Snap
  • Mama
  • ouderschap
  • moederzijn
  • Faalangst
  • angstomtefalen

Angst om te falen

De angst om te falen die heeft hij van mij geërfd. De angst zorgt er vaak voor dat jij pas iets durft te doen als je er zelf zeker van bent dat je het ook echt kunnen. Maar wanneer dat vertrouwen er dan is, dan valt er een soort last van onze schouders en kunnen we het ook gewoon. 

Dat vertrouwen moet dus groeien en soms duurt het dan iets langer voor dat iets nieuws lukt. Het onbekende is erg spannend, maar jij geeft dan nooit op. Ik bewonder jouw doorzettingsvermogen. Waar bij mij de angst juist nu ik ouder wordt soms overheersend is en ik het dus uit de weg ga, bang dat het niet lukt. Ga jij er keer op keer toch weer voor. 

Ik leer van jou om weer meer te durven en ik hoop dat jij mag voelen dat ik altijd alle vertrouwen in jou heb dat je het kan. Juist als het spannend is. Ik hoop dat de angst bij jou steeds minder wordt, want ik weet wat voor last dit soms kan zijn. 

Ik heb er alle vertrouwen in dat als jij iets graag wilt, dit jou gaat lukken. Met vallen en op staan. Misschien via een langere weg dan een ander, maar dat geeft niet. Weet dat je nooit iets tegen je zin in moet doen. Maar dat je ook zeker nooit iets niet doet, terwijl je dat wel graag wilt, omdat je bang bent om te falen. Ik gun het jou als je groter bent dat de angst juist op de achtergrond zit en niet de overhand meer heeft.