Snap
  • Mama
  • familie
  • liefde
  • Positiviteit
  • Corona
  • isolatie

Als het is zoals het is...

Soms loopt het anders en gaat het niet zoals je gewend bent. Hoe gek deze situatie ook is, het is zoals het is, en daar ben ik soms ook dankbaar voor.

Alles is familie, dat is iets wat ik wel heb geleerd in het verleden. Nu we in deze Corona-tijd behoorlijk geïsoleerd leven ga je er weer over nadenken. Je mist je dierbaren, je familie en vrienden. Een simpele borrel zit er nu even niet in, althans niet zomaar. We moeten hier met z’n allen een weg in zien te vinden en dit is niet altijd even makkelijk.

Maar je gaat ook relativeren, het is nou eenmaal niet anders. Dingen worden uitgesteld en je hebt er maar mee te dealen. De uitstapjes, de vakantie waar je zolang naar uit keek, alles staat nu stil en er zijn geen plannen die we kunnen maken. Want ja; wanneer mogen we weer naar “buiten”? 

Dit alles heeft me laten zien dat het hier om draait. Hoe ziet het leven eruit? Wie heb je om je heen? Wie mis je nu in deze tijd? Dat maakt de banden net weer wat sterker dan ze waren. Je gaat mensen en de bezoekjes missen. En juist in deze tijd is het fijn om dit aan die mensen te laten weten. We FaceTimen, sturen foto’s en filmpjes door. Om maar te laten zien dat ze erbij horen. Bij ons gezinnetje! 

Een kaartje versturen per post om te laten weten dat je aan iemand denkt. Het zijn die kleine, simpele dingen. En daar draait het om. 

“Het is zoals het is” en het is ergens ook best mooi! Soms denk ik wel eens dat deze situatie voor veel mensen goed is om te laten zien dat het niet allemaal vanzelfsprekend is. Dat je alles wat meer mag waarderen. Je ziet nu wie er belangrijk is voor je en wie niet, daarop kunnen we verder borduren. Ik maak er een positieve gedachte van en deze blijf ik terughalen op momenten dat ik het allemaal best spannend vind “buiten”.

Dit is het weer het begin van iets moois! Een nieuwe basis vol waardering en liefde voor je omgeving! De mensen om je heen ❤️