Snap
  • Mama
  • perfect
  • bodyshaming
  • Loveyourself
  • Babyhouse
  • imperfections

Babyhouse

Body shaming!

Hebben jullie sinds de bevalling ook al te maken gehad met body shaming of jezelf slecht in je vel voelen? 

Ik wel! En dit is alles behalve bemoedigend.

Na de bevallingsrust kon ik opnieuw aan de slag op het werk. Ik was al lang afwezig dus ergens heel veel pijn in mijn hart om mijn kleine meid na drie maand al los te laten maar aan de andere kant stiekem een beetje blij om weer die sociale contacten te hebben. De eerste week op mijn werk verliep alles goed ik was blij dat ik nog eens andere gesprekken had dan dadada, blablabla, prrrt, kaka en pipi.😅

Maar in de loop van deze week riep al iemand naar me “amai seg, gij zijt nog altijd zo dik!?”. De volgende dag  kwam er weer iemand naar me toe.“ Wauw er is precies al een derde op komst?”. Ik kon wel huilen. (Ik was nog maar 3 maanden geleden bevallen dit na 2 zwangerschappen met maar 7 maanden tussen. Moet je dan echt al zo snel terug een prefect figuur hebben? Of moet je jezelf dan echt schamen omdat je nog niet zo bent als vroeger of misschien zelfs nooit datzelfde figuur zal terug krijgen? Ik heb twee kinderen moet ik daarom alles verbergen wat mijn lichaam heeft doorstaan om hen 9 maanden lang te beschermen? 

Dagelijks sta ik voor de spiegel met tranen in mijn ogen. Alsof ik in een ander lichaam zit, alsof het hangend vel aan mijn buik niet van mij is. Alsof de striemen hoe langer ik kijk steeds groter lijken. En de kleren in de kast mij allemaal te klein zijn geworden.

Ik weet het je hoort trots te zijn. Trots te zijn dat mijn lichaam mijn twee prachtige meiden heeft laten groeien. En ja hoor! Dat ben ik! Absoluut! 

Maar moet ik daarom blij zijn met hoe ik eruit zie?  Ik had liever zoals sommige geweest. Bevallen en 3 dagen later weer het oude figuurtje Hebben. Met amper 2 striemen. Maar dat heb ik nu eenmaal niet. Ik heb striemen op mijn buik, mijn benen en mijn heupen en ohjha mijn borsten zijn ook al niet zo stevig als voordien hoor. Dan heb ik nog niets gezegd over het loshangend vel aan mijn buik.

Sinds de bevalling van mijn tweede ben ik zo onzeker geworden. Ik voel me zo slecht in mijn vel! Ik durf niet alles meer aan(als het dan nog past). Een bikini is een hel ik loop steeds met een jurkje , een handdoek of mijn armen(niet dat deze alles kunnen bedekken)ervoor. En als ik eerlijk mag zijn denk ik echt wel dat ik mij dit minder had aangetrokken moest ik deze commentaren eerder niet hebben gekregen. Deze hebben echt een enorme deuk in mijn zelfbeeld gegeven. En dit vind ik jammer de mensen die het doen of het nu voor de grap is of niet begrijpen echt niet hoe diep dit kan kwetsen. Hoe de mensen dit meenemen met zichzelf op elke moment.

Iedereen hoort zichzelf te kunnen zijn. Iedereen hoort zich goed te kunnen voelen in zijn/haar vel. Zonder commentaar te krijgen van anderen. Niemand heeft het recht om te bepalen hoe jij er moet uitzien. Iedereen is perfect op zijn/haar manier! Jij bent een pracht vrouw! Met een mooi figuur! Want hey! Je hebt dus wel die prachtige wondertjes daar 9 maanden laten groeien. Dat is niet niks! 

🤍

Do you even know how many times in a day you tell yourself you’re not good enough? Or did it become a habit, so you don’t think about it anymore? You don’t even consider the shorts in your close because you think your legs are ugly and you don’t wear t-shirts because your arms are too big. It’s not even an inner discussion anymore. You just do it, you just add a filter everytime you take a picture. Because the negative thoughts have won month after month. You don’t need to let stretch marks, loose skin define your life. Find the negative thoughts that are now habbits. Understand that some of the decisions you make, is your mind bullying your body. Be aware of all the negative thoughts and decisions you make everyday. Then start to fight them one by one. Think of something you stopped wearing or doing. Because your self esteem made you do it. Take control back. 

Because you are f*cking beautiful just the way you are! Don’t let anyone tell you otherwise

“Remember you are beautiful with the shape, skin and heart you have”

Love your body because it created your biggest love(s).

Snap
3 jaar geleden

Hoh zoals al vaak gezegd, als het om zwangerschap gaat lijkt ineens alle schaamte/“hou je mond over andermans zaken”/beetje subtiel dingen proberen te brengen totáál weg... Vooraf al “zeg, en jullie zijn nu getrouwd, wordt het niet eens tijd....”/“zeg, en jullie kind is nu toch al een jaar, tijd voor een tweede?”; dan tijdens: “jeeeeeetje wat een buik!!! Is dat er EEN?!” En dan dit nog... Het gekke is wel dat dat in België, doorgaans toch wat bedeesder types, dan weer veel erger lijkt dan in NL (dit hebben m’n vriend - Belg- en ik dan toch geconcludeerd ;))

3 jaar geleden

Je bent nog altijd even mooi als voor je de meisjes kreeg... of dat nu met een maatje meer is of niet... WHO CARES!!!... diegenen die aan body shaming doen zijn diegenen die zelf het meest ongelukkig zijn in hun vel en in hun geest... zo'n mensen zijn NIET belangrijk genoeg om naar te luisteren. Ik heb mij jaren geschaamd omdat ik zo dik was maar uiteindelijk heb ik de knop in mijn hoofd omgedraaid en mij alleen maar gericht op de mensen die echt tellen. En als die iets zeggen dan is dat omdat ze echt geinteresseerd zijn en niet om te kwetsen..... maar inderdaad.... als mensen een opmerking maken in de negatieve zin dan komt dat hard binnen maar met de tijd ga je jezelf daar tegen wapenen.... een mens zijn waarde hangt niet af van welke maat kleding je draagt en gelukkig maar want zo oppervlakkig wil ik niet zijn en jij ook niet. Trouwens op je recente vakantie foto's zie je er geweldig uit 👍 👍 😃 😃