Snap
  • dakloos
  • koffer
  • peuter

Bo leeft met zoontje (3) uit koffer

"Dat hij geen thuis meer heeft, is niet belangrijk genoeg"

Door onze collega's van Kek Mama afgelopen week:

Na de scheiding kwam Bo Vermeesch (27) op straat te staan. Ze is economisch dakloos en leeft al tijden uit haar koffer. Geen instantie kan haar helpen, maar ondertussen kan ze haar zoon geen stabiele basis bieden.

Bo had alles op orde: een fijne relatie, een mooi huis. Maar toen de relatie klapte, moest ze het huis verkopen. Een nieuwe plek heeft ze niet: een koophuis is te duur, ze krijgt geen urgentie bij de woningbouw en zelfs het daklozencentrum kan haar niet helpen. Daarom hopt ze nu van vriendin, naar hotel, naar vakantiepark en weer terug. Zolang ze nog een kleine buffer heeft en geen schulden, komt ze niet in aanmerking voor hulp.

Aan VROUW vertelt ze: “Dat mijn zoon geen thuis meer heeft is niet belangrijk genoeg om voorrang te krijgen bij de woningbouw. De gemeente vindt scheiden geen goede reden voor dakloos-zijn, omdat het volgens hen je eigen keuze is om uit elkaar te gaan.” Het is volgens Bo haast onmogelijk een huis te vinden, omdat er zoveel mensen meedoen met de loting (vaak meer dan 200!) en verhuurders liever een koppel met twee inkomens in hun huis hebben. “Ik besloot om in loondienst te gaan werken als verpleegkundige om zo de kans op een woning te vergroten, maar ook dit hielp niets.”


Geen urgentie

Ze klopt bij het daklozencentrum aan, maar die helpt alleen mensen zonder baan en geld. “Volgens hen zijn mijn problemen niet groot genoeg. Ik kan terugkomen als ik al mijn geld heb opgemaakt aan tijdelijke verblijfsplekken. Ik heb met mensen gesproken die in het zelfde schuitje zitten, maar geen geld hebben. Zij krijgen ook geen woonurgentie. Ik ben daarom ook voorzichtig met het roekeloos uitgeven van al mijn geld, want anders heb ik misschien straks geen huis én geen bezittingen...”

Lees het hele verhaal snel op Kek Mama!

1 maand geleden

Wel bijzonder dat je na een scheiding liever dakloos bent ipv nog even met je ex in een huis te wonen totdat je iets nieuws hebt gevonden.

1 maand geleden

Wel bijzonder dat jij al de details kent en daarom haar veroordeeld . Denkt ge nu echt dat als het kon ze daar niet was gebleven ? Komaan