Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Beter een goede buur dan...

Mama gaat op reis. Of beter gezegt, ,moet op reis. Geen problemen met het inpakken van de tas maar wel met het invullen van de week voor de kinderen of toch niet?

Na 3 jaar thuis bij mijn kleine dame was het dan zover. Ik kon en wilde er niet onderuit om voor mijn werk een paar dagen weg te gaan.
Hier kwam echter meer bij kijken dan in van te voren had gedacht…

 

Niet dat ik nou zo belangrijk en onvervangbaar ben maar bij ons in huis heeft ieder zijn taken. Geen afgesproken lijstjes maar wel dingen die er zo zijn ingegroeid in de loop der jaren.

Zo zorg ik voor de kleding en mijn man dat de oudste ze aan krijgt.

Ik zorg voor de schone vloer om op te spelen en mijn man voor een opgeruimde speelgoed kast.

Ik zorg voor het avond eten, mijn man voor schone pannen zodat ik dan kan klaarmaken.

 

Noem maar op!

 

Mijn man kleed altijd de oudste aan en ik de jongste, zo gaat dat ook met op bed leggen.

Niet omdat we dat hebben afgesproken, wel omdat dat gewoon zo gaat.

 

Nu dus een weekje niet.

 

Automatisch ben ik thuis als mijn man er niet is en andersom. Dat liep voor deze week anders.

 

Ik heb voor elke dag een setje kleertje klaar gelegd. En natuurlijk een setje reserve. En alles paste bij elkaar qua kleur dus dat kon niet meer mis gaan.

Papa had elke dag een klein beetje meer tijd geregeld om de meiden aan te kleden en op school te krijgen! Helemaal super!

 

Een heel geregel om de kinderen `kwijt` te raken! Gelukkig was er op de creche plaats genoeg dus de dagen waren gered maar de avond was een ander probleem. De oudste had een heel blik vriendjes die vrijwillig een logeerpartij aanboden. Helemaal super!! Gelukkig was er ook een ouder die wij geschikt vonden dus dat was geregeld en de dame had iets om naar uit te kijken!


De jongste was een ander verhaal. Ze is net 1 en heeft nog niet echt vriendjes waar ze graag mee afspreekt. (eigenlijk zegt ze helemaal nog niets dus..)

Tsja, de aardige moeder met twee kids belasten doe je niet en natuurlijk heeft iedereen wel iets op woensdag avond..

Maar, dichterbij dan gedacht vonden wij de oplossing!

Een buurvrouw met babyfoon! Niet ideaal, helemaal niet eigenlijk maar goed.

 

Geduren de voorbereidingsweek werd deze buurvrouw opeens de perfecte oppas! Er werd een paar uurtjes vrij genomen zodat de kleine eerst even rustig daar kon spelen en lekker kon eten. Daarna lekker badderen en naar bed. Ze hebben er samen een heus feest van gemaakt!

 

Helemaal super!

 

Per sms kreeg ik in Londen allemaal mooie foto`s van de blije kinderen en kon ik met een gerust gevoel aan het werk! Ik heb veel aan de kinderen gedacht maar ik heb ze niet gemist want ze hadden het goed en leuk!

 

GELUKKIG!

10 jaar geleden

Wat fijn en handig,zeg!

10 jaar geleden

Fijn hoor, zulke buren! En gelukkig viel het voor jou mee om ze even achter te laten, maar ja, als je weet dat ze in goede handen zijn, dan scheelt dat natuurlijk een heleboel.

10 jaar geleden

Super als je op je buren kan rekenen!! Ik probeer zelf ook mijn huis en tijd beschikbaar te stellen als dat kan en mijn buren ook, dus dan kun je elkaar op weg helpen. Ik woon toevallig in een kinderrijke buurt en dan gaat dit toch allemaal wat makkelijker :-) Fijn dat het zo geslaagd was in Londen en met de opvang!