Snap
  • Mama
  • geboorte
  • #bevalling
  • pijn!!
  • Pepijn

Bevalling!!! Deel 2

Bevalling!!!!

Mijn vriend was binnen 20 minuten weer terug in het ziekhuis. hij nam meteen de spullen mee uit de auto. Op dat moment kwamen de weeën sneller en heviger achter elkaar. De weeën waren op dat moment redelijk op te vangen. we hebben samen alle spulletjes uit gepakt die we nodig hebben voor de bevalling. rond 22:00 drukte ik op de knop. Ik kon de weeën niet goed meer opvangen en wilde graag een ruggenprik. de verloskundige keeksamen met de gynaecoloog hoeveel cm ontsluiting ik had. Ze zei dat ik geen ruggenprik meer mocht omdat ik al 10 cm ontsluiting had!!

Zo snel had ik niet verwacht. ik werd meteen naar de verloskamer gereden. Hier werd ik weer aan alle apparatuur gehangen om te kijken hoe het met de baby ging. Rond half 11 namen de weeën iets af qua kracht. Ik kreeg hier medicijnen voor om de weeën weer op te wekken. Dit werkte niet direct. Per kwartier werd het weer opgehoogd. Om half kreeg ik veel pers drang en mocht meteen mee persen. Na een uurtje wilde het nog niet lukken omdat de baby met zijn schouder vast zat. 

Ze hebben toen besloten om het met de vacuümpomp te proberen. De eerste keer kwam hij los en dit was geen pretje midden in een wee. Ze probeerde het nog een keer. Nu bleef hij zitten en na twee keer persen werd de baby geboren. Er is een kleine knip gezet en ik ben een beetje uit gescheurd. 

Pepijn is om 01:08 geboren. 

De placenta is binnen 5 minuten geboren. Dat ging gelukkig vrij vlot. Pepijn heeft lekker 1 uurtje bij mij gelegen. We hebben veel foto's gemaakt met zijn drieën. Pepijn is toen door de kinderarts onderzocht dit omdat hij in het vruchtwater gepoept had. De controle waren goed. 

Pepijn weegt 3610 gram en is 47 cm lang. 

Papa heeft hem samen met de verloskundige aangekleed. Pepijn werd bij mij op schoot gelegd. 

Mijn vriend vroeg aan mij of ik het kon lezen wat erop het rompertje stond geschreven. Maar ik had geen bril op dus dit lukte niet. Toen ik eenmaal mijn bril op had las ik op het rompertje. 

Mama wil jij met mijn papa trouwen???? 

Super leuk om dat te lezen en met antwoord was natuurlijk Ja.  Pepijn werd verder omgekleed. 

Bij werden nog controles gedaan omdat ik redelijk veel bloed verloor. Dit doen ze door heel hard op de buik te drukken dat het bloed uit je baarmoeder kan lopen. Dit is echt een heel naar gevoel. Tijdens het hechten hebben ze dit meerdere malen gedaan om te kijken of ik nog bloeiden. Ik kreeg een middel om het bloeden te stoppen. Na dat ze kaar waren met hechten moest ik een half uur wachten om te kijken of het zelf ging stoppen met bloeden. 

Helaas was dit niet het geval. Mijn medicijnen werden opgeschroefd en er werd weer gekeken of ik nog bloeden. Er kwamen heke grote klodders gestelt bloed uit dit was wel een goed teken dat het bloeden aan het stoppen was. Maar nog niet genoeg. Ze wilden nog een half uurtje wachten om te kijken of het dan minder werd. Anders zou ik midden in de nacht nog naar OK moeten om dit onder narcose te doen. 

Naa een half uurtje kwamen ze terug gelukkig was het bloeden zodanig gestopt dat de gynaecoloog het jiet nodig vond om Naar de OK te gaan. Hier was ik heel blij mee. Uit eindelijke ben ik wel 1.8 liter aan bloed verloren dit is wel heel er veel na een bevalling. 

Ik werd wat op gefrist voor de nacht en we mochten naar de kraam afdeling om lekker te gaan slapen. Echt is er niet van gekomen. Het was onder tussen half 6 sochtends.

Snap