Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Blog 120: een weekend met een lach en een traan

Sint Maarten, ons 1-jarig jubileum & de Sinterklaasintocht.. Allemaal achter elkaar door. Dit was me het weekend wel! Een waar feestweekend.

Nu ik weer een beetje bij begin te komen, vertel ik jullie graag over ons gezellige weekend.

Op vrijdag begon het. Rond 18.00 uur vertrokken we met onze 2 kids om met hun prachtige lampionnetjes langs een aantal deuren te gaan: onze overbuurvrouw, mijn ouders, mijn zus, mijn tante & tot slot mijn oma. 

Jullie lezen heel veel 'mijn' in deze laatste zin, omdat mijn mans' familie verder weg woont. Vorig jaar kwam zijn moeder met ons mee langs de deuren, maar dit jaar moest ze tot laat werken dus was dat nu niet mogelijk. Wellicht volgend jaar weer. 

Wel heb ik veel foto's gemaakt van deze gezellige avond, zodat ze in ieder geval de kids met hun lampionnetjes kon zien.. :)

De volgende dag (zaterdag) had ik een drukke ochtend: taart & hapjes ophalen, haar op laten steken & aansluitend druppelde onze directe familie binnen om samen met ons taart te eten ter ere van ons 1-jarig jubileum.

Het waren een gezellige ochtend & middag waarbij de volwassenen heerlijk hebben zitten kletsen terwijl de kinderen speelden & naar de Sinterklaasintocht op televisie zaten te kijken. Wat een enthousiasme!

Rond 15.00 uur bracht ik onze kids naar Opa & Oma. De bedoeling was om thuis nog even een filmpje te kijken met mijn man, voordat we uit eten zouden gaan. Dat lukte helaas niet meer & rond 16.30 uur waren we in het restaurant.

Het eten was heerlijk! En het was erg gezellig! Niet te geloven hoe verliefd ik nog steeds ben op mijn echtgenoot... En wat heeft hij me verwend met lieve kaartjes & cadeaus! Ik voelde me heel speciaal.

Het was de bedoeling dat we na het eten onze kids samen zouden ophalen, thuis naar bed brengen en dat we tot slot nog even samen op de bank een filmpje zouden kijken onder het genot van onze fles bruidstranen. Helaas werd ik ineens zo ziek dat ik om 20.00 uur al lag te slapen... Binnenkort maar een herkansing.

Zondag voelde ik me gelukkig een stuk beter, dus gingen we eerst met onze jongens naar Monkey Town. Mijn man speelde naar hartenlust met onze peuter, terwijl ik hen van een afstandje bekeek zodat ik bij onze slapende baby kon blijven.

Eenmaal daar kreeg ik een telefoontje van mijn schoonmoeder. De Oma van mijn man was die ochtend om 05.00 uur met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze had het enorm benauwd & dat is natuurlijk op haar leeftijd en met haar longemfyseem gevaarlijk.

Aangezien we niets konden betekenen, bleven we nog even in Monkey Town. Na 2 uurtjes spelen was het tijd om wat te eten & hebben we onze zoon (& onszelf) getrakteerd op een frietje bij de MacDonalds. ;)

's Middags hebben onze kids allebei nog even wat geslapen en hebben mijn man & ik toch nog even een aflevering van onze favoriete serie op de bank kunnen kijken. Daarna zijn we naar mijn ouders vertrokken om van daaruit naar de Sinterklaasintocht te kunnen gaan. Iedereen was er: mijn zussen, zwagers, hun kids, mijn ouders & Oma. 

De intocht zelf was leuk. Er waren veel Pieten, zodat onze kids regelmatig aandacht kregen. Een mooi moment voor onze oudste om te wennen, want hij is toch wel een beetje bang voor de Pieten & Sinterklaas...

Eenmaal weer thuis duurde het niet lang voor we allemaal als een blok in slaap vielen. Het was een mooi, druk & gezellig weekend waarin ik ontzettend veel foto's heb gemaakt.. Een weekend met een lach & een traan. 

Want jeetje, wat heb ik mijn Opa (weer) gemist dit weekend! Wat zou hij trots zijn geweest op alle mooie lampionnetjes, wat had hij lekker gek gedaan met onze kids & samen met ons genoten van de intocht en hun enthousiasme! Ik wist het al, maar werd dit weekend nogmaals met mijn neus op de feiten gedrukt: dit gemis went nooit...