Snap
  • Mama
  • hygiëne
  • besnijding
  • operaties

Besnijden of toch maar niet?

Vandaag zag ik in de krant dat een jongen 4,6 miljoen euro schadevergoeding krijgt, vanwege een besnijdenis dat verkeerd was gelopen. De 8 jarige jongen is als baby besneden geweest, maar dat was mislukt. Nu moet hij de rest van zijn leven lopen met een beschadigd geslachtsdeel. Om het hele gebeuren te verwerken is hij momenteel in behandeling bij een psychiater. Volgens artsen zal hij de komende jaren, nog verschillende operaties ondergaan aan zijn geslachtsdeel.

Bij het lezen hiervan, kruipt toch de vraag op of een “besnijdenis”, anno 2011 niet overbodig is. Dit is niet de eerste keer dat dit onderwerp in het nieuws komt. Er zijn al eerder gevallen geweest waarbij een besnijdenis mislukt was. Het schijnt dat bij 2 tot 10% een complicatie kan optreden. Waarom doen we het eigenlijk?

Een besnijdenis wordt gedaan om verschillende redenen. Ten eerste zijn er de religieuze redenen. De meeste moslims en joodse gezinnen kiezen om die reden voor een besnijdenis. Een besnijdenis zou ook goed zijn om de hygiëne van het geslachtsdeel. Een besneden penis produceert nauwelijks of geen smegma (een talgafscheiding in de penis) en daarom blijft de penis schoner. Er zijn ook medische redenen voor een besnijdenis. Als bijvoorbeeld het voorhuidje niet of nauwelijks teruggetrokken kan worden. Daarbij zijn er ook seksuele redenen. De voornaamste seksuele redenen voor een besnijdenis zijn vroegtijdige zaadlozingen en een te lange voorhuid. Bij een te lange voorhuid komt de eikel niet of nauwelijks bloot te liggen bij een erectie. En natuurlijk kiezen mensen ook voor een besnijdenis omdat ze het gewoon mooier vinden.

Besnijden of toch maar niet?

 

8 jaar geleden

Dag dames, Een besnijdenis uit hygiënisch oogpunt? Kom nou zeg, we leven in de 21e eeuw,. Iedereen heeft een bad ofdouche. En dames ook bij ons komt er wel eens iets tussen de schaamlippen waardoor het soms wat minder fris is. Zullen we de schaamlippen er dan ook maar afsnijden? Ik lees ook ergens over een te lange voorhuid. Bij een baby? Kom op zeg. En ook hier zeg ik, dan ook elke te langeschaamlip er af.. Wat een hypocrisie zeg. Verder wordt er gezegd "verder kiezen mensen voor een besnijdenis omdat ze het gewoon mooier vinden. Wie in godsnaam, die baby soms.? Er is hier sprake van een enorme dubbele moraal. Als een meisje wat langere kleine schaamlippen heeft, moeten we die er dan ook maar afsnijden omdat ze (??) het mooier vinden. Kortom, blijf af van kinderen die hier echt niet om vragen. Wie denken we wel dat we zijn om in prachtige, gezonde kinderen te gaan snijden zijn we gek met z'n allen?

9 jaar geleden

Religieus word er gezecht. 1 van de belangrijkste regels in de islaam is rein heid. Vandaar dat er een besnijdenis plaats vind. Maar dit is geen verplichting. Ik dacht altijd ga ik supper snel doen als ik een zOon heb. En nu heb ik ainds een maand een zoon en ik zeg oeiii dat is wel.erg zielig. Maar hoe eerder hoe minder zielig voor mij. Ik moet tenslotte.zijn pipie schoon houden bij het luier wisselen. En hoe jonger hoe sneller het geneest. En geen trauma. En laat er nu clinieks zijn met gespecialiseerde mensen die lopende band kunnen besnijden. Ik.denk nog een een maand of 2 /3en dan gaat er ook de knip in bij mikail. Eer bestaat tegenwoordig ook een klem methode .

9 jaar geleden

http://www.upworthy.com/the-absurd-reason-why-america-circumcises-baby-boys Ik zou dit stukje op upworthy kijken. :D

9 jaar geleden

Dit artikel is al wel wat ouder maar toch wil ik er graag op reageren. In eerste instantie wilde ik mijn zoontje niet laten besnijden maar toen hij een Hypospadie scheen te hebben stonden we voor de keus, besnijden of niet. Aan de besnijdenis, deze heeft in april 2014 plaatsgevonden, zaten minder complicaties dan bij niet besnijden. Ook na de operatie, bij een niét besnijdenis, konden tot op latere leeftijd complicaties optreden. Daarom hebben wij gekozen om wel te laten besnijden. Nu hij ongeveer een half jaar verder is kan ik zeggen dat het heel goed gaat en het qua schoonhouden een stuk eenvoudiger is. Mijn zoontje moest na een maand ter controle komen, na een half jaar en als hij 15 is weer. Ze houden het dus wel in de gaten (gelukkig). Ik ben het eens met Maris, het is een stuk mooier en zeker hygiënischer. Om even op Elise te reageren: Mijn zoontje zat de dag erna gewoon weer te spelen.. Alleen bij het plassen deed het wel erg pijn, ook het invetten was niet fijn maar na 2 weken ging het alweer heel goed. Persoonlijk vond ik altijd dat mijn zoontje zelf zou moeten kunnen kiezen maar in zijn geval ben ik blij dat wij deze keuze gemaakt hebben.