Snap
  • Mama
  • kraamfeest
  • kraamperiode
  • #kraamtijd
  • babyborrel

Babyborrel

Tijdens de vijfde dag van mijn kraamweek wist ik het zeker, dit trek ik niet meer..

Voordat Lottie geboren was, had ik best wel een grote mond over de kraamtijd, “dat doe je toch wel even” en “natuurlijk mag ieeeeeedereen langs komen om haar te bekijken.” Ze was om vier uur geboren en die avond was er meteen die vriend die net té lang bleef hangen. “Nee, natuurlijk blijf lekker zitten tot elf uur, ik heb niet net een heftige bevalling achter de rug en weet precies hoe ik met een pasgeboren baby moet om gaan”. O, nee toch niet.

Ik vond het raar dat ik haar opeens moest delen, ze zat zo veilig in mijn buik. De dag erna meteen alle opa’s&oma’s , broers, you name it. Ik merkte dat ik me echt begon te irriteren aan mensen waar ik zielsveel van hou, werd kortaf en kon niet meer genieten. Toen we op dag drie dachten alle visite voor die dag te hebben uitgezwaaid, kwamen opeens de opa en oma van mijn vriend de trap op! “Verrassing!!!!” Dit zijn dus de allerliefste, oudste besjes die ik ken en ik had niet meer het fatsoen er gewoon bij te zitten. Ze hadden speciaal een taxi genomen (waar ze een uur op moesten wachten) en zouden over drie uurtjes wel weer de taxi bellen.. Ik zag de bui al hangen en mijn vriend zag mijn bui al hangen. Hij heeft ze na een uur zelf naar huis gebracht. Hetzelfde flikte ik op een ochtend bij mijn schoonmoeder, het was de vijfde dag en ik had toen de grootste moeite met borstvoeding dus dat zorgde ook al voor wat frustraties. Ze besloot de hele ochtend te wachten totdat Lottie wakker zou worden en ik haar zou voeden. Ik bleef stug op bed liggen (niks voor mij) en de tranen rolden over mijn wangen, waarom laat niemand ons met rust. Mijn kraamverzorgster nam het voor me op en heeft rustig gevraagd aan m’n schoonmoeder of ze weg wilde gaan.

Toen wist ik het zeker er komt een feest voor Lottie en daarbij mag iedereen aanwezig zijn! Zo gezegd zo gedaan, ze was twee maand oud op haar babyborrel, sliep door alle feestende mensen heen en wij hadden rustig de tijd om iedereen te woord te staan. Achteraf denk ik heel vaak, ik ben te streng geweest, maar goed hormonen I guess..

Snap
4 jaar geleden

Neehoor je grenzen aangeven is belangrijk! Wij hebben express de kraamweek geen visite gehad heerlijk! Alleen mijn schoonzus kwam af en toe langs. Die was bij de bevalling en zelf ook zwanger. Pas op dag 5 of 6 de eerste visite en na een uurtje mocht die weer vertrekken😂

4 jaar geleden

Ik heb zelfs eens de deur niet open gedaan toen iemand zonder aankondiging langskwam. Zag dr aan komen, maar ze kon mij nier zien🤣☺️ ik was er ook zo zat van🤣🙄. Wij hadden het oberiginfs ook op t kaartje gezet dat we een kraamfeest zouden doen.

4 jaar geleden

Nee hoor. Helemaal niet. Ik heb ons meisje ook bijna niet afgegeven omdat ik dat niet fijn vond, voor haar maar ook mijzelf niet🙈Als ze sliep liet ik haar lekker liggen. En als ik rust wilde, ging ik haar lekker boven voeden 😊 Doen waar jij jezelf goed bij voelt

4 jaar geleden

Helemaal niet te streng! Het is niet niks, ‘even’ een baby op de wereld zetten. Wij hebben ervoor gekozen dat er weinig mensen onze baby vast mochten houden in de kraamweek. Vervelend voor andere mensen maar gaf erg veel rust aan ons en de baby.