Snap
  • Mama

Back to basic kamperen

Heerlijk dat back to basic, maar met kinderen is het toch ietsje lastiger. hier wat tips:)

Wij houden van back to basic. Simpel kamperen op een simpele camping. De wc zijn schoon, als je net na de schoonmaakster naar de wc gaat. Je deelt de wc met de halve camping en moet je eigen wc rol meenemen. Neem s avonds maar geen lampje mee, dan zie je ook niet welk insect je aan zit te staren.

De douches zijn klein. Het zijn er een stuk of 15 naast elkaar. Ze werken niet allemaal even goed. maar na jaren ervaring (als klein meisje kwam ik er elk jaar.) op die camping weet ik welke douche ik moet hebben. Het is vrij klein zoals ik al zei, dus als je dan ook nog een peuter mee moet nemen is even wat onhandig. Maar het is te doen hoor. Hier wat tips van een fanatieke kampeerder.

Ga met zo weinig mogelijk kleren naar de douche. Alles wordt toch nat. En als het wel droogt blijft aan het haakje gooit je peuter het wel ‘per ongeluk’ op de grond.

Check eerst het straaltje voordat je al je kleren uit doet. Leg die gekke fransen maar eens uit dat je nog niet klaar bent maar wacht op de volgende douche die wel een fatsoenlijke water straal heeft.

Ga nooit, ik herhaal nooit door je hurken om je kind af te drogen voordat je volledig bent aangekleed. De deuren zijn niet tot aan de grond.

Na een paar minuten went het dat het water eerst warm is, dan ijskoud en dat heet.

Leer er mee leven dat je thuis pas echt al het zand uit je haren krijgt.

Een lange broek krijg je niet aan in zo’n klein hokje zonder weer nat te worden van de wanden.

Douche met je slippers aan.

Leer ermee leven dat je, ook al stap je als een pinguïn, je voeten weer onder het zand zitten voordat je de tent bereikt.

Als je samen doet met de shampoo met je dochter in het hokje naast je moet je er geen spelletje van maken wie het hardst die fles onder het hokje door kan laten glijden. Zo raak je heel snel door al je flessen shampoo heen.

Ga er niet automatisch vanuit dat er alleen maar buitenladers in de overige hokjes aan het douchen zijn. ‘Mama, Kun je plassen uit dat daar? Hoe heet dat ook al weer? Dus jou piemel groeit niet?’ heel fijn van die vragen in het openbaar.

Zo snel mogelijk douchen. Je weet nooit wanneer het warme water op is.

Blijf zo recht op mogelijk staan als je je kleren weer aan hebt. Elke beweging levert een natte plek op van de wanden.

Laat nooit je handdoek vallen.

Leer je kinderen niet te staren naar van die wandelde tapijten. (teveel borst- en rug haar)

Oh ja, en noem ze vervolgens niet wandelende tapijten. Je kinderen pikken meer op dan je lief is.

Verder is het prima te doen en hou ik van een paar weekjes per jaar back to basic.

7 jaar geleden

Ik krijg spontaan flashbacks naar de vakanties met mijn ouders vroeger, na het lezen van jouw blog en medelijden met mijn ouders. Wij kampeerde namelijk altijd ergens anders, elk jaar een ander gebied in Frankrijk doortrekken. Als we op een camping kwamen controleerde we als allereerste de toiletgebouwen. Was het te vies, alleen hurktoiletten dan werd de camping afgekeurd. Sowieso was een camping met alleen hurktoiletten een Franse camping, Natuurlijk waren het allemaal Franse campings, maar wij bedoelden dat er dan alleen Fransozen stonden. Wij noemden ze destijds Franserts bij gebrek aan kennis over het woord Fransoos. Maar naast een Nederlands gezin was eigenlijk ook not done, tenzij ze kinderen van onze leeftijd hadden. Ja we hadden nogal wat wensen/eisen. Ik denk dat mijn ouders altijd voor een compromis kozen, maar die douche taferelen kan ik me nog levendig herinneren. Ik krijg bijna heimwee ;-)