Snap
  • Mama
  • #werkendemama
  • #mamavantwee

Altijd druk bezig, maar toch genieten

Zoals mijn gebruikersnaam doet vermoeden, werk ik graag. Met een eigen zaak samen met mijn ouders en een jong gezin, is dit soms best wel wennen. Dit betekent altijd bezig zijn en veel rennen, maar toch geniet ik van ieder vrij moment.

Mijn ouders zijn vroeger begonnen met een muziekschool en schoonheids- en pedicuresalon aan huis. Beide zijn goed gaan lopen en inmiddels werk ik er ook al heel wat jaar in mee. Voor we kinderen kregen, werkte en studeerde ik continue en trad ik veel op. Bijna ieder weekend waren we in een café of feestzaal te vinden. Na de geboorte van de oudste, veranderde dit in eens per maand. Wat prima was voor mij. Door COVID-19 is dit natuurlijk helemaal weinig  

Inmiddels woon ik met mijn gezin in mijn ouderlijk huis, wat naast de zaak is. Hierdoor kan ik makkelijk switchen van werk naar privé, maar is het ook lastiger een duidelijke scheiding aan te houden. De jongste krijgt nog borstvoeding en dankzij deze woon-werk-situatie, hoef ik niet te kolven. Wat ik super fijn vind! Veel van mijn werk vindt ook ‘s avonds plaats, waardoor ik 4 avonden in de week werk. Daarnaast werk ik 3 dagen overdag en doe ik tussendoor administratie, als de kinderen het toelaten. 

Nu door COVID-19 zijn we al voor de tweede keer dit jaar gesloten met de schoonheidssalon. Helemaal zuur, want we zijn net verhuisd naar ons nieuwe, grotere pand. Gelukkig betekent dit wel meer tijd met de kinderen voor nu, maar al deze klanten moeten ook weer ingehaald worden.