Snap
  • Mama
  • Relatie

Blog 86: Even tijd voor elkaar

Soms heb je het even nodig: een 'romantisch' moment met zijn 2. Voor ons was dit alweer een tijdje geleden.. Hoog tijd voor een uitje dus ♡

Meestal komt het er niet van. We hebben het druk, er is even geen budget voor, er is iemand ziek.. Maar vaak ligt het aan mijn 'schuldgevoel'.

Ik vind het moeilijk om onze zoon in het weekend weg te brengen. Aangezien ik 3 dagen per week werk (vaak ook nog een avond overwerken), heb ik regelmatig het gevoel hem tekort te doen als ik in het weekend oppas regel. 

Daarnaast zijn het (bijna) altijd mijn ouders die dan oppassen. Zij passen doordeweeks ook al op, dus in het weekend wil ik hen dan niet vragen. Ik weet dat ze namelijk nooit 'nee' zouden zeggen & daar wil ik geen misbruik van maken.

Maar dit Pinksterweekend kon ik het voor mezelf 'goed praten'. Aangezien we 's maandags vrij hebben, hoeven mijn ouders 1 dag minder op te passen. Nu durfde ik het dus wel te vragen. En ook hadden we deze week iets te vieren: we zijn alweer een half jaar getrouwd & 4,5 jaar samen! Dus we gingen ervoor...

Aangezien het uitje een lastminute 'iets' was, hadden we niet veel tijd om iets te bedenken. Het kon niet iets te actiefs zijn, aangezien ik alweer bijna 28 weken zwanger ben en best wel veel last heb van bekkenpijn. Daarnaast wilde ik wel op tijd thuis zijn, onze zoon moest en zou in zijn eigen huis slapen die avond. (Ik weet het, ik ben gek).. 
Gelukkig hoefden we niet lang na te denken over wat we wilden doen.

De laatste keer dat mijn man en ik samen naar de bioscoop zijn geweest, was nog tijdens de zwangerschap van onze oudste (alweer 3 jaar geleden). Er spelen momenteel best wel wat films die we allebei wilden zien, dus waren we er snel uit: we zouden naar Captain America - Civil War gaan. We kozen voor de 3D voorstelling van 15.15 uur.

Aansluitend wilden we ook nog wat eten. Daarom kozen we ervoor om in Hoorn naar de Vue bioscoop te gaan. Dit zit in eenzelfde gebouw met een Van der Valk hotel/restaurant en een Flamingo Casino. Je kunt hier dus best een gezellig middagje vertoeven. 

Het eten was heerlijk en wat was het fijn om echt weer even met zijn tweetjes te zijn. Even een gesprek over hele andere dingen dan baby- en peuterzaken. Gewoon weer even een paar uurtjes 'man-en-vrouw' zijn in plaats van 'papa-en-mama'. 
Ik heb er dan ook echt van genoten. 

Maar wat was ik ontzettend blij om ons moppie weer te zien! Toen we hem gingen halen, rende hij meteen naar ons toe om ons flink te knuffelen. 
Wat besef ik me na zo'n middagje weg toch goed hoe enorm veel ik van mijn mannen houd. Ik zou echt niet meer zonder ze willen en/of kunnen! Ik kan niet wachten op de komst van ons tweede mannetje..  

 

7 jaar geleden

Hier als we te lang niet een uitje hebben oid beginnen opa en oma zelf. En ons besties sleuren ons ook regelmatig mee om even een hapje te eten of een avondje gezellig bij elkaar. Wij hebben ook erg moeite met een oppas vinden daarom zijn we er blij met onze 2 opties. Onze oppas moet de gebruiksaanwijzing van de oudste erg goed kennen en heel consequent zijn omdat de oudste ASS/ADHD heeft. Dus quality-time is echt een must (meestal om de maand) ????.

7 jaar geleden

Wat fijn dat het allemaal zo goed ging en dat jullie zo genoten hebben! Ikzelf heb er ook erg veel moeite mee. Ik voel me nooit schuldig naar mijn kinderen toe. Maar zij zijn dan ook al een stukje ouder dan jouw zoontje. Zij vinden het juist erg tof als ze eens zonder papa en mama zijn! Lekker bij iemand anders die ze ook verwent! ;-) Maar mijn probleem is ook het vinden van oppas. We hebben de grootouders. En twee zussen (die het knoepdruk hebben....). En het valt zwaar om ze voor plezieruitjes te vragen ipv de 'nuttige' dingen. Omdat je al zo veel verplichte dingen hebt, waarbij je ze al vraagt, denk je bij de plezierdingen: oh laat maar zitten. En dat is eigenlijk super zonde.... Want ja, ze zijn eigenlijk wèl nuttig, want je moet zéker ook tijd in elkaar inverteren voor een succesvolle relatie. Het zal altijd een struggle blijven om oppas te regelen. Maar het schuldgevoel naar je kind toe wordt minder naarmate het ouder wordt!

7 jaar geleden

Het was zeker fijn. Maar zeker gezien de operatie van onze oudste eraan zit te komen & ik over een paar weken met zwangerschapsverlof ga, denk ik dat het er voorlopig even niet in zit.. Maar we gaan het zien. Dit mooie uitje nemen ze ons in ieder geval niet meer af... ;)

7 jaar geleden

Fijn zo'n geslaagd uitje. En je hebt het zo nu en dan gewoon even nodig, dus je schuldig voelen hoeft echt niet! Gun het jezelf wat vaker ;)