Snap
  • Mama
  • ICSI
  • #afvallen
  • #fertiliteitsproblemen
  • #zwangerworden#icsi#zwanger
  • radboudumc

Begin van de kinderwens

Deel 1

Sophie en Esmee zijn nu 2,5. De laatste maanden begin in eigenlijk steeds meer stil te staan bij rollercoaster waar wij sinds eind 2016/begin 2017 in hebben gezeten.

Vanaf jongs af aan heb ik altijd gezegd: “ik wil jong moeder worden”.  Dus toen mijn relatie stabiel was, we woonden samen, waren geregistreerd partnerschap aan gegaan en ik in de afrondende fase van mijn studie SPH zat, besloten we dat dit een goed moment was om te stoppen met de pil. 

Eenmaal gestopt met de pil had ik de hoop dat mijn lichaam een na verloop van tijd een “normale” cyclus zou gaan volgen. Dit was helaas niet het geval. Ik werd hoogstens eens per 3 maanden ongesteld. Omdat de overige 2 maanden de menstruatie dus uit bleef, had ik deze maanden de hoop dat het gelukt was, met name in het begin. 

Uiteindelijk ben ik naar de huisarts gegaan. Nog niet eens zozeer om de kinderwens, maar meer om het feit dat ik mij zorgen maakte over mijn menstruatie. Ik had een voortvarende huisarts, wie ons, vanwege de kinderwens die er ook was, eigenlijk direct doorstuurde naar het ziekenhuis. Hier werd al na een echo duidelijk dat er wel eens sprake kon zijn van PCOS. Daarnaast bleek dat de zwemmers van mijn man niet in de juiste conditie waren. Omdat ze in het plaatselijke ziekenhuis niet zeker wisten of ze ons het gehele traject konden helpen, besloten ze ons door te sturen naar het RadboudUMC. 

Eigenlijk verliep alles tot dan toe vrij snel, zonder lange wachttijden. Eenmaal een afspraak op de fertiliteitsafdeling van het Radboud werd al vrij snel duidelijk dat ICSI onze enige mogelijkheid zou zijn op een kindje. Er was alleen één struikelblok..... mijn gewicht. Ik moest eerst maar af gaan vallen, voordat we mochten beginnen aan onze eerste poging. Om te kunnen beginnen moest ik 17 kg afvallen om aan op het maximale bmi te komen.

Ik liep al jaren af en aan bij een diëtist, maar bleef altijd schommelen in mijn gewicht. Ik wist dat dit wederom een strijd zou worden met de kilo’s, maar deze keer had ik een enorme stok achter de deur. Dus ik ging ervoor. Samen met mijn diëtist heb ik een plan gemaakt om op een gezonde, verantwoorde manier die 17 kilo eraf te krijgen. Uiteindelijk is dit mij binnen een half jaar gelukt.

Wordt vervolgd.....

Lysanne

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij lysanne mom of twin girls?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.