Snap
  • Mama
  • zwangerschap
  • Bevalling
  • newmom
  • newborn
  • Bevallingsverhaal

Bevalling Lynn

Rond 11:30 kreeg ik een ruggenprik. Eindelijk!

20 mei, de uitgerekende datum. Ik had al een voorgevoel dat ik niet zou gaan bevallen op die datum, natuurlijk hoopte ik dat wel. Al twee weken had ik veel last van voor weeën, maar zoals mijn voorgevoel al aangaf bleef het 20 mei erg stil.

Zaterdagochtend 23 mei 07:45 werd ik wakker na een rustige en goede nacht slapen, niet wetend wat mij die dag te wachten stond. Toen ik één been naast mijn bed plaatste braken mijn vliezen, maar geen weeën of  een beetje kramp. We hebben de verloskundige gebeld, zolang ik geen weeën had kon ik rustig aan doen en zou ze in de loop van de ochtend langs komen om te kijken hoe ik er voor stond.

Rond 08:30 begonnen de weeën. Ik had rug- en buik weeën, welke om de minuut achter elkaar herhaalde. Op geen enkele manier wist ik ze op te vangen en besloot Jarno de verloskundige te bellen dat ze moesten komen. Zij was er ongeveer 09:30 en haalde mij van onder de douche waar ik op dat moment het meest comfortabel was ( als we het comfortabel kunnen noemen.. ) Ik bleek een weeën storm te hebben en al 4 cm ontsluiting, op dat moment besloot ik dat ik naar het ziekenhuis wilde voor pijnstilling, ondanks ik 9 maanden lang had geroepen dat ik thuis wilde bevallen zonder pijnstilling.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis ben ik nog even in bad gegaan, maar ook dit was op geen enkele manier comfortabel om de weeën op te kunnen vangen. Rond 11:30 kreeg ik een ruggenprik. Eindelijk!

Na een middag wat kunnen bij komen van de ochtend, werd rond 16:00 de ruggenprik stop gezet. Ik had volledige ontsluiting, om 16:30 mocht ik beginnen met persen. Ik voel haar hoofdje door het geboorte kanaal heen komen. Dat gevoel waar ik vaker over gelezen heb, voel ik nu ook. “Jeetje wat een intens en heftig gevoel was dat “ Jarno moedigt mij aan en blijft zeggen dat ik rustig moet blijven, gelukkig kan ik mezelf heel erg focussen op hem, we doen dit echt samen! De verloskundige blijft mij vertellen wanneer ik moet persen en wanneer ik moet stoppen. Het moment dat haar hoofdje er is blijft der schoudertje hangen, al snel word er op de noodknop gedrukt maar voordat er extra hulp was hadden ze haar al schoudertjes al los.

Lynn wordt kern gezond geboren om 18:08

Eindelijk heb ik haar in mijn armen, ze is perfect. Ik geef haar een kus en probeer alles te bevatten. Ze ligt op m’n buik, ze kijkt al helder uit der ogen en pakt Jarno zijn vinger vast. We wachten even tot ze huilt zoals dat hoort en ze wordt weer mee genomen voor controle.

Wij bellen onze ouders, broer en zussen om het geweldige nieuws te vertellen.

Om 22:00 waren Jarno en ik thuis met onze eerste prachtige dochter Lynn

Lynn 23 mei 2020 4145 gram 53 cm 18:08 uur

Snap