Snap
  • Mama
  • moederschap
  • Momlife
  • #mamavanvier

Ben ik de moeder die ik wil zijn?

Laten we op deze vraag maar meteen antwoorden: Nee, verre van!

Maar de moeder die ik altijd in gedachten had, is misschien wel een droommoeder.

De moeder die altijd bij is met de was. Die de middag heerlijk op de grond kan spelen met haar kinderen. Die perfect bij elkaar passende stelletjes kleding koopt. De moeder die elke avond boekjes leest met haar kinderen. De moeder die elke avond gezonde groente kookt, die nooit schreeuwt en elke dag piekfijn in de make-up zit en mooie haartjes heeft.

Daarentegen ben ik een moeder die regelmatig schone kleding uit de bulten was trekt die nog opgevouwen moeten worden, en dus ‘s ochtends loop te vloeken omdat er geen onderbroeken meer in de kast liggen. Die bezig is met de ‘moetjes’ van die dag en de kinderen weer naar buiten stuurt voor een beetje rust. De moeder die ‘s avonds geen boekjes leest, maar snel een liedje zingt in de hoop dat ze zonder te janken gaan slapen. De moeder die echt wel lekkere maaltijden kookt, maar ook de eerste zal zijn om pizza te bestellen na een drukke dag. Schreeuwen, tja, ask my neighbors. Kan me niet voorstellen dat ze me nog nooit gehoord hebben. Met regelmaat vanuit mijn tenen, om vervolgens vol schuldgevoel even te snikken op de trap. En dat haar en make-up. Make up gaat redelijk, maar ik kom er regelmatig om twee uur ‘s middags achter dat ik mijn haar überhaupt nog niet heb gedaan.

Mama zijn is gewoon constant op zoek zijn naar perfectie, wetende dat je dit toch niet gaat bereiken. Dus waarom leggen we de lat niet iets lager? Maar ik kan zeggen, alles wat ik doe, doe ik voor die vier muiters. En ja, ik ben de eerste die op ze moppert, die ze naar buiten skupt en hardop zegt: pfff 24/7 moeder zijn is F moeilijk. Maar man man man, wat hou ik van ze.

Wij mama’s moeten niet zo hard zijn voor ons zelf. Aan het einde van de dag doen we allemaal maar wat, en overleven we de dag. En als ze dan ‘s avonds op bed liggen en tegen je zeggen ‘mama, ik vind je lief, ik hou van jou’ (heb ik ze erin gedrild) dan weet ik, ik doe toch ‘iets’ goed!

Volg op instagram onze dagelijkse avonturen.