Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Betere mama is oudere mama..of toch niet?

Steeds meer vrouwen raken op een wat oudere leeftijd zwanger. Toen Carla Bruni (43) in verwachting was, vonden heel veel mensen dat een beetje raar. Uit onderzoek is gebleken dat oudere mama's, betere mama's zijn. Met dank aan de ivf behandeling raken nog veel vrouwen op een latere leeftijd zwanger. In  Groot-Brittannië  is de aantal zwangere vrouwen die in de 40 en 50 zitten verdrievoudigd.

Er zijn verschillende meningen over een kind krijgen op een oudere leeftijd. Velen vinden het egoïstisch om  op latere leeftijd zwanger te zijn, omdat je kind meer kans heeft op medische problemen. Professor Bary Walters wilt niet dat er nog ivf behandelingen worden gedaan op vrouwen die ouder zijn dan 37 jaar.  Vrouwen boven de 40 hebben meer kans op een miskraam, dit blijkt uit verschillende onderzoeken. De kans op autisme en premature geboorte zijn dan ook groter dan normaal.

Volgens de experte Katherine Rake zijn er toch voordelen aan op een latere leeftijd een kind krijgen. De ouders van het kind hebben het goed financieel en emotioneel. Het kind is ook erg geliefd en gewild. Oudere vrouwen maken een weldoordachte keuze en dit gebeurt vaak niet bij de wat jongere vrouwen. Uit onderzoek is ook gebleken dat oudere vrouwen gezonde baby's op de wereld kunnen zetten. Uit een recente studie aan  de University of Iowa bleek dat Ivf-kinderen slimmer zijn dan kinderen die op een normale manier verwekt zijn. En dat kinderen van een oudere moeder, slimmer zijn. Er is ook bewezen dat een kind krijgen op een oudere leeftijd, een boost geeft aan de mama's, waardoor  je zo'n 4 keer meer kans hebt om ouder te worden dan 100 jaar. Experts geloven dat dit een natuurlijke evolutie is. Zij geloven ook dat over een tijdje de menopauze pas op 60 jarige leeftijd zal beginnen.

12 jaar geleden

Jeetje wat een onzin zeg! Waar gaat het nog over. We willen tenslotte het liefst toch allemaal ons kindje op de "normale" manier verwekken. Een moeder is een goede moeder als ze van haar kind houdt en het kind goed verzorgt, ongeacht leeftijd, afkomst of wat dan ook! Wat kan de wereld toch vol zitten met onzin!