, geen vergoeding niks, zelfs qua zorg is niet alles vergoed. En zelfs dat heeft al 5 jaar geduurd met beweringen dat mijn klachten niet door het ongeval veroorzaakt zouden zijn omdat ze later zouden zijn ontstaan terwijl het al op het schadeformulier stond en bij de huisarts de ochtend erna gestart is met de behandeling. Hulpdiensten wilde niet komen, ondanks dat de tegenpartij niet mee wilde werken aan het invullen van het schadeformulier en dreigend en agressief reageerde. Maar ook niet terwijl ik al aangegeven had heel duizelig te zijn en niet wist of en hoe ik verder moest rijden. Zeker met vergelijkbare weersomstandigheden durf ik de auto nauwelijks in, maar heb ik ook liever dat de mensen waarvan ik hou niet de weg op gaan.

5 jaar geleden

Wel eens? Ja hoor met 140 in de aquaplaning, 4x in de rondte over de snelweg, over de kop gegaan, in een slip beland met de vrachtwagen, 2x een ree 1 er onderdoor 1 op de motorkap, in de sloot gelegen (op de zij, op de kop en gewoon rechtop) regelmatig op iemand gebotst, regelmatig aangereden door een ander. (3x met auto op de weg de aquaplaning en de reeën, 1x met de vrachtwagen en de rest op het crosscircuit) maar stap nog steeds in alle rust in de auto. Heb aan de aquaplaning wel een whiplash over gehouden waardoor ik niet meer mocht autocrossen........