Snap
  • beauty
  • huidverzorging
  • Mama
  • make-up tips

Beauty hacks voor vermoeide moeders

Zo zie je er binnen no-time weer fris en fruitig uit

Gebrek aan slaap, drukke schema's en constante zorg voor iedereen in het gezin behalve jezelf eisen zo hun tol. Hallo wallen tot je knieën, kurkdroge huid en grauwe bleke uitstraling! Die vermoeide ‘mombie-look’ (ja, dat is een ding) voelt waarschijnlijk als een onvermijdelijk deel van je dagelijkse leven als moeder. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige beauty hacks die je helpen om er weer fris en fruitig uit te zien, zelfs op de meest vermoeide dagen.

Boost je huid met de ‘skin icing’ methode

Vermoeidheid kan de huid dof en uitgedroogd doen lijken. De ‘skin icing’ TikTok-trend kan wonderen doen om je huid weer tot leven te brengen. Wikkel een ijsblokje in een hydrofiele doek en dep het voorzichtig over je gezicht om de bloedsomloop te stimuleren en je huid te verfrissen. Het Cryo Recovery oogserum van Charlotte Tilbury heeft een verkoelende applicator die vergelijkbaar werkt als het ijsblokje (minus het gekleider), plus cafeïne en andere huidboosters die wallen wegzappen.

Ga voor goede basics

Als moeder heb je geen tijd voor een uitgebreid 12-stappen verzorgingsregime. En dat is ook helemaal niet nodig. Zorg dat je goede basisproducten hebt die liefst nog multifunctioneel zijn ook. Dit scheelt tijd en geld. De musthaves:

  1. Cleansing balm: Onderschat de kracht van een goede reiniging niet. Een cleansing balm reinigt de huid en verwijdert moeiteloos (waterproof) make-up, zonder je huid uit te drogen.

  2. Toner: Een toner revitaliseert en herstelt de pH van je huid. Ook zorgt een toner ervoor dat je huidverzorging erna beter wordt opgenomen. Qua gevoel werkt de toner een beetje als die bekende plens koud water. Heerlijk!

  3. Hydraterende dagcrème: Elk huidtype heeft een vochtinbrengende crème nodig. Zoek goed naar wat jouw verder huid nodig heeft. Roodheid of een ongelijkmatige teint? Zoek een vochtinbrengende crème met niacinamide. Wil je rimpeltjes aanpakken? Dan wil je er eentje verrijkt met retinol. 

  4. Voedende nachtcrème: Haal het meeste uit je Zzz's door een rijke nachtcrème of -masker aan te brengen voordat je naar bed gaat. Zo kan het zijn magie 's nachts laten werken en sta je de volgende ochtend echt met een frissere teint voor de spiegel.

  5. Overnight peeling: Met een thuispeeling bereik je net zo’n frisse look als bij een professionele gezichtsbehandeling. Zo'n peeling (een scrub zonder scrubkorrel zegmaar) kan op basis van melkzuur, glycolzuur en/of salicylzuur en verwijdert dofmakende dode huidcellen en activeert het celvernieuwingsproces. En dan zonder de rode nasleep zoals bij de salon.

  6. UV-bescherming + vitamine C: UV-bescherming en een vitamine C serum zijn een match made in heaven. De antioxidanten in vitamine C helpen de huid nog beter te beschermen tegen zonschade, blauw licht en infraroodstraling én verhelderen je teint. 

Strategisch met concealer

Concealer is hét geheime wapen tegen donkere kringen en vermoeide ogen. Met dank aan social media weten we nu dat je concealer niet zomaar onder je ogen aanbrengt, maar middels de ‘triangle concealer’ techniek. Door de driehoek-vorm (van buitenste ooghoek naar neusvleugel, naar binnenste ooghoek) aan te brengen camoufleer je niet alleen donkere kringen, maar krijg je ook een optisch liftend effect. Daarnaast is de kleur van je concealer van essentieel belang. Donkere kringen neutraliseer je met een zonnige tint met een perzik, geel of oranje ondertoon, zoals de NYX HD Photogenic in Yellow

De no-makeup makeup look

Op vermoeide dagen kan het verleidelijk zijn om zware make-up te gebruiken. Maar het tegendeel is eigenlijk waar: hoe meer lichte en natuurlijke tinten, hoe frisser je lijkt. Een vleugje blush op de appels van je wangen, highlighter in je binnenste ooghoeken en een goede lik mascara doen al wonderen. Een off-white eyeliner in de waterlijn van je onderste wimperrand werkt als een droom tegen die slaperige, ietwat rood uitgelopen oogopslag. De Infaillible Grip Liner 11 van L'oréal Paris (kleur: Opalescent) is waterproof en belooft tot wel 36 uur te blijven zitten!

Verzorgde wenkbrauwen met ‘soap brows’

Wenkbrauwen hebben de kracht om je hele gezicht te transformeren. De trending ‘soap brow’ techniek maakt gebruik van een stukje transparante zeep en een wenkbrauwborsteltje om de haartjes omhoog te kammen en zo op hun plaats te houden. Dit geeft je wenkbrauwen een natuurlijke, fluffy uitstraling die je gezicht een lift geeft en je een algehele meer wakkere uitstraling geeft. Hét momlife-proof product wat de soap brow techniek combineert met een vleugje kleur is de Anastasia Beverly Hills Dipbrow® Pomade.

Makkelijke manicure met nagel stickers

Hoewel het misschien een onopvallend detail lijkt, kunnen verzorgde nagels een groot verschil maken in hoe je eruitziet en je je voelt. Nu snappen we dat je als mama alles behalve tijd hebt voor een uitgebreide nagellaksessie of een ritje naar de nagelsalon. Gelukkig zijn er tegenwoordig supermakkelijke nagelstickers die je nagels snel van een stijlvolle upgrade voorzien zonder gedoe met nagellak of gebruik van UV-lamp. Onze favoriet: de Gimeau Nail Art Manicure Stickers met ladingen hippe designs om uit te kiezen.


Vermoeidheid mag dan wel een deel van het moederschap zijn, maar het hoeft niet te betekenen dat je er ook echt vermoeid uit hoeft te zien. Vergeet niet om ook af en toe wat tijd voor jezelf te nemen om op te laden en te ontspannen, want een gelukkige moeder straalt van binnenuit.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.