Snap
  • Mama
  • Gezond

Biologische voeding.

Zijn er hier nog meer mama's die biologisch eten? En hoe bevalt jullie dat?

Sinds een tijdje eten wij biologisch. En dan vooral groenten en fruit, en als het even kan ook bijvoorbeeld yoghurt en vlees. 
Het is wel wat duurder dan niet-biologisch eten, maar misschien is dat het wel waard.

Ik heb er best veel over gelezen en het schijnt voor je lijf toch echt beter te zijn, biologisch eten. Je krijgt namelijk veel minder chemische troep binnen. Je merkt er natuurlijk niet veel van in het begin, maar wie weet wat al die bestrijdingsmiddelen op de lange termijn met je lichaam doen....

Zo las ik laatst ergens op internet een artikel dat ging over bananenplantages. Ze hadden aan de eigenaar van een bananenplantages (ergens ver weg, weet het land niet meer precies, maar dus daar waar de bananen groeien...) gevraagd of hij zelf wel eens een banaan at. Nou, nee dus! De eigenaar en het personeel dat daar werkt, wist wel beter. Zij weten namelijk wat voor troep er op de bananen wordt gespoten. Zij aten dus zeker geen bananen...
Ik vind het raar hoor, waarom mag het dan wel hier verkocht worden??

Nu is het zo met biologisch eten dat het ook vaak wat kleiner is dan niet-biologisch eten. Zo had ik laatst galia meloen, en die was echt super lekker, maar gewoon wat minder groot dan die van de AH bijvoorbeeld. Daarna hadden we een meloen van de AH, en die smaakte ook echt veel minder lekker.
Zo is het natuurlijk ook vaak met bijvoorbeeld cherrytomaatjes die je in je eigen tuin kweekt, die smaken veel lekkerder dan die uit de winkel. 

Ik ben benieuwd of er hier nog meer mama's zijn die (zoveel mogelijk) biologisch eten?