Terug
Blog header image

Berichtje van zijn ex-vriendin, what to do?

Die zag ik even niet aankomen.. Ik open mijn Facebook en vind een wel heel apart berichtje..

Voordat ik samen was met mijn huidige vriend/partner/vader van mijn kids, had hij 6 jaar lang een relatie met Stephanie. Ze leek mij een heel aardig meisje en best knap ook. Hij zei dat het niet goed klikte tussen hun. Zij wilde geen kinderen en hij wilde niets liever dan dat. Toen hij mij ontmoet had, wist hij het meteen: "ik ga met haar trouwen!" Nou is het trouwen er nog niet van gekomen, maar ik ben dolgelukkig met hem!

You've got mail

Vanmorgen zat ik rustig met mijn hoogzwangere buik met een kopje thee op de bank TV te kijken. Tot mijn telefoon ineens een geluidje gaf: "Bericht van Stephanie: Hoi Marlous, na jaren stil gezwegen te hebben, wil ik..." Met al mijn nieuwsgierigheid open ik natuurlijk het bericht. Mijn mond viel letterlijk open.

Hij hoort bij mij

"Vind je dit kunnen? Ik weet dat jij hem van mij afgepikt hebt. Ik ben niet dom, Marlous. Hij hoort bij mij. Alleen bij mij. Voel je je soms niet afstandelijk van hem? Dat komt omdat hij in zijn gedachten bij mij is. Ja, Marlous, bij mij!!!" Ik wist niet wat ik las.. Ik twijfel geen moment aan de liefde tussen mij en mijn vriend, maar dit slaat alles. Het berichtje was wel 60 zinnen lang. Het ging van "Lief kindje hebben jullie geproduceerd" tot "Hij had liever mij zijn kind zien dragen." Tuurlijk moest ik een beetje lachen, want ik weet dat het allemaal niet zo is. 

What to do? 

Wat moet ik hiermee aan? Ik heb nog niet gereageerd.. Maar dit slaat toch echt alles? Mijn vriend moest er om lachen en zei dat hij altijd al dacht dat er een steekje los zat bij haar. Dat vind ik ook wel weer wat ver gaan


Wat zouden jullie doen/terugsturen? Of gewoon totaal negeren? 

nijn81
6 jaar geleden

Wauw, wat brutaal! Wat laat ze zich kennen zeg! Ze heeft issues en reageert dat op deze manier af. Ze hoopt daarmee natuurlijk zelf een beter gevoel te krijgen. Waarom zou ze dit anders zo doen? Gun haar dat betere gevoel niet. Als je niet reageert, zal ze zich nog kutter voelen. En dat is precies wat ze verdient met deze nare streek. Bah. Dus weersta de verleiding om te reageren. Probeer met je vriend mee te lachen, want dat is de beste reactie.

nijn81
6 jaar geleden

Hoe lang is het trouwens al geleden, dat het uit ging tussen die troela en jouw vriend?

Kimdejong
6 jaar geleden

Die heeft echt een hele grote steek los zitten! Hahahah. Sorry hoor maar heb er wel om zitten lachen. Ik zou het gewoon negeren. Ze wil dat je reageerd, dus niet doen dan heb je haar daar het hardste mee. Succes ;-)

TessK
6 jaar geleden

Vooral niet reageren. En lach er maar om. Ik vermoed dat ze juist wil dat je gaat reageren...

Miranda1983
6 jaar geleden

Jeetje zeg wat erg, persoonlijk zou ik haar blokken op alle manieren en helemaal nergens op reageren. Maar vind het zelfs een beetje eng dat iemand zo reageert terwijl je zelf hoogzwanger bent.

Summie
6 jaar geleden

Wat een gemene streek van haar. Ik zou het ook niet al te serieus nemen. Jij en je partner zijn gelukkig samen en daar kan zij duidelijk niet tussen komen. Een berichtje terugsturen zou ik zeker doen, Maar blijft ze berichten sturen dan laat ik het daarbij. Leg de focus bij je gelukkige gezin!

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik zou het negeren. Als je iets terug stuurt open je een soort deur, waardoor zij ongevraagd toch binnen kan komen. Negeren en blokkeren.

