Terug
Blog header image

Blog 71: Ode aan mijn fantastische man!

Vanaf de dag dat ik hem voor het eerst ontmoette, wist ik het: dit is niet mijn prins op het witte paard, maar mijn ridder op de zwarte BMW.

Inmiddels zitten mijn eerste 70 blogs erop. Hoog tijd voor een ode aan de man die van mij een 'Mama' heeft gemaakt. 

Ik grap wel eens dat mijn lief niet mijn ‘prins op het witte paard’ is, maar mijn ‘ridder op de zwarte BMW’. Al vanaf onze eerste ontmoeting op 22 oktober 2011, toen hij op zijn motor bij mij de straat in kwam rijden voor onze eerste date, had hij mijn volledige aandacht.

Hij was knap en zag er stoer & mysterieus uit, maar kwam aan de deur met een flesje wijn en een doosje bonbons. Hij was dus ook nog eens attent! Voor mij was het écht liefde op het eerste gezicht. Ik kon er niks aan doen. In het Engels zeggen ze het zo mooi: 'He had me at hello'! 

Mijn man is over het algemeen een rustige jongen. Daarin is hij mijn absolute tegenpool. Daarnaast is hij lief, knap, galant, zorgzaam, een harde werker en goudeerlijk! 

Ondanks dat hij 6 jaar ouder is, heeft hij veel meer energie dan ik. Hij staat altijd voor iedereen klaar en maakt zich niet snel druk over dingen. Dus wanneer ik me wel eens zorgen maak over onze zoon, dan weet mijn man me altijd weer te kalmeren en het vertrouwen te geven dat het allemaal wel goed komt.

Na mijn eerste bevalling hebben we in korte tijd veel meegemaakt samen, mede doordat ik zeer regelmatig ziek ben geweest (helaas). Hij was altijd geduldig met me, klaagde (bijna) nooit en zorgde niet alleen goed voor mij, maar ook voor onze kleine man.

Hij is een super papa! Van luiers verschonen naar stoeien, van eten geven tot liedjes zingen. Hij doet het allemaal! Ik kan me geen betere of lievere vader voor onze zoon(s) wensen. Wat ben ik blij de moeder van zijn kinderen te mogen zijn!

Ik ben altijd ontzettend trots geweest dat ik me zijn ‘vriendin’ mocht noemen, maar ik ben enorm vereerd vanaf 12 november 2015 zijn ‘vrouw’ te mogen zijn. Onze bruiloft was geweldig en we kijken er dan ook met zeer veel liefde op terug. Het was een mooie zonnige dag, de ceremonie, receptie en het etentje verliepen vlekkeloos, onze zoon was er de hele dag bij en we hebben het klein (lees: intiem) gehouden. 

Sinds onze ontmoeting is er veel veranderd. We zijn straks twee zoons rijker, we hebben samen een huis gekocht, we zijn getrouwd en hij rijdt inmiddels op een andere motor (zie foto hierboven). Natuurlijk hebben wij ook wel eens wat, net als ieder ander. Maar we komen er altijd weer samen uit. 

Maar één ding is nog steeds hetzelfde: ik ben nog net zo verliefd op hem als de eerste keer dat ik hem zag. Sterker nog: iedere dag houd ik steeds meer van hem. Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat ik samen (heel) oud met hem mag worden. Ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten...

Lief, dank je wel voor alles! Je bent fantastisch! 

nijn81
6 jaar geleden

Lieve blog! Mijn oog werd getrokken door de foto, want mijn man heeft precies dezelfde motor! Alleen dan in het rood. ;-) Ik heb ook een zwak voor een knappe man in een strak lederen motorpak. Hihi.

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat mooi en lief geschreven! Mooi het besef ook dat je mede dankzij hem nu de moeder bent die je bent :)

SwoosyQ
6 jaar geleden

Geheel begrijpelijk natuurlijk! ;)

SwoosyQ
6 jaar geleden

Absoluut! Ik heb veel aan mijn man te danken.. :)

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.