Snap

Apotheek foutje?!???

Al ongeveer 7 jaar haal ik een recept bij de Apotheek wat foutief is, dat zag ik vandaag. Niets ernstig, maar wel fout.

Ongeveer 8 jaar geleden is mijn huisarts gestopt met werken. Hij was zelf ziek en wilde van zijn gezin genieten. We hadden een goede band met hem dit door zijn nauwe betrokkenheid bij het ziektebed en het overlijden van mijn moeder. Aangezien hij bij een huisartsenpraktijk werkte zijn we lid gebleven van die praktijk, daar hadden we immers een goed gevoel bij. Al moet ik zeggen dat ik laatst wel overgestapt ben naar een praktijk, welke veeeeeel dichter bij ons in de buurt is (10 minuten fietsen ipv 20 minuten met de auto).

Maar goed, het moraal van dit verhaal: ik ging vandaag even langs de apotheek om een herhaal recept van de pil op te halen. Dit kan zonder recept. Ik neem het lege doosje mee en vraag om een nieuwe. Dit doe ik inmiddels al een tijdje zo, sinds de zwangerschap van mijn oudste. Voor de eerste keer weer de pil na de zwangerschap heb ik een recept opgevraagd, eerst nog voor de minipil en daarna weer voor de gewone. 

Echter zag ik vandaag dat op het doosje je huisarts staat en wie staat er bij mij vernoemd als huisarts..... juist... mijn huisarts van ongeveer 8 jaar geleden! Hoezo kan dat? Die man werk al lang niet meer als huisarts en ik kan medicijnen afhalen op zijn naam?! Dit moet gewoon echt niet kunnen en niet mogen! Er is toch een elektronisch patiëntendossier? Ik weet niet helemaal goed welke partijen hier inzage in hebben, maar ik weet wel dat ik heb gemeld dat alle benodigde partijen hier in mogen kijken van mij.

Ik weet in ieder geval wel dat ik hier wel even wat mee ga doen. Maar ja wat weet ik nog niet helemaal goed... 

8 jaar geleden

Moet je dat doorgeven dan? Bij het wisselen van huisarts moest ik de apotheek naar keuze doorgeven. Ik neem aan dat hun het dan aan de apotheek doorspelen. Fout van mij misschien om die aanname te doen. Maar dan nog ik heb dus een huisarts op mijn medicijnen staan die al dik 8 jaar geen arts meer is... horen hun dat niet te weten? Te checken?

8 jaar geleden

Ik ga het van de week inderdaad even vragen of de huisarts even mailen

8 jaar geleden

Hij is toch de arts die jou ooit dat recept heeft gegeven. Hij is nu niet meer jouw arts maar hij is wel de arts geweest die dit heeft voorgeschreven dus klopt het recept. Heb jij ooit bij jou apotheek doorgegeven dat je van huisarts bent gewisseld?

8 jaar geleden

Misschien gewoon even vragen hoe het kan? Ja het is een fout maar de pil mag je zonder "recept" kopen. Het is eerder een verklaring. Zo staat het tenminste op mijn "recept briefje". Als het nu om antidepresivia ging zou ik me meer zorgen maken.