Anoniem
6 jaar geleden

Het lijkt mij voornamelijk bijzonder onverstandig dat je hier zo open en bloot over bogt op internet, MET gebruik van namen en alles. Daar ga je gezeik mee krijgen op wat voor manier dan ook. Als ik jou was zou ik echt even de namen verwijderen danwel anoniem maken.

Annemiek2
6 jaar geleden

Negeer het, dat is mijn advies. Ik heb het een keer van de zijlijn gezien en daardoor kwam ik er af en toe tussen. Een ex die jaloers is kan gekke dingen doen. Kijk wel of je dit kan kopieren of opslaan o.i.d. dat als het gekker gaat worden je naar de politie kan gaan of als de politie op jullie dak gestuurd wordt dat je dit als bewijs hebt. Als je wat meer wil weten van wat mijn ervaring geweest is stuur me dan een berichtje, dan kan ik je het beter uitleggen. Hoe dan ook veel sterkte met dit rare gedrag.

MarlousRuis
6 jaar geleden

Geen zorgen, alle namen zijn pseudoniemen :-)

MarlousRuis
6 jaar geleden

Ik heb er zeker een aantal screenshots van gemaakt. Dankjewel!

MarlousRuis
6 jaar geleden

Vreselijk hé! Je voelt toch even een harde steek.

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Oke lekker raar zeg is ze :P Ik zou niet eens reageren. Als ze al zo in deze waan leeft zal jou reactie niets veranderen.

MamavanChance
6 jaar geleden

Niets terug sturen. ...Hoe moeilijk het misschien is. ..

Anoniem
6 jaar geleden

Lekker laten gaan! Totaal geen aandacht aan besteden, dat is juist wat ze wil.

MisssMamaPoekkie
6 jaar geleden

Niks van aantrekken! Heb meerdere malen zoiets meegemaakt het zijn gewoon zielige w ¥ven die vol afgunst zien hoe mooi jullie leven is en het ook zo zouden willen... heel vervelend is het maar ik lach ze gewoon uit ;-) xxx

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje dit is echt heel gemeen ! Tegenover jou en ook je kindje ! Een echte vrouw doet dit niet ..!! Niet reageren ! Wauww dat zulke mensen bestaan ..

Anoniem
6 jaar geleden

Helemaal niks doen.

Anoniem
6 jaar geleden

Niet op reageren, lekker vergeten. Ze is het niet waard als ze zo doet.

Anoniem
6 jaar geleden

Helemaal eens met Lindsy

Anoniem
6 jaar geleden

Vooral niet reageren! Als je wél reageert dan krijg hè daar weer een nare reactie op en dan wordt het zo'n neerwaartse spiraal welke alleen maar energie uit je zuigt. Dat is het helemaal niet waard. Negeren en wellicht zelfs blokkeren.

Anoniem
6 jaar geleden

Blehh wat een raar mens. Ik zou zelf niks doen, maar wel mijn man (en dus in jou geval je vriend) absoluut vragen of hij haar wil bellen, zodat hij haar zelf duidelijk kan maken hoe de vork in de steel zit. Door hem persoonlijk te horen weet ze zeker dat hij het is en ben je waarschijnlijk zeker dat ze jou met rust laat... Succes, niet leuk en al helemaal niet wanneer je hoog zwanger bent! Groetjes Mirjam

Anoniem
6 jaar geleden

In 1e instantie negeren. Zoekt ze nog eens contact dan zou ik toch ff uitkijken want sommige mensen doen echt rare dingen en krijgt het een dreigende toon dan zou ik naar de politie gaan. Liefde maakt blind en dat kan enorm gevaarlijk zijn. Wil je niet bang maken maar hoop dat je niks onderschat. En ja hoe zeer je je vent ook vertrouwt en van hem houdt ik zou hem toch even goed aan de tand voelen. Tis wel een man... En zo'n vreemde reactie out of the blue zou ik niet gewoon kunnen weglachen. Echt te bizar!

Anoniem
6 jaar geleden

Hahaha wat een dom en brutaal wicht! Maar goed, sommige mensen zijn zo stom. Desalniettemin hoe langer je hierover piekert hoe meer je haar terrein laat winnen. Geniet van je leven en kies voor je eigen geluk. Dat betekent nu eenmaal ook dat voor sommige mensen geen ruimte is. You're in controle.

Ila
6 jaar geleden

Wat grappig dit te lezen! Toen ik zwanger was van mijn zoon schreef mijn vriend zijn ex hem een mail over hoe zij hem miste en er achter was dat ze toch bij elkaar hoorde. Lappen tekst met ook oude herinneringen in de hoop dat hij er aan toe zou geven terwijl zij wist dat ik hoog zwanger was. Mijn vriend heeft mij dat mailtje laten lezen en we hebben samen een nette mail terug gestuurd, om haar te bedanken voor haar mail. We hebben haar wel heel goed duidelijk gemaakt dat wij heel gelukkig samen zijn en verder geen mail van haar meer willen ontvangen met dit soort geintjes. Zij hebben samen ook 2 kindjes en mijn vriend heeft haar duidelijk gemaakt ook echt alleen contact omtrent de kids met haar te willen.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou persoonlijk in jou geval je vrienden laten reageren met iets als wat fijn dat je denkt dat je weet wat dat ik voel en wil maar helaas je hebt het volledig mis. Als bij wat stuurt komt het mss wat duidelijker over.. echt sommige exen....

Anoniem
6 jaar geleden

Blokkeren dan kan ze niets meer van je lezen, en jouw niets meer sturen....

Anoniem
6 jaar geleden

Even advocaat van de duivel, klopt er echt niks van wat ze zegt? Was hij bij haar gebleven als zij wel kinderen wilde? Ik vind het erg makkelijk om te zeggen dat het niet klikte, ze zijn wel 6 jaar bij elkaar geweest, er moet iets van een klik zijn geweest. Kende hij jou al toen zij nog samen waren trouwens? Overigens vind ik het altijd wel wat zeggen als mannen na een jarenlange relatie ineens doen alsof de ex gek is (Joh, maar verder 6 jaar lang geen last van gehad totdat ze ineens geen gewillige baarmoeder wou zijn?) en het nooit echt iets is geweest. Juist ja. Dat wil wat zeggen ja, over die mannen dan. Die mail was niet netjes, maar ik heb het idee dat hier maar een fractie van het verhaal wordt neergezet.

Anoniem
6 jaar geleden

Vreselijk! En helaas heel herkenbaar. Het heeft me grote moeite gekost niks terug te sturen. Maar ik ben nu heel blij dat ik niet heb gereageerd. Het levert alleen maar stress op en das voor niemand goed. Helemaal niet als je zwanger bent. Ik zou idd proberen te denken. Die heeft een steekje los.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou haar gewoon negeren ,ze is de moeite niet waard.

Momo
6 jaar geleden

Jeetje een jarloerse ex. Ik zou het lekker laten gezien jij weet hoe het zit en misschien ook aan je partner laten lezen. Of terug reageren met de trant we zijn dol gelukkig samen en zwanger. Zoiets maar je niet laten opstoken door haar jullie zijn immers gelukkig samen

Anoniem
6 jaar geleden

Nou daar zat je dan met je kopje thee....Je zou haar kunnen zeggen dat ze dan maar kinderen had proberen te krijgen. Eigenlijk zou je haar moeten bedanken, doordat zij niet aan kids dacht, heb je een mooi wondertje. Je bent super gelukkig. En wens haar ook dat zijn ooit het geluk zou voelen die jij hebt.En haar verzoeken geen contact meer te zoeken......... ....... Oké het verstandigste zou zijn niet reageren maar bovenstaande lijkt me wel van toepassing :-) Succes met wat je gaat doen. Hele fijne zwangerschap verder

Anoniem
6 jaar geleden

Whahaha die heeft lef. Niet op reageren en steek onder water ach. Ze is gewoon heel erg jaloers en zit waarschijnlijk flink in de knoop met haar eigen gevoelens. Niks van aantrekken

Chisty89
6 jaar geleden

Dit is ook het eerste wat ik dacht eigenlijk... Ik kan me echt niet voorstellen dat je 6 jaar bij iemand blijft als er geen connectie is. Maar goed neemt niet weg dat het raar is om ineens zo'n berichtje te sturen. Het komt zo wel over als een schreeuw om aandacht, maar je kunt je natuurlijk ook afvragen waar dit ineens vandaan komt.. Ik zou het in ieder geval negeren, ze wil duidelijk een reactie uitlokken bij je.

Anoniem
6 jaar geleden

Toen ik zwanger was van me partner kreeg ik ook een bericht via Facebook van zijn ex. Met gefeliciteerd. Wat moest is daar nou mee. Geloofde ook dat ze er niks van meende. Mijn handen jeukten toen ook om te reageren maar heb het niet gedaan. Achteraf ben ik daar blij mee. Mijn advies niet reageren dat frustreerde haar enorm. Als je wel reageerd heeft ze haar zin. En zal ze zeker weer terug reageren om met nog meer modder te gooien. Dan ga jij daarover inzitten en geniet je niet van je zwangerschap / kraamtijd /baby. Dat is wat ze wil. Succes en probeer het te vergeten

Anoniem
6 jaar geleden

Sorry, maar hahahahaha daar zit inderdaad een flinke steek los! Ik kan me voorstellen dat je verbaasd bent of zelfs geschrokken, maar het heeft in ieder geval niets met jou te maken! Het is eigenlijk wel een lastige situatie,

Anoniem
6 jaar geleden

Haha. Wat slecht. Stel je wilt wél reageren: wat zeg je dan? O sorry, zullen we dan maar van leven ruilen? Steekje los klinkt wel als een goede waarheid!

Anoniem
6 jaar geleden

Als je reageert open je misschien een dialoog waar je echt niet op zit te wachten hoewel je haar wellicht het liefst van repliek zou dienen! Het belangrijkst is om de eer aan jezelf te houden! Succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Serieus ik had gewoon even een gezellig bezoekje gebracht ... je kan mij veel persoonlijk vertellen namelijk dan nog even flink pronken met de babybump die jij hebt ( en niet zijn) ... vervolgens haar persoonlijk vertellen dat ze van lotje is en dat je bij verder contact andere maatregelen neemt die niet meer zo vriendelijk zijn .... je punt is dan denk ik wel duidelijk

Anoniem
6 jaar geleden

. Mijn vriend heeft een ex vrouw, en een zoontje met haar. Inmiddels zijn wij 4 jaar samen en hebben samen ook een zoontje gekregen. Maar nog steeds heb ik te maken met domme, kwetsende en rare berichtjes van mevrouw ex! Zij krijgt mij gelijk boos en ik deel gelijk rake klappen uit....via sms dan ;-) Beter kun je er boven staan en geloof en in jullie

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn lieve man zou zeggen lullen en laten lullen! Daar staat ik me in deze situatiw volledig bij aan!

Anoniem
6 jaar geleden

Gewoon negeren, maar uiteraard wel je partner van op de hoogte stellen en laten lezen. Hoe meer aandacht zo iemand krijgt hoe leuker ze het vind.

Anoniem
6 jaar geleden

Bijzonder dat het dan nu ineens aan komt waaien terwijl jullie al zolang samen zijn. Misschien heeft zij nu toch door wat ze mist en probeerd ze op deze manier toch een reactie uit te lokken of te kijken hoe jullie relatiestatus is. Ik zou dus niet reageren. Daarmee geef je haar precies wat ze wil. Zolang ze geen voeding heeft kan ze er alleen maar zelf mee zitten. Gewoon genieten van jullie gezin en het proberen links te laten liggen.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb een vergelijkbaar berichtje gehad. Het was geen ex maar een bekend van mijn vriend. Ook die zei vrij nare dingen. Dat hij vreemd is gegaan en dat zo weer zou doen etc. Ik las het en vroeg toen goh wie is dat. Hij zei ik heb geen flauw idee maar we moesten er allebei om lachen. We vertrouwen elkaar blindelings moet ook wel want hij werkt in de horeca en is dus vaak laat thuis. Heb wel nog een berichtje teruggestuurd met de vraag wat ze hiermee dat te bereiken en dat ik hem volledig vertrouw en hij mij. Je kan een berichtje terugsturen voor je eigen gevoel maar uit ervaring weet ik dat je er geen steek mee verder komt en misschien wel meer kwaad dab goed doet want op die manier geef je haar een opening om in jullie leven te komen en dat is het ook niet waard lijkt me.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben het met je vriend eens.. Daar zit een steekje los. Absoluut niet reageren want dat wilt ze want wou ze anders hiermee bereiken? Laat het los en ga lekker verder met gelukkig zijn!

Anoniem
6 jaar geleden

Lieve Marlous, Allereerst gefeliciteerd natuurlijk met de uitbreiding van je gezinnetje! Ten tweede, zoiets ontvangen van de ex van je partner is echt nooit fijn.. Zwanger of niet, hormoonbom of niet... Waarschijnlijk heeft ze nog steeds moeite met het feit dat je partner na 6 jaar toch voor een ander heeft gekozen. Het feit dat je partner deze reactie geeft, zegt genoeg over de situatie en ook over de keuzes die hij heeft gemaakt ;) Het lastige is ondanks dat je handen jeuken om een reactie te geven, het niet te doen... Het is erg cliché maar het blijft een actie-reactie dingetje en weet je, negatieve aandacht is ook aandacht... Gewoon lekker laten, om een reactie te geven. Leg de focus lekker op je gezinnetje, dat is volgens mij al druk genoeg :) Geniet van je zwangerschap! Groetjes

Anoniem
6 jaar geleden

Samen vreselijk om lachen en blokkeren die hap

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou eigenlijk niet weten wat ik zou lezen als ik zoiets zou krijgen. Ik zou eerst echt verstelt staan en denken wat zou zij ineens van mij moeten? Wat zet haar hieraan toe om dit te schrijven? Beetje raar... Wat wilt ze dan? Even laten weten hoe en wat? Pfff ga weg!

Anoniem
6 jaar geleden

Als mijn vriend dat zou lezen zou hij haar ter plekke opbellen om haar vriendelijk te verzoeken mij met rust te laten en om te vertellen dat ze ze toch écht ziet vliegen.. Helaas voor haar.. wel vervelend zulke dingen, weet er alles van :(

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou iets terug sturen in trant van "wow ben jij echt nog zo met ons bezig? Wij hebben het al jaren niet over jou gehad.... Zou willen vragen hoe het met je gaat maar niet zo goed lees ik al! Jammer joh dat je zo in het verleden blijft hangen... Als je het niet erg vind ga ik verder genieten van mijn gezin! Doeg!!"

Anoniem
6 jaar geleden

Niets mee doen gewoon blokkeren en niet meer aan denken. Het zegt veel meer over haar huidige (waarschijnlijk ellendige) situatie dan over de gelukkige relatie die jij hebt met jouw man. En daarbij is het beter om niet te reageren het geeft jou alleen maar onnodig stres en frustraties en je hebt veel belangrijkere dingen aan je hoofd dan om je bezig te houden met zo iemand.

Anoniem
6 jaar geleden

Niet op reageren! Die spoort niet! Ze heeft pure afgunst.

Anoniem
6 jaar geleden

De ex van mijn man is net zo... Heel ziekelijk geweest toen hij en ik net samen waren (al lees ik dat jullie al langer samen zijn) Wat hier werkte was negeren en ik liet mijn man alles zien wat zij deed. Uiteindelijk is ze wel gestopt met haar gekke gedrag maar helemaal van haar af komen doen we nooit. Maar zo gek als ze toen deed doet ze niet meer en dat puur doordat we er geen aandacht aan schonken want het bewijst maar weer dat zij de gene is die niet lekker in haar bovenkamer is. Waarom zou ze opeens na jaaaaaren zou een bericht sturen? Ze is jaloers,jou man wil jou en niet haar,jij draagt zijn kind en nu heeft zij blijkbaar spijt,maar ze is te laat want hij heeft gekozen om zijn leven met jou en jullie kindjes te gaan delen! Negeren is het beste en blokkeren op facebook en waar nog meer.

Anoniem
6 jaar geleden

Er moet toch een trigger zijn geweest voor dit... Reageer er maar niet op maar bedenk wel dat zoiets niet zomaar gebeurt. Is je vriend haar toevallig tegengekomen of is er iets anders gebeurd? Misschien inderdaad gewoon jaloezie maar waarover heeft ze dan al jaren gezwegen? Vreemd hoor.

mama.van.Maud~Jynthe
6 jaar geleden

als er al iemand moet reageren zou dat je partner moeten zijn. Jij niet, ik heb hetzelfde meegemaakt, soort van alleen hier is er nog een kind van mijn man en zijn ex in betrokken. Ik reageerde niet en als ze oppas oid nodig had op "haar dagen" en ze belde mijn ex zei hij altijd vraag maar aan mn vrouw die is dan thuis. Ze is aardig bijgedraaid.. Het is pure jaloezie, ze kan het niet uitstaan dat je partner gelukkiger is met jou als met haar, en geef toe, iedereen wil toch graag de leukste zijn?

Anoniem
6 jaar geleden

Deze is echt sterk!!

Annemiek2
6 jaar geleden

de trigger is waarschijnlijk de zwangerschap, ik heb zoiets een keer eerder gezien helaas.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gedaan hebt. Het lijkt me heel moeilijk om niet te reageren, maar dat lijkt mij wel het beste. Maar ik verwacht niet dat ze het hierbij zal laten. Ze doet vast nog wel een poging. Negeren, want aandacht zal haar stimuleren om door te gaan. Wel heel vervelend!

Morena Van Martins
2 jaar geleden

Ik heb een fout gemaakt door mijn vriend te bedriegen en hij heeft het uitgemaakt. Ik kan echt niet uitleggen hoe het is gebeurd, maar mijn grootste spijt was toen mijn vriend wist dat ik hem bedroog en toen vertelde hij me dat het tussen ons was. Ik hou zoveel van hem, maar ik weet echt niet hoe ik mezelf zo'n fout heb laten maken, ik smeekte hem, maar hij weigerde te luisteren. Het leven was eenzaam en mijn gedachte om voor altijd bij hem te wonen was bijna weg toen ik getuigenissen van mensen tegenkwam die Lord Bubuza heeft geholpen. Ik nam contact op met Lord Bubuza en vertelde hem alles wat er was gebeurd en hij beloofde me te helpen. Lord Bubuza vertelde me dat Nicole me zal vergeven en met me zal trouwen. Ik geloofde hem eerst niet, maar nadat ik de items had gekocht, sprak Lord Bubuza de spreuk uit en zei hij me te wachten op resultaat. Uren later belde Nicole me en vroeg waar ik was, vertelde ik hem, hij kwam huilend en smeekte me hem terug te accepteren. Hij heeft me voorgesteld en we zijn nu 2 jaar getrouwd en we hebben samen een dochter. Het was als een droom, maar ik ben gaan begrijpen dat Lord Bubuza een God OP AARDE is. Neem contact op met Lord Bubuza voor elke vorm van hulp via Whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

clint76
1 jaar geleden

Er is een man die relatietrauma gemakkelijk oplost met zijn spreuk, hij wordt een God op aarde genoemd vanwege zijn activiteit in het oplossen van relatieproblemen. Hij lost de mijne met gemak op toen mijn relatie van 10 jaar me dumpte, ik was het slachtoffer van aanranding maar allemaal dankzij heer Bubuza voor het helpen van me met zijn betovering. Als je niet de liefde en genegenheid in je relatie krijgt? Is uw partner beledigend? Vraagt uw partner een echtscheiding aan? Bedriegt je partner je?? Wil je de loterij winnen? Bent u ziek en heeft u een behandeling nodig? Maak je geen zorgen meer, want heer Bubuza kan jou ook helpen. Hij hielp me en ik kreeg de resultaten 13 uur nadat de spreuk was uitgesproken. Het doet pijn om diepbedroefd te zijn en daarom ben ik gekomen om mijn getuigenis hier te delen, zodat jij ook hulp kunt krijgen. Neem contact op met heer Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Ben jij co-ouder of ben je de minstverdienende partner, heb je een kind van 12 jaar of jonger en doe je geen belastingaangifte?