Snap
  • Mama

Als het even niet oke gaat.

Als het even niet oke gaat, Als het even niet zo loopt zoals je het zou willen, Als je even niet perfect kan zijn

Soms, heel soms heb ik een dag waarop ik de hele dag onder m'n dekens wil blijven liggen.

Dan is alles me teveel en kan ik even niet zoveel verdragen.

Precies op die dagen hebben m'n twee jongens vaak allebei een "ik plak de hele dag aan mama vast" dag.

De laatste tijd gaat het met de jongens onderling niet erg soepel. Ze maken veel ruzie en pakken alles af van elkaar. Dat hoort er uiteraard bij en ze kunnen ook heel lief zijn tegen elkaar maar het levert wel lastige situaties op.
Vooral als ik zelf al een baal dag heb, en het toevallig ook nog m'n enige vrije dag is.

Juist dan wil ik het leuk hebben met allebei m'n jongens, door m'n werk moet ik ze soms al meer als de halve week missen en aangezien de oudste over precies een week 4 wordt ga ik hem door de weeks alleen na school zien.

Dat gegeven is voor mij nog steeds moeilijk, dat ik straks de hele week m'n lieve grote man weg breng. Tuurlijk heb ik ook dagen dat ik hem wel op marktplaats zou willen zetten..gratis... maar ik zal hem toch ook erg missen.

Vandaag was zo'n dag dat het allemaal even niet loopt...m'n oudste dwars, m'n jongste huilerig en ik oververmoeid.. lekkere combinatie.
ik ben vandaag weer vaker boos geworden dan ik zou willen, heb vaker m'n stem verheft dan nodig was, en minder met m'n kinderen gespeeld als ik normaal doe.

Terwijl ik dit zo zit te typen rollen er wat tranen over mijn wangen.

Ik wil ook de perfecte duizendpoot moeder zijn die zonder stress de dag door kan komen, en daarbij een biologisch 4 gangen diner op tafel kan zetten.

Maar hé..het is oke als het soms niet helemaal oke gaat.

Morgen is een nieuwe dag, de oudste zijn laatste dag op de gastouder opvang, dan beginnen we weer opnieuw en met frisse moed.

7 jaar geleden

Houd moed, morgen gaat het beter en anders overmorgen xxx