Snap
  • Mama
  • Difrax
  • Avondritueel
  • #flesjes
  • #ad
  • Difraxfan

Avondritueel, het fijnste moment van de dag!

De hele dag ben je druk geweest… Met werk, met huishouden of andere taken. Soms schiet het er dan wel eens bij in om echt met je volle aandacht bij je baby te zijn. Ik ben me hier bewust van, maar het gebeurt me nog regelmatig! Ik heb dan 1001 dingen in m’n hoofd die ik nog graag wil doen of waar ik aan moet denken. Maar ondertussen is er ook een klein meisje die graag aandacht van mama wil.

Sommige dagen is het lastig om dan jezelf even op de tweede plek te zetten. Want je hebt nog die vieze keuken, je moet nog even snel de was opvouwen, maar ik heb gemerkt dat het me zoveel meer rust geeft als ik wel even dat momentje met mijn kleine meisje pak. Ik speel met haar, geef haar mijn volle aandacht en geniet van dat ondeugende koppie als ze weer op boevenpad gaat in huis.

Ons avondritueel

Wanneer ze moe wordt ‘s avonds krijgt ze haar Difrax speentje, zodat ze even lekker tot rust kan komen voordat ze naar bed gaat. Samen even een paar minuutjes BabyTV kijken, heerlijk.

Vervolgens neem ik haar mee naar boven en doe ik haar in bad of was ik haar op de commode. Pyjamaatje aan en daarna mijn favoriete momentje van de dag: het flesje voordat ze naar bed gaat. We gebruiken al vanaf de geboorte de Difrax flessen, gewoon omdat ze heel fijn in gebruik zijn! In welke voedingshouding dan ook. Meestal zit ze tegen mij aan of tussen mijn benen. Het kost haar dan geen moeite om die fles leeg te drinken en er blijft voldoende melk in het speentje zitten. Dus zo kunnen we allebei lekker tot rust komen.

Ik kijk naar haar en ruik aan haar haartjes… Soms zou ik willen dat deze momentjes nooit meer voorbij gaan!

Na het flesje krijgt ze weer haar speentje van Difrax. De newborn speentjes pakte ze niet, maar sinds een paar maanden pakt ze wel de 6+ speen van Difrax. Erg fijne speentjes, dus ik heb er altijd een aantal in gebruik (want ze verdwijnen altijd op één of andere magische wijze, om vervolgens op de gekste plekken weer op te duiken…). 

We lezen samen nog een boekje en daarna gaat ze lekker naar bed. Zolang de speentjes niet uit bed vallen, kan ze ze gelukkig zelf terug in doen. En anders loopt mama nog 36x terug naar boven… Alles voor dit kleine meisje!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Difrax. 

Laura Hogendoorn - Hoofdredacteur Mamaplaats's avatar

Heerlijk! En wat een schatje ❤️

's avatar
1 jaar geleden

Leuk!

SJ83's avatar
1 jaar geleden

Tip voor je speentje, er een kwijldoekje aan doen! Vallen ze niet zo makkelijk door de spijlen heen! Werkt top!

's avatar
1 jaar geleden

Super handig!

AnnaDorine's avatar
1 jaar geleden

Heerlijk zeg!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Lonnekevdv?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.