Snap

Baby geboren: Social Media primeur :(

Je ligt nog uit te puffen (letterlijk) van je bevalling en dan stromen ineens de felicitaties binnen op je telefoon... Hoe dan?

En als 'kers op de taart', is de naam ook nog verkeerd geschreven ook. OMG wat was ik woedend. Correctie: wat BEN ik woedend!!!!!

Het ging dus zo: Na een heftige bevalling was hij daar, onze prachtige babyboy Silvas. Intens gelukkig deelden we dit telefonisch met onze families. Mijn vriend belde zijn broer als eerste. Dolgelukkig kondigde hij onze nieuwe wereldbewoner aan: Silvas, jongetje, net geboren... Gefeliciteerd. Dat was het gesprek ongeveer. 

De vriendin van mijn vriends broer zat naast hem op de bank toen het gesprek plaatsvond. En zij dacht: ''O wat leuk, ik feliciteer Sara even via.... FACEBOOK???????''

Echt. Niet. Te. Geloven. Toch?

En weet je wat ze schreef op mijn timeline? Lief schoonzusje, gefeliciteerd met de geboorte van SilvaN, SilvaN in plaats van Silvas...

Toen de felicitaties binnenstroomden en we de 'dader' achterhaald hadden is het bericht snel verwijderd. Maar het was al te laat.

Zo graag had ik het zelf aan vriendinnen verteld, aan collega's, aan nichtjes en neefjes... Maar nee, dat kan niet meer. 

6 jaar geleden

Zo jammer.. Een stukje respect vind ik. Iedereen kan toch bedenken dat je als ouders zelf wil vertellen dat je prinsje of prinsesje geboren is? Blijkbaar zijn er helaas nog steeds mensen die dat niet begrijpen en het nodig vinden dit voor hen te doen.. Ik vind het brutaal en respectloos. Ik snap je boosheid dan ook heel goed! Gelukkig heb ik het zelf niet meegemaakt.. Althans niet zo.. Wel tijdens de zwangerschap van de 2e dat we alleen onze huisgezinnen (zoals wij dat noemen, ouders en broers/zusjes, dus diegene die vroeger thuis tot ons gezin behoorden) hadden verteld dat we een zoon zouden krijgen. En nog geen week later kwam ik een kennis van m'n schoonzusje tegen en kwam me feliciteren met onze aankomende zoon.. Ik was woest!! Heb diegene gelijk op het hart gedrukt haar mond te houden tegen anderen en m'n schoonzusje gebeld en haar de wind van voren gegeven. Het ergste hieraan was dat we tijdens het gesprek duidelijk hadden aangegeven dat we dit voor ons en onze huisgezinnen wilde houden... Kon er met m'n verstand niet bij... Natuurlijk zijn ze trots maar het is wel MIJN kind en ik bepaald wie wat wel of niet mag weten...

6 jaar geleden

Dat is bij mijn derde ook gebeurd. Eerst had mijn schoonmoeder overal rondgebazuind dat het een meisje was, terwijl wij dat geheim hadden willen houden voor ons en onze ouders. We kregen van volstrekte onbekenden (vriendinnen van haar) ineens kaartjes met: "Wat leuk dat jullie een meisje krijgen." Grrr!!! En na de geboorte zette een vriendinnetje een felicitatie op mijn tijdlijn, met naam van de baby en al, dus onze primeur wanneer ze geboren was en hoe ze heette werd ons ook ontnomen. Bij nummer vier hebben we het anders gedaan en iedereen van tevoren exact verteld wat wel en wat niet kon/mocht van ons. Heeft gelukkig wel geholpen, maar ik baal ook nog wel een beetje van hoe het liep bij de derde. Snap jouw boosheid helemaal!!

6 jaar geleden

Echt rot is dat. Helaas wel herkenbaar... overgrootoma vroeg of ze het gaat dochter (tante van mijn man) mocht bellen dat vinden we opzich geen probleem, maar haar zoon (neef van man ) was toevallig daar en dacht goh feliciteer ze even via fb. Gelukkig kwam mijn broer er snel achter en hebben we alles gewisten idd moeten we nu eerst "keuren" voordat ze wat ik onze tijdlijn plaatsen. Ik zal daarom nooit wat fb plaatsen.

6 jaar geleden

Dat is een goeie ! Hier ben ik ook wel bang voor. Onze kleine komt met 17 weken. Ga meteen kijken hoe dat moet dan stel ik het alvast in.