Snap

Best vermoeiend dat kleuterleven

Freeke gaat sinds dit schooljaar naar school en ze geniet volop. Het gaat gelukkig hartstikke goed en ze komt met gezellige praatjes thuis. Oké meestal is ze het merendeel vergeten, maar ik krijg steeds over haar dag te horen en geniet volop van haar eigenwijze kleuterpraat. 

De gastkindjes missen Freeke wel, vooral haar grote vriend waarmee ze altijd drie dagen in de week speelde. Ik merk aan Freeke dat ze het ongedwongen van thuis ook mist. Natuurlijk werk ik als gastouder met een dagritme, maar ze hoefde nooit op tijd op te staan om naar bijvoorbeeld de opvang te gaan en als ze lekker in haar pyjama wilde spelen, helemaal prima! Plezier stond voorop! 

En nu elke dag die wekker, op tijd uit bed, gelijk aankleden, ontbijten en verder klaarmaken om naar school te gaan. Ze vroeg de eerste weken geregeld of het al weekend was en waarom heb je eigenlijk maar twee dagen weekend? Ik zag thuis ook een heel moe meisje en zo nu en dan werd er gewoon nog een dutje tussendoor gedaan en ook in de avond lag ze er vaak al voor half 7 in. De weekenden zijn op dit moment ook express lekker rustig. Geen overvolle agenda, maar echt tijd om even op te laden. 

Nu na een aantal weken merk ik langzaam dat ze begint te wennen aan haar nieuwe ritme. Oké de weekenden mogen nog steeds langer duren van haar, maar ze is niet meer zo moe. Kijkt uit om in de middag met de gastkindjes te spelen en vraagt niet meer of ze om kwart over zes alsjeblieft naar bed mag. 

Heel benieuwd hoe ze verder gaat ontwikkelen als kleuter. Haar eigenwijze praatjes zullen waarschijnlijk alleen maar erger worden, maar geniet zo van haar avonturen. Ik vind het oprecht echt genieten een kleuter in huis. In gedachten zo groot, maar voor mama altijd mijn kleine meisje. En de dikke knuffel die ik krijg als ze uit school komt is onbetaalbaar